Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Και “ρήτρα θανάτου” στο νέο εφαρμοστικό για τα εργασιακά

Aπίστευτο κι όμως αληθινό. Ο εφαρμοστικός νόμος για τα εργασιακά προβλέπει την ρήτρα θανάτου. Τι σημαίνει αυτό; Όταν ένας ασφαλισμένος «βγαίνει» στην σύνταξη πρέπει να υπογράφει δέσμευση βάσει της οποίας θα παίρνει την σύνταξη μόνο εκείνος όσο ζει και ότι η σύνταξη του, μετά το....θάνατο του, δε θα πηγαίνει σε σύζυγο ή παιδιά. Σε διαφορετική περίπτωση θα παίρνει τη σύνταξή του, όσο ζει, μειωμένη κατά πολύ μεγάλο ποσοστό.
Και οι μειώσεις συνεχίζονται, καθώς μετά από ενάμισι χρόνο Μνημόνιο αποκαλύπτεται τώρα ότι, παρά τη γενική σφαγή μισθών και συντάξεων, υπήρχαν και χιλιάδες περιπτώσεις όπου χαμηλοσυνταξιούχοι ελάμβαναν δώρα και Χριστουγέννων και Πάσχα, έως και 200 ευρώ μεγαλύτερα από εκείνα που ελάμβαναν. Στο πολυνομοσχέδιο υπάρχει διάταξη με την οποία ορίζεται πως όσοι έπαιρναν σύνταξη κάτω από 400 ευρώ το μήνα. δεν θα παίρνουν το 400ρι σαν δώρο Χριστουγέννων ή το 200ρι το Πάσχα και το καλοκαίρι, αλλά το ποσό που αντιστοιχεί στη μικρότερη των 400 ευρώ σύνταξη! 
 
Το μέτρο αφορά εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους που λαμβάνουν την κατώτατη σύνταξη ή σύνταξη χηρείας αρκετών Ταμείων (ΟΓΑ, πρώην ΤΕΒΕ κλπ) και οι οποίοι...
είδαν τα ποσά τους να αυξάνονται αντί να μειώνονται. Σημειώνεται ότι οι κατώτατες «δια νόμου» συντάξεις, σπανίως μόνο είναι ανταποδοτικές και αναλογούν (στην συντριπτική τους πλειοψηφία) σε πάρα πολύ χαμηλές εισφορές, σε σχέση το τελικό πόσον της συντάξεως.

(Αυριανή)


ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου