Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Λιθοβολούν μέχρι θανάτου ιρακινούς έφηβους “emo”

Τους θεωρούν...«λατρευτές του διαβόλου» και γι αυτό τους σκοτώνουν. Σοκαριστικές εικόνες.

Με λιθοβολισμό μέχρι θανάτου «τιμωρεί» η θρησκευτική αστυνομία του Ιράκ εφήβους με δυτικού στυλ εμφάνιση «emo», όπως καταγγέλλουν ακτιβιστές στην εφημερίδα al-Akhbar του Καΐρου και αναμεταδίδει το δίκτυο Al Arabiya. Μόνο τον τελευταίο μήνα φέρεται να έχουν λιθοβοληθεί μέχρι θανάτου από τη θρησκευτική αστυνομία τουλάχιστον 90 Ιρακινοί έφηβοι με ανάλογη εμφάνιση, οι οποίοι έχουν ανακηρυχθεί από το ιρακινό υπουργείο Εσωτερικών «λατρευτές του διαβόλου».

«Το 'φαινόμενο emo' ή λατρεία του διαβόλου ερευνάται από την Αστυνομία των Ηθών, που έχει την έγκριση να το εξαλείψει το συντομότερο δυνατόν καθώς επηρεάζει αρνητικά την κοινωνία και καθίσταται κίνδυνος» αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών του Ιράκ.

«Φορούν παράξενα, στενά ρούχα που έχουν πάνω τους εικόνες όπως κρανία. Έχουν σκουλαρίκια στη μύτη και τη γλώσσα, και κάνουν και άλλες παράξενες δραστηριότητες» προστίθεται στο κείμενο.

Η θρησκευτική αστυνομία έχει λάβει την άδεια του υπουργείου Παιδείας να εισβάλει σε σχολεία της Βαγδάτης και να ξεχωρίζει τους μαθητές με δυτική εμφάνιση.

Οι ακτιβιστές δήλωσαν στην αιγυπτιακή εφημερίδα ότι μία ομάδα ενόπλων που φορούσαν πολιτικά ρούχα οδήγησαν πριν από λίγες ημέρες εφήβους σε απομονωμένες τοποθεσίες και τους λιθοβόλησαν μέχρι θανάτου. Στη συνέχεια πέταξαν τις σορούς τους σε κάδους απορριμμάτων σε όλη τη Βαγδάτη.

«Πρώτα ρίχνουν τσιμεντόλιθους στα χέρια των αγοριών, μετά στα πόδια, και το τελικό χτύπημα είναι στο κεφάλι. Εάν δεν έχουν πεθάνει έως τότε, αρχίζουν πάλι από την αρχή» σύμφωνα με ένα άτομο που δηλώνει ότι κατόρθωσε να διαφύγει.

Στη Βαγδάτη μοιράζονται φυλλάδια που προειδοποιούν τους εφήβους να μην μιμηθούν το στυλ «emo». Υπάρχουν επίσης καταγγελίες ότι σε ορισμένες περιοχές έχουν λιθοβοληθεί μέχρι θανάτου και έφηβοι ομοφυλόφιλοι.                  http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου