Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Αρχαία Ολυμπία:Λύνεται ο γρίφος της ληστείας του μουσείου-Ψάχνουν Αλβανό σεσημασμένο!

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών βρίσκονται στην τελική ευθεία και οι αστυνομικοί έχουν λόγους για να αισιοδοξούνΣε Αλβανό υπήκοο που έχει απασχολήσει τις διωκτικές αρχές και στο παρελθόν για διάφορα αδικήματα, φέρεται να ανήκουν τα αποτυπώματα που βρέθηκαν στο ύφασμα και την μονωτική ταινία, μετά την ένοπλη ληστεία στο Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας στην Ολυμπία.


Σύμφωνα με το patrisnews.com, που επικαλείται πληροφορίες της Αστυνομίας, ο εν λόγω κακοποιός ενδέχεται να είχε συμμετάσχει και στις ληστείες κοσμηματοπωλείων που είχαν γίνει πριν ένα χρόνο τόσο στην Ολυμπία όσο και στην Κρέστενα.


Το υλικό από την κάμερα που έχει καταγράψει τις κινήσεις των δύο δραστών, αποκωδικοποιήθηκε από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. και πλέον οι έρευνες στρέφονται προς το συγκεκριμένο πρόσωπο - σεσημασμένο κακοποιό. Οι διωκτικές Αρχές έχουν καταλήξει ότι δεν πρόκειται για έμπειρους αρχαιοκάπηλους που γνώριζαν τι θα πάρουν από τις αίθουσες του μουσείου. Σημαντική βοήθεια στις έρευνες θα προσφέρει και το υλικό από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Ωστόσο αν και στο βίντεο έχουν καταγραφεί οι κινήσεις δύο ατόμων, η αστυνομία ψάχνει και ένα τρίτο που είχε ενεργό ρόλο στη ληστεία. Όπως εκτιμάται οι δυο ληστές, αφού άρπαξαν τους αρχαιολογικούς θησαυρούς έφυγαν με τα πόδια και κατευθύνθηκαν σε συγκεκριμένο σημείο που τους περίμενε ο συνεργός τους με αυτοκίνητο.

Συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε η αστυνομία, καθώς εντόπισε πατημασιές από τρία διαφορετικά άτομα. Από εκεί και μετά οι δράστες είτε διέφυγαν με ταχύπλοο από κοντινή και απόμακρη παραλία, είτε πήγαν σε κάποιο κρησφύγετο στην ευρύτερη περιοχή όπου και παραμένουν μέχρι να κοπάσει ο θόρυβος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Όλος ο κατάλογος των αρχαίων που έκλεψαν στην Αρχαία Ολυμπία

Ηλεία: Το μεγάλο λάθος των ληστών του μουσείου - Τι περιμένει η αστυνομία...       http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου