Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Γερμανία: «Δεν υπάρχει θέμα γερμανικών αποζημιώσεων στην Ελλάδα»


Γερμανία: «Δεν υπάρχει θέμα γερμανικών αποζημιώσεων στην Ελλάδα»

Αδιάλλακτη στάση κρατά το Βερολίνο, όσον αφορά το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα.

Με αποκλειστική δήλωσή του προς το ΑΜΠΕ, το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών διαμηνύει ότι δεν υπάρχει για το Βερολίνο ζήτημα πολεμικών αποζημιώσεων.
Η Γερμανία «αναγνωρίζει την ευθύνη της» για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και «λυπάται βαθύτατα για την οδύνη των θυμάτων». Ωστόσο, υποστηρίζει ότι έχει ήδη καταβάλει αποζημιώσεις στο πλαίσιο της Συμφωνίας του 1946 και στήριξε έμπρακτα την ανοικοδόμηση της Ελλάδος.
«Το ζήτημα των αποζημιώσεων δεν αποτελεί πλέον θέμα», 65 χρόνια μετά το τέλος του πολέμου κι έπειτα από δεκαετίες «ειρηνικής, γεμάτης εμπιστοσύνη» συνεργασία με την Ελλάδα, σε διμερές επίπεδο αλλά και σε επίπεδο Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, αναφέρει η δήλωση του υπουργείου. 
Αναλυτικά, η μετάφραση της δήλωσης του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών προς το ΑΜΠΕ αναφέρει:
«Η Γερμανία αναγνωρίζει την ευθύνη της για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και λυπάται βαθύτατα για την οδύνη των θυμάτων. Αυτό ισχύει και για την γερμανική κατοχή της Ελλάδας.
Η Γερμανία κατέβαλε από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, στο πλαίσιο της Συμφωνίας του 1946 για την Διασυμμαχική Υπηρεσία Αποζημιώσεων των Παρισίων, αποζημιώσεις και για την Ελλάδα και στήριξε την χώρα έμπρακτα στην ανοικοδόμησή της.
Εξήντα πέντε χρόνια μετά το τέλος του Πολέμου και έπειτα από δεκαετίες ειρηνικής, γεμάτης εμπιστοσύνης, συνεργασίας της Γερμανίας με την Ελλάδα και στενής σχέσης μας στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., το ερώτημα των αποζημιώσεων από την σκοπιά της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης δεν αποτελεί πλέον θέμα».                       http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου