Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012

Άρχισαν τα όργανα – “Σκούπες”-πρόβα για τη μεταφορά μεταναστών σε στρατόπεδα

Αν και ακόμη τα στρατόπεδα που θα μεταλλαχθούν σε κλειστά κέντρα φιλοξενίας είναι ακόμη στα χαρτιά η ΕΛ. ΑΣ ξεκινάει σειρά από “σκούπες” που εκτός του προεκλογικού χαρακτήρα θα έχει και τη λειτουργία δοκιμής για το μέλλον.Παράλληλα το μέτρο των μεγάλης έκτασης ελέγχων για τον εντοπισμό και τη σύλληψη παράνομων μεταναστών έχει και ψυχολογικού χαρακτήρα στόχους, ειδικά σε μια περίοδο που το “κύμα” εθελοντικού επαναπατρισμού αυξάνεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από χθες το βράδυ έχουν δοθεί οδηγίες προκειμένου να καταρτιστούν συνεργεία ελέγχου και της τάξης και της ασφάλειας. Όπως σημειώνεται, διαχωρίζεται σε τρεις τομείς το κέντρο, προκειμένου να υπάρξει "σάρωση" του από τρεις αλλεπάλληλες βάρδιες (πρωινή, απογευματινή και νυχτερινή) καθ' όλο το 24ωρο

Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη ευρεία σύσκεψη υπό τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοϊδη με τη συμμετοχή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ και επιτελών αξιωματικών για να καταστρωθούν τα πλάνα για τα μελλοντικά σχέδια που εκτός της “σκούπας” θα πρέπει να περιλαμβάνουν και την ασφαλή μεταφορά στα στρατόπεδα.

Οι επιχειρήσεις των επόμενων ημερών θα λειτουργήσουν και προς την κατεύθυνση του περιορισμού μελλοντικών λαθών.

Διαβάστε επίσης:
Σε περίπου ένα μήνα το πρώτο κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών στην Αττική - Ποιές περιοχές ακούγονται

Νάρκες στα σύνορα κατά μεταναστών προτείνει η Χρυσή Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου