Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Επικίνδυνος!;......

Απειλές και κοροϊδία για να υφαρπάξει ψήφους. Επαναφέρει τον κίνδυνο της «ακυβερνησίας» αν το ΠΑΣΟΚ δεν κερδίσει της εκλογές!Εκβιασμούς περί «ακυβερνησίας» και ψέματα ότι δε θα επιβάλει νέους φόρους και οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, επιστράτευσε ο Ευαγ. Βενιζέλος στην πρώτη προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στο γυμναστήριο του «Μίλωνα» στη Νέα Σμύρνη, σε μια προσπάθεια να εξαπατήσει τα λαϊκά στρώματα και να υφαρπάξει την ψήφο τους.
Δίνοντας τα διαπιστευτήρια στην αστική τάξη και στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, εμφανίστηκε σαν ιδανικός «εγγυητής» για την προώθηση των βάρβαρων μέτρων του μνημονίου και τη διασφάλιση των συμφερόντων της πλουτοκρατίας. «Εγώ εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ εγγυώμαι την οριστική υπέρβαση της κρίσης», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ, για λογαριασμό συνολικά του αστικού πολιτικού συστήματος, επιτέθηκε σε οποιονδήποτε αντιστέκεται στην εφαρμοζόμενη πολιτική.

Σ' αυτή την κατεύθυνση:

Εκβίασε το λαό με το δίλημμα της ακυβερνησίας, προκειμένου να γονατίσει μπροστά στα νέα μέτρα και να συνυπογράψει στις κάλπες τη σφαγή του. «Αν αυτό που καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις αποτυπωθεί στην κάλπη την Κυριακή των εκλογών, ο τόπος θα μείνει ακυβέρνητος και το πολιτικό αδιέξοδο θα πολλαπλασιάσει την οικονομική κρίση», ισχυρίστηκε ο Ευ. Βενιζέλος.

Προσπάθησε να ρίξει στάχτη στα μάτια του λαού, ισχυριζόμενος ότι «δεν θα υπάρξουν οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων και νέοι φόροι», σε μια προσπάθεια να κρύψει ότι έχει βάλει την υπογραφή του στο μνημόνιο που προβλέπει ακριβώς την εφαρμογή των συγκεκριμένων μέτρων.

Διεκδίκησε για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ την πρωτιά στις κάλπες για να έχει το πάνω χέρι στα ενδοαστικά παζάρια για τη συγκυβέρνηση και τη συνέχιση της σφαγής των λαϊκών στρωμάτων. «Μία λύση υπάρχει εάν θέλουμε ο τόπος να πορευτεί με ασφάλεια. Η νίκη του ΠΑΣΟΚ, η πρωτιά του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ στην πρώτη θέση. Δεν είναι αυτό ένα εύκολο προεκλογικό σύνθημα για να ενθουσιάσουμε το εκλογικό ακροατήριο, είναι η ανάγκη για τη διάσωση της χώρας», υποστήριξε.

Επιχείρησε να κρύψει τα σχέδια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για μετεκλογική συνεργασία, ισχυριζόμενος ότι το ΠΑΣΟΚ «δεν είναι διαθέσιμο για οποιαδήποτε λύση και δεν είναι ο δεδομένος εταίρος μίας κυβερνητικής συνεργασίας γιατί ο λαός στις 6 Μαΐου πρέπει να αποφασίσει το περιεχόμενο της πολιτικής που θα ασκηθεί». Ωστόσο ο ίδιος νωρίτερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα ΜΜΕ Μακεδονίας και Θράκης, άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας, υποστηρίζοντας ότι «οι πολίτες επιθυμούν ευρύτερες κυβερνήσεις».

Ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα εφαρμόσει μέχρι κεραίας τα αντιδραστικά μέτρα του μνημονίου που προβλέπονται για τον Ιούνη και πούλησε προεκλογικά φούμαρα στο λαό, υποστηρίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει «σε πιο ήπια δημοσιονομική προσαρμογή, όχι σε δύο χρόνια, μέχρι το 2014, αλλά σε τρία χρόνια, ως το 2015». Ουσιαστικά προανήγγειλε διασπορά των μέτρων την επόμενη τριετία, που με βεβαιότητα θα γίνουν περισσότερα και σκληρότερα.

Επιτέθηκε στο ΚΚΕ, ισχυριζόμενος ότι είναι «αντιευρωπαϊκή δύναμη που θέλει την επιστροφή στη δραχμή» σε μια προσπάθεια να συσκοτίσει το περιεχόμενο των ξεκάθαρων θέσεων του Κομμουνιστικού Κόμματος, για έξοδο της χώρας από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία.

Να τιμωρηθεί το ψέμα τους

Προκαλώντας ασύστολα το λαό, ο Ε. Βενιζέλος δήλωσε προχτές σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι ήταν «εναντίον της προσφυγής στο ΔΝΤ» και ότι τάχα διαφωνούσε με το πρώτο μνημόνιο, γιατί «ήταν σε λάθος κατεύθυνση» και «ήταν ελλιπές». Το ΠΑΣΟΚ, μπροστά στις κάλπες, θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να υφαρπάξει τη λαϊκή ψήφο. Η αλήθεια, ωστόσο, είναι αμείλικτη και ο λαός καλείται να βάλει μπροστά την πείρα και τη μνήμη του. Να καταδικάσει το ΠΑΣΟΚ στην κάλπη, μαζί με τη ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα. Να τραβήξει από πάνω του το μανδύα με τον οποίο προσπαθεί να τον σύρει πάλι σαν πρόβατο σε σφαγή.

Ο Ε. Βενιζέλος, που λέει ότι ήταν ενάντια στο πρώτο μνημόνιο, το Μάη του 2010, σε συνεργασία με τον τότε υπουργό Επικρατείας, Χ. Παμπούκη, ανέλαβε ως υπουργός και νομικός τη συνταγματική κατοχύρωση της πρώτης δανειακής συμφωνίας με την τρόικα, που δρομολόγησε τα βάρβαρα μέτρα σε βάρος του λαού. «Ο κ. Βενιζέλος είδε το συνολικό κείμενο του μνημονίου, ήταν στην διαπραγμάτευση (...) και έκανε σχετικά σχόλια στο κείμενο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου, σε πρόσφατη συνέντευξή του. Δηλαδή, ως κεντρικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και των κυβερνήσεών του, ο σημερινός του πρόεδρος είχε καθοριστική συμβολή στη σύνταξη του πρώτου μνημονίου, το οποίο ούτως ή άλλως υλοποίησε στο σκέλος που αφορούσε στα κυβερνητικά του καθήκοντα, πριν μεταπηδήσει στο υπουργείο Οικονομικών και αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διεύθυνση της αντιλαϊκής επίθεσης για λογαριασμό της πλουτοκρατίας.

Ηταν, μάλιστα, τέτοια η πρεμούρα του να περάσει το μνημόνιο γρήγορα και χωρίς κραδασμούς για την ντόπια πλουτοκρατία και την ΕΕ, ώστε όταν το ΚΚΕ ζήτησε αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών στη σχετική ψηφοφορία, ο Ε. Βενιζέλος ανέλαβε ως συνταγματολόγος να εξηγήσει την καινοφανή θεωρία ότι άλλο το «τυπικόν πνεύμα του Συντάγματος» και άλλο «το ουσιαστικό»! Εφτασε, μάλιστα, στο σημείο να μιλήσει για «τυπική» και «ουσιαστική» Δημοκρατία, δείχνοντας ότι το αστικό Σύνταγμα και η δημοκρατία τους είναι κομμένα και ραμμένα στα συμφέροντα της κυρίαρχης αστικής τάξης. Γι' αυτό και γίνονται λάστιχο, προκειμένου να υπηρετηθούν τα συμφέροντά της.

Ακολούθως, ο Ε. Βενιζέλος, ως υπουργός και βουλευτής, ενέκρινε, υπερασπίστηκε, ψήφισε και εφάρμοσε όλους τους νόμους που απορρέουν από το μνημόνιο, τα μεσοπρόθεσμα προγράμματα και τα άλλα νομοσχέδια, με τα οποία ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. και Μπακογιάννη τσάκισαν στην κυριολεξία μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές δαπάνες, επέβαλαν ληστρικούς φόρους. Και όταν αναβαθμίστηκε στην αστική διαχείριση, αναλαμβάνοντας υπουργός Οικονομικών της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, συνέταξε και διαμόρφωσε μαζί με τους Παπαδήμο - Σαμαρά - Παπανδρέου το δεύτερο μνημόνιο και υπέγραψε τη νέα δανειακή σύμβαση που δεσμεύει τη χώρα για τα επόμενα 30 χρόνια.

Το ψέμα να γίνει επιπλέον κριτήριο για τη μαζική εγκατάλειψη του ΠΑΣΟΚ από τους λαϊκούς ανθρώπους, μαζί και της ΝΔ. Να πληρώσουν για όσα δεκαετίες τώρα φόρτωσαν στις πλάτες των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Εφιάλτης της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της είναι ένα πανίσχυρο ΚΚΕ και αυτό πρέπει να βγάλει η κάλπη στις 6 του Μάη. (Ριζοσπάστης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου