Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του βουλευτή που φέρεται να φυγάδευσε στο εξωτερικό ένα εκατομμύριο ευρώ καθώς δεν έχει βρεθεί βουλευτής με τέτοιο έμβασμα στο “πόθεν έσχες”.Δεν δείχνει να επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής η καταγγελία του επικεφαλής της Αρχής για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος σχετικά με την ύπαρξη βουλευτή που φέρεται να έβγαλε στο εξωτερικό 1 εκατομμύριο ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες η έρευνα για το “πόθεν έσχες” των πολιτικών δεν έχει εντοπίσει βουλευτή που να έχει δηλώσει έμβασμα ενός εκατομμυρίου ευρώ στο εξωτερικό ενώ όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου Βαγγέλης Αργύρης, σε περίπτωση που δεν εντοπιστεί μέσα από τη διασταύρωση στοιχείων ο βουλευτής, θα κληθεί να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις ο πρόεδρος της Αρχής Παναγιώτης Νικολούδης.
Σύμφωνα μάλιστα με το MEGA, ο προϊστάμενος της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος έστειλε επιστολή στον αντιπρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Αργύρη, με την οποία του αποκαλύπτει ότι η έρευνα για τον βουλευτή άρχισε μετά από καταγγελίες πολιτών για ύποπτες συναλλαγές και υποψίες για δωροληψία.Μιλώντας στην εκπομπή "MEGA Σαββατοκύριακο" και επικαλούμενος τα όσα του ανέφερε σε επιστολή του ο κ. Νικολούδης, οι συναλλαγές του βουλευτή έγιναν μέσω private banking με εντολή χρηματιστηριακής εταιρίας τον Μάρτιο του 2011 και όχι τον Μάιο όπως αρχικά είχε πει στην επιτροπή της Βουλής.
"Να διαβάσει ακριβώς τι λέει ο κ. Νικολούδης και από εκεί και πέρα εσείς θα κρίνετε. Η όλη τραπεζική συναλλαγή ήταν ύποπτη", υπογράμμισε ο κ. Αργύρης που πρόσθεσε ότι "μεταφορά έγινε σε λογαριασμό private banking και δεν προσκομίστηκε κανένα δικαιολογητικό για τη συναλλαγή αυτή, λέει ο κ. Νικολούδης".
Στην ίδια επιστολή, ο κ. Νικολούδης αναφέρει ότι η συναλλαγή κρίθηκε ύποπτη και άρχισε η έρευνα στους λογαριασμούς του βουλευτή και της συζύγου του, η οποία όμως έδειξε ότι δεν διεπράχθη κανένα αδίκημα και όλα είχαν γίνει νόμιμα, όπως αναφέρει.
"Σημειώνω από έρευνες που έγιναν ότι δεν προκύπτει να πρόκειται για προϊόν εγκλήματος. Αυτό το ποσό αντιστοιχεί στο οικονομικό προφίλ των ελεγχόμενων προσώπων (συζύγων). Δεν προέκυψαν ούτε καν ενδείξεις για τέλεση οποιουδήπτε αδικήματος", αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Νικολούδης. "Να διαβάσω λοιπόν και το επίμαχο αυτό, που είναι πάρα πολύ σημαντικό. Θεωρούμε λοιπόν ότι δεν προέκυψαν στην περίπτωση αυτή ούτε καν ενδείξεις για τέλεση οποιουδήποτε αδικήματος, λέει ο κ. Νικολούδης, το καινούργιο στοιχείο κ. Χασαπόπουλε είναι ότι ο κ. Νικολούδης είπε στην επιτροπή Μάιο του 2011, ενώ εδώ στην επιστολή σε μένα λέει 4/3/2011. Λοιπόν θα ψάξουμε όλες τις συναλλαγές στις 4/3/2011, θα ζητήσουμε από την Τράπεζα της Ελλάδας από όλες τις χρηματιστηριακές αν δεν έχουμε το όνομα στην κατάσταση για να φθάσουμε στο όνομα, αφού δεν μπορεί να το πει βάση του νόμου ο κ. Νικολούδης", σημείωσε ο κ. Αργύρης.
Η υπόθεση, πάντως, περιπλέκεται ακόμη περισσότερο από τη στιγμή που ο κ. Νικολούδης διανήνυσε στη Βουλή ότι δεν προτίθεται να δώσει το όνομα του βουλευτή αφού δεν υπάρχει παρανομία ενώ την ίδια στιγμή στο υπουργείο Οικονομικών, όπως είπε στη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εξετάζουν τα ονόματα πολιτικών προσώπων που έχουν βγάλει στο εξωτερικό ποσά άνω των 100.000 ευρώ και ελέγχονται για το εάν οι συναλλαγές είναι νόμιμες.
Ο Θ. Πάγκαλος πάντως καταφέρθηκε εναντίον του εισαγγελέα Νικολούδη για την πρακτική του να αναφέρει το περιστατικό ενώ δεν μπορεί να πει το όνομα του βουλευτή.
"Θα έλεγα, ίσως σας φανώ λίγο ιδιότροπος ότι όταν δεν μπορείς να δώσεις όνομα, τότε δεν το λες", είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει ότι "αν μπορείς, δώσε το όνομα, δώσε το όσο μπορείς ταχύτερα και να υπάρξουν όλες οι συνέπειες γιατί πράγματι ηθικά αποδοκιμαστέος είναι ο βουλευτής που τη στιγμή της μεγάλης συσπείρωσης του έθνους από την προσπάθεια επιβίωσης βγάζει τα λεφτά του έξω", τόνισε ο κ. Πάγκαλος.
Οι τέσσερις έγιναν δύο... Στον εισαγγελέα Εφετών -εκτός απροόπτου- θα οδηγηθούν την επόμενη εβδομάδα οι υποθέσεις δύο βουλευτών οι οποίοι δεν δικαιολογούν τις εκροές καταθέσεών τους (άνω των 400.000 ευρώ) που έχουν δηλωθεί το 2010 σε σχέση με τις αντίστοιχες του 2009, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες κοινοβουλευτικές πηγές. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Έθνος" πρόκειται για μία γυναίκα νυν βουλευτή και έναν πρώην βουλευτή, οι οποίοι τα παραστατικά που έχουν προσκομίσει στην επιτροπή για τον έλεγχο των «πόθεν έσχες» των βουλευτών δεν δικαιολογούν τις εκροές των καταθέσεών τους. Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη λίστα, που έγινε γνωστή κατά τη δημοσιοποίηση των «πόθεν έσχες» για τη χρήση του 2010 στο τέλος της περασμένης χρονιάς, περιείχε 11 βουλευτές. Στη συνέχεια, η λίστα... συρρικνώθηκε φτάνοντας στους τέσσερις. Τελικά, οι δύο από τους τέσσερις, οι οποίοι είναι άνδρες νυν βουλευτές, προσκόμισαν επαρκή δικαιολογητικά για τις εκροές των καταθέσεών τους, ενώ οι άλλοι δύο όχι.
http://www.newsit.gr
Διαβάστε
Τελικά, δεν είναι μόνο ένας! - Πολλοί πολιτικοί και δημόσια πρόσωπα έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό – Ξεκίνησαν από το 2010!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου