Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Οι πολίτες αποφασίζουν και η Δημοκρατία δίνει λύση!

Το πως θα κυβερνηθεί ο τόπος θα το αποφασίσουν οι πολίτες. Δεν θα το αποφασίσουν ούτε οι δημοσκοπήσεις, ούτε οι αρθρογράφοι(συμπεριλαμβανομένου του υπογράφοντος), αλλά ούτε και οι ιστορικές αναδρομές σε εποχές μεγάλων επιτευγμάτων από αυτοδύναμες κυβερνήσεις. Το βράδυ της 6ης Μαϊου όλα αυτά θα μπούνε στην άκρη, και θα ξεκινήσει η συζήτηση για το πως και από ποιους θα κυβερνηθεί η χώρα.Αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί,  ας σταματήσουμε να «δουλεύουμε» το κόσμο, και κυρίως να «δουλευόμαστε» μεταξύ μας. Όποιος δεν βλέπει τον κατακερματισμό των πολιτικών κομμάτων, τη φθορά του πολιτικού συστήματος,  των προσώπων που πρωταγωνιστούν στις εξελίξεις, την αδιαφορία των πολιτών, προφανώς στερείται ρεαλισμού. Επιμένει να βλέπει την πραγματικότητα με οπτική παρελθόντος, μέσα από «γαλάζια», «πράσινα», «κόκκινα» και όποιου άλλου χρώματος γυαλιά.
Σε ότι με αφορά, δεν έχω κρύψει ότι υπό τις παρούσες συνθήκες, η Ελλάδα χρειάζεται ενότητα και εθνική ομοψυχία. Ασφαλώς μια ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση θα ήταν το καλύτερο, αλλά με πλειοψηφία εδρών τέτοια που θα τις έδινε τη δύναμη να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και τομές που χρειάζεται η χώρα. Τέτοια πιθανότητα δεν φαίνεται. Συνεπώς αντί να εθελοτυφλούμε, επιχειρώντας να παρουσιάσουμε μια άλλη «πραγματικότητα», είναι προτιμότερο να συνειδητοποιήσουμε το προφανές. Διαφορετικά και εμείς θα χάσουμε την αξιοπιστία μας έναντι των πολιτών, οι οποίοι δεν πάσχουν από ιδιωτεία,  αλλά και τα μεγάλα αστικά κόμματα θα απωλέσουν την όποια επαφή έχουν με την πραγματικότητα.
Οι πολίτες λοιπόν θα αποφασίσουν, και η Δημοκρατία,  με γνώμωνα το συμφέρον της πατρίδας, θα δώσει τη λύση προ ενός ενδεχόμενου αδιεξόδου. Τελεία και παύλα.          http://www.statesmen.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου