Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Οι προλετάριοι δεν έχουν να χάσουν τίποτε άλλο εκτός από τις αλυσίδες τους! Αντιθέτως, έχουν να κερδίσουν τον κόσμο ολόκληρο!


Γράφει ο Δευκαλίων
Στον χθεσινό Δευκαλίωνα αναφερθήκαμε για πρώτη φορά στην επιστήμη που επιχειρεί να ελέγξει την ανθρώπινη συμπεριφορά. Αναφερθήκαμε δηλαδή στην Κυβερνητική, την επιστήμη που επιδιώκει να πετύχει τον προγραμματισμό της ανθρώπινης συμπεριφοράς πανομοιότυπα με τον προγραμματισμό ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή. Το κλειδί για να πετύχει η κυβερνητική το σκοπό της είναι ο έλεγχος και η αύξηση ενός συναισθήματος το οποίο θα προκαλέσει την εκάστοτε επιθυμητή συμπεριφορά.
Στην πατρίδα μας, αυτή η διαδικασία μπαίνει πάντοτε μπροστά όταν πρόκειται να ψηφιστούν και να εφαρμοστούν νέα περιοριστικά μνημονιακά μέτρα. Η επωδός γνωστή «αν δεν κάνουμε ό,τι μας λένε και δεν πάρουμε τα νέα μέτρα, θα χρεοκοπήσουμε, και τότε θα πεινάσουμε γιατί δεν θα έχουμε κρέας και γάλα, θα πεθάνουμε από το κρύο, γιατί δεν θα έχουμε πετρέλαιο να ζεσταθούμε, και θα αρρωστήσουμε, γιατί δεν θα έχουμε φάρμακα» .
Ο Φόβος αρχίζει και φωλιάζει στις ψυχές των απλών ανθρώπων. Κάθε ημέρα που περνάει, ο φόβος στις ψυχές των απλών ανθρώπων μεγαλώνει γιατί ο βομβαρδισμός με το προαναφερόμενο μήνυμα σε διάφορες παραλλαγές εντείνεται. Και φτάνει η ημέρα της ψηφοφορίας στη Βουλή των Ελλήνων.
Αρκετές χιλιάδες απλοί άνθρωποι (ενώ θα έπρεπε να είναι εκατομμύρια) διαδηλώνουν στο Σύνταγμα. Τα νέα μέτρα γίνονται νόμος και φέρνουν μεγαλύτερη φτώχεια και εξαθλίωση. Κι εκεί σταματά η κάθε αντίδραση. Οι απλοί άνθρωποι θα ξαναμαζευτούν και πάλι όταν θα ψηφισθούν νέα μέτρα.
Οι φοβισμένοι ανακουφίζονται γιατί θα συνεχίσουν τα ράφια των super market να έχουν τρόφιμα, τα βενζινάδικα πετρέλαιο και βενζίνη, και τα φαρμακεία αφθονία φαρμάκων για κάθε ασθένεια. Δεν σκέφτονται όμως οι άμοιροι, μέσα στη σαστιμάρα τους και τον φόβο που τους παραλύει το νευρικό σύστημα, ότι δεν έχουν χρήματα ή σε λίγο καιρό, μετά τα νέα περιοριστικά μέτρα, δεν θα έχουν χρήματα για:
·        Να αγοράσουν τρόφιμα για τα παιδιά τους και τα στέλνουν στο σχολείο νηστικά.
·      Η θέρμανση και η βενζίνη στο αυτοκίνητο είναι πολυτέλεια που έχει κοπεί εδώ και καιρό.
·        Ενώ τα φάρμακα στις προθήκες των φαρμακείων είναι made in Pakistan κακής ποιότητας αντίτυπα των ακριβών πρωτοτύπων και γι’ αυτό ακριβώς το λόγο σκοτώνουν αντί να θεραπεύουν.
Τα ίδια και χειρότερα θα συμβούν στις επικείμενες Βουλευτικές Εκλογές. Τώρα η επωδός θα αλλάξει «μην ψηφίζετε αντιμνημονιακούς γιατί θα σταματήσουν να μας δανείζουν και θα χρεοκοπήσουμε». Άλλη μία...
γενναία δόση φόβου για το μονίμως φοβισμένο την τελευταία 2ετία Έλληνα μικρομεσαίο. Θα σταματήσει η καρδιά του την Κυριακή το βράδυ, μέχρι να οριστικοποιηθούν τα εκλογικά αποτελέσματα και να σχηματισθεί μνημονιακή πλειοψηφία. Και τότε θα κοιμηθεί ευτυχισμένος γιατί η πατρίδα θα έχει ξεφύγει για μία ακόμα φορά από το θανάσιμο εναγκαλισμό της χρεοκοπίας…
Τώρα το γεγονός ότι θα κοιμάται σε ένα κρύο σπίτι με τα παιδιά του νηστικά και χωρίς καμία προοπτική για μόρφωση και επαγγελματική αποκατάσταση, με τους γονείς του χωρίς στοιχειώδη σύνταξη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη δεν τον ενοχλεί καθόλου.
Σαν σήμερα, στις 14 Μαρτίου 1883, πέθανε στο Λονδίνο ο μεγαλύτερος ίσως διανοητής της σύγχρονης παγκόσμια ιστορίας. Έχουν περάσει 129 χρόνια από το θάνατο του Καρλ Μαρξ, αλλά τα αποφθέγματα του είναι πάντα επίκαιρα και εξαιρετικά εύστοχα: Οι προλετάριοι δεν έχουν να χάσουν τίποτε άλλο εκτός από τις αλυσίδες τους.
Αντιθέτως, έχουν να κερδίσουν τον κόσμο ολόκληρο!          http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/2012/03/blog-post_3848.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου