Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ KAI ΤΑ BLOGS ΑΦΥΠΝΗΣAN ΤΟΥΣ ΠΟΛIΤΕΣ…!!!

Γράφει ο Περικλής Αθανασόπουλος
Τελικά κάποιοι πίστεψαν ότι το διαδίκτυο θα κοιμίσει τον Ελληνικό Λαό, αλλά αποδεικνύεται ότι είναι το μεγαλύτερο όπλο κατά αυτών που θέλουν να φιμώσουν την πληροφόριση.
Τα γεγονότα μέσα από το διαδίκτυο πολλές φορές όχι μόνο  τρέχουν πολύ πιο γρήγορα από τα ΜΜΕ, αλλά διασταυρώνονται εξ’ ίσου γρήγορα και ανταλλάσσονται όλες οι απόψεις και τελικά διαμορφώνεται κάποιο περίπου ακριβές γεγονός.
Σήμερα στην Ελλάδα λειτουργούν περίπου 10.000 blogs και  4.000.000 e-mails σε καθημερινή βάση και μπορεί ο καθένας να πληροφορηθεί... γρήγορα για πράγματα που τα ΜΜΕ όχι μόνο δεν μπορούν να καλύψουν αλλά πολλές φορές δεν το επιθυμούν.
Σήμερα μέσα από τα blogs ο Λαός έχει ξεπεράσει τους φόβους του και μπορεί να αντιδράσει μέσα από μια «κρυφή δύναμη» την κατάλληλη στιγμή.
Έτσι θα γίνει και σε αυτές τις εκλογές, πολλά από τα δε δεδομένα έχουν ανατραπεί μέσα από το διαδίκτυο, και κυρίως οι νέοι όπως μυθοποιούν κάποιον η κάτι, έτσι την επομένη τον απομυθοποιούν, με αποτέλεσμα να περιορίζεται το παραμύθι.
Το μείζων πρόβλημα στην παρούσα συγκυρία είναι το ότι για να μπορέσει μια κοινωνία να προσαρμοστεί  στα νέα δεδομένα απαιτείται πολύς χρόνος και αυτό μπορεί να έχει βαριές συνέπειες για τον τόπο.
Δηλαδή αν το διαδίκτυο χάλασε την σούπα σε κάποιους που για πολλά χρόνια λεηλατούν την χώρα, αυτοί είναι τόσο αδίστακτοι που θα επιχειρήσουν να «τιμωρήσουν» τον Λαό, γι’ αυτό απαιτείται ταχεία προσαρμογή της κοινωνίας της πληροφορίας στην λειτουργία του κράτους και γενικότερα της κοινωνίας, μέσα από κανόνες ώστε να διασφαλίζεται το Δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας και ο πολίτης…!!!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου