Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Της έριξε βιτριόλι επειδή τον χώρισε ΠΡΟΣΟΧΗ: Σκληρές φωτογραφίες


ImageImageΕνώπιον δικαστηρίου εμφανίστηκε σήμερα μία γυναίκα από το Βέλγιο που υπέστη την απόλυτη παραμόρφωση όταν ο πρώην εραστής της τής έριξε βιτριόλι επειδή τον χώρισε.
«Με μετέτρεψε σε ένα τέρας»,… είπε η Patricia Lefranc την πρώτη ημέρα της δίκης του Richard Remes ο όποιος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας.
Η γυναίκα δήλωσε αποφασισμένη να τον κοιτάξει στα μάτια και να δείξει στο δικαστήριο τι της έκανε.
Η 48χρονη που υπεβλήθη σε 89 επεμβάσεις μετά την επίθεση εξέφρασε την ελπίδα να πείσει το δικαστήριο πως ο Remes ήθελε πράγματι να τη σκοτώσει.Ο 57χρονος Remes- σύζυγος και πατέρας- κατηγορείται πως σχεδίασε την επίθεση με θειικό οξύ κατά της Lefranc όταν εκείνη έβαλε τέλος στη σχέση τους πριν από δύο χρόνια.«Η 1η Δεκεμβρίου του 2009 ήταν η μέρα που ο Remes μου κατέστρεψε τη ζωή», είπε στο δικαστήριο η Lefranc. Όπως περιέγραψε, ο δράστης την περίμενε στο προάστιο Molenbeek-Saint-Jean στις Βρυξέλλες και έριξε στο κεφάλι και το πάνω μέρος του σώματός της βιτριόλι.Ήταν σίγουρη πως θα πέθαινε, όπως είπε στο δικαστήριο, αλλά οι περίοικοι άκουσαν τις κραυγές της και κατάφεραν να τη μεταφέρουν στη μονάδα εγκαυμάτων σε παρακείμενο νοσοκομείο, όπου παρέμεινε σε κώμα για τρεις μήνες.«Ελπίζω ο Remes να καταδικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας και όχι μόνο επίθεση. Δεν ήθελε μόνο να με χτυπήσει, ήθελε να με βγάλει από τη μέση. Ελπίζω να εξηγήσω στο δικαστήριο τι έζησα και πόσο πονούσε», είπε.

Image

«Θέλω να απευθυνθώ και στη σύζυγό του. Με σκιαγραφεί σαν κάποια που παγίδεψε τον άνδρα της, αυτό είναι προσβολή, πισώπλατη μαχαιριά. Εκείνος έκανε το πρώτο βήμα για να είμαστε μαζί κι εγώ έπρεπε να το τελειώσω. Ας αντιστρέψουμε τους ρόλους αλλά μη μου πείτε πόσο σκληρά θα έπρεπε να τιμωρηθεί», είπε, «το αφήνω αυτό στο δικαστήριο, όσο το επεξεργάζεται να θυμάται πως εκείνος με καταδίκασε σε πόνο, σωματικό και ψυχολογικό, για όλη μου τη ζωή».
Η Lefranc είπε πως οι συμμαθητές του γιου της κοροϊδεύουν την εμφάνισή της και πως ο Remes της κατέστρεψε τη ζωή και ως γυναίκα. «Ποιος τολμά να ασχοληθεί με το τέρας που με έχει κάνει;» διερωτήθηκε.
Η Lefranc έχασε την όραση από το αριστερό της μάτι και την ακοή της από το ένα της αυτί. Ένα δάχτυλο του δεξιού της χεριού χρειάστηκε να ακρωτηριαστεί. «Όταν έφτασα στην όγδοη επέμβαση σταμάτησα να τις μετράω», είπε, «αλλά ξέρω πως πρέπει να υποβληθώ τουλάχιστον σε άλλες είκοσι».
Η γυναίκα θα χρειαστεί να κάνει μεταμόσχευση μύτης καθώς η δική της συρρικνώνεται μετά την επίθεση. Αυτή θα είναι η τελευταία και η πιο δύσκολη επέμβαση. Για τρεις μήνες θα πρέπει να φορά μία ειδική μάσκα για να καλύπτει το κενό που θα μείνει στο κέντρο του προσώπου της και μετά τα γίνει η εμφύτευση.

Image

Ο Remes απολογήθηκε για την επίθεση αρνούμενος πως είχε σκοπό να την ακρωτηριάσει. Υποστήριξε πως δεν γνώριζε την έκταση των συνεπειών από το βιτριόλι.

Image

Ο Remes περιέγραψε στο δικαστήριο πώς ξεκίνησε η σχέση του με τη Lefranc, που ήταν θυρωρός στην πολυκατοικία όπου μετακόμισε με την οικογένειά του. «Στην αρχή λέγαμε ένα γεια. Όταν χώρισε με το αγόρι της μου ζήτησε 2-3 φορές να τη βοηθήσω με μικροδουλειές στο σπίτι της. Μια μέρα της πρότειναν να βγούμε για καφέ, πήγαμε σε ένα ξενοδοχείο και η σχέση μας άρχισε», είπε.

Η δίκη συνεχίζεται.
http://www.gameworld.gr/forum/4/11116

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου