Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Το PSI ολοκληρώνεται. Ο μεγάλος εκβιασμός αρχίζει NOW.....

H προθεσμία για την "εθελοντική" συμμετοχή στο PSI έληξε στις 10μμ κι αυτη την ώρα τα κομπιουτεράκια της ΤτΕ μετράνε και καταγράφουν τα αποτελέσματα. Οι πληροφορίες δίνουν και παίρνουν σε ελληνικα και ξενα γραφεία και πρακτορεία και μιλάνε για μεγάλη "επιτυχία" αφου η συμμετοχή κινείται γυρω από το 85% ίσως και περισσότερο. Αυτό που παντως θεωρήθηκε ως τωρα σίγουρο από τις αγορές είναι η ενεργοποιηση των CACs (υποχρεωτική συμμετοχή των υπολοίπων) κατι που πιθανώτατα θα υποχρέωνε σε ενεργοποίηση και πληρωμή cds's. Θα τα δουμε όμως όλα αυτα αυριο στις ανακοινώσεις που θα γίνουν από τις 8 το πρωί.
Φυσικά όλη την ημερα θα έχουμε κρεσέντο πανηγυρισμών ειδικα από τον κ.Βενιζέλο που θα μας ζαλίσει όσο ποτε άλλοτε για τη μοναδική και ανεπανάληπτη επιτυχία του για ευνόητους λόγους. Θα παλέψει με καταιγιστική πολυλογία και φθηνα κόλπα αριθμητικής Δημοτικού σχολείου να μας πείσει ότι του αξίζει βεβαια μια θέση στο πάνθεον των εθναρχών, σωτήρων και  ευεργετών. Δε θέλω ουτε να το σκέφτομαι.  Ποιος τον ακούει, θα φροντίσω να λείπω αύριο....
Επι της ουσίας, επειδη θα μιλήσουν για χωρίς προηγούμενο συμφωνία, η "επιτυχία" είναι σε ότι μας αφορα, το γδάρσιμο χωρίς προηγούμενο του λαού, η εξαφάνιση τωρινών και μελλοντικών μισθών και συντάξεων, και  επομένως η καταστροφή της εσωτερικής αγοράς που εγγυάται με μαθηματική ακρίβεια τη μείωση των εσόδων και την παραπέρα ύφεση, όπως επισης και η παραχώρηση Δημόσιας περιουσίας που έχει υπογράψει η κυβερνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Βεβαια τα παραπάνω μόνο προαπαιτούμενα για τη μελλοντική βιωσιμότητα του χρέους δεν είναι που ήταν αρχικά και το ζητούμενο. Γι αυτα όμως θα πανηγυρίζει αύριο ο κ.Βενιζέλος απευθυνόμενος σε εξαθλιωμενους και σε ενα λαό που χάνει μερα με τη μερα το έδαφος κάτω από τα πόδια του.

 Παντως αν τελικά ενεργοποιηθούν τα CDSs θα βρεθούμε σε αχαρτογράφητη περιοχή.
Η ωρα της αλήθειας θα αρχισει από Δευτερα, μαζί και με τα νεα πακετα μέτρων που θα  σχεδιαζονται και θα προωθούνται με τα κατάλληλα βεβαια ντεκορ και περιτυλίγματα μιας και μαλλον μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο.

Για όσους τωρα νομιζουν πως μετα το τέλος του PSI  μπαίνουμε σε πιο ήρεμα νερά αρκεί η δήλωση του έλληνα αναλυτη της BofA Μerrill Lynch κ.Θάνου Βαμβακίδη που είπε:
"Ακόμη κι αν υπάρξει ολοκλήρωση της συμφωνίας για το PSI+, γρήγορα οι αγορές θα αρχίσουν πάλι να ανησυχούν για το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα" Ο δημοκράτης αναλυτής χαρακτηρίζει "τρομακτικές" τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν άνοδο της Αριστεράς. Καταλαβαίνουμε λοιπόν τι θα ακολουθήσει.
Το PSI λοιπόν ολοκληρώνεται. Ο μεγάλος εκβιασμός αρχίζει.
"Δεν φτάνει μόνο το μυαλό σου,
δε φτάνει μόνο το κορμί σου.
Το πιο σπουδαίο είν' η ψυχή σου, δικέ μου.
Έχει τους νόμους τους αυτή η ιστορία..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου