Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Να πως μας κατάντησε ο πολιτικός υπόκοσμος της γενιάς του “πολυτεχνείου” !!!


Φτώχια, βουνό ο πόνος ,ουρά για λίγες πατάτες και μια σταξιά λάδι στο νησί των… ΙπποτώνΓια όσους ακόμη βαυκαλίζονται ότι στη Ρόδο υπάρχουν απλώς κάποια προβλήματα και όχι φτώχεια σε ευρεία κοινωνικά στρώματα, αυτό που έγινε σήμερα Κυριακή στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα, τους διαψεύδει κατά τον πλέον ηχηρό τρόπο.Μετά την Κυριακάτικη Λειτουργία ουρές σχηματίσθηκαν για να πάρουν πατάτες, μήλα και λάδι, που συγκεντρώθηκαν με πρωτοβουλία του εφημέριου

του Ναού πάτερ Χρήστου Σιάννα, από ντόπιους παραγωγούς και επιχειρηματίες.Ειδικότερα συγκεντρώθηκαν και μοιράσθηκαν πέντε τόνοι πατάτες, ένας τόνος μήλα και 500 λίτρα λάδι. Όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες οι ουρές που σχηματίσθηκαν ήταν όμοιες με εκείνες που σχηματίσθηκαν στη Μητρόπολη τα Χριστούγεννα και προκάλεσαν έκπληξη.Η προσφορά του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα σε όσους έχουν ανάγκη είναι γνωστή. Και κάθε φορά αυτοί οι «αδύναμοι», που τρέχουν στην εκκλησία για να πάρουν δωρεάν τρόφιμα αυξάνονται. Η οικονομική κρίση έχει γονατίσει πια τους πολίτες, καθώς τα εισοδήματά τους πετσοκόφτηκαν. Μεγάλο ποσοστό Ροδιτών δεν μπορεί πλέον να ανταποκριθεί ούτε στις βασικές τους ανάγκες. Αυτοί οι πολίτες βρίσκουν καταφύγιο στα συσσίτια των εκκλησιών.
Για την προσφορά των τροφίμων, ο πάτερ Χρήστος Σιάννας ανέφερε: «Στις δύσκολες αυτές ημέρες για την κοινωνία και τον τόπο μας, ο κόσμος δυστυχεί, πεινάει. Η εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα για μία ακόμη φορά προσφέρει ό,τι μπορεί και δεν μπορεί για το συνάνθρωπο. Η τοπική εκκλησία με αρχηγό το Δεσπότη μας έχει ξεκινήσει ένα πολύ μεγάλο έργο. Συγκεντρώνουμε τρόφιμα όλοι οι παπάδες και τα προσφέρουμε στον κόσμο.
Μέσα σε μία εβδομάδα κατάφερα να συγκεντρώσω πέντε τόνους πατάτες, ένα τόνο μήλα, 500 λίτρα ελαιόλαδο από τα Μάσσαρι, τα οποία προσφέρουμε με αγάπη στους συνανθρώπους μας.
Αυτά να τα βλέπουν οι υψηλά ιστάμενοι. Οι πολιτικοί όμως δεν δίνουν καμία σημασία για το φτωχό λαό. Γι΄ αυτό κάνω έκκληση στους επιχειρηματίες της Ρόδου, στους πολίτες, οι οποίοι πάντοτε ανταποκρίνονται σε κάθε αίτημα της εκκλησίας να στηρίξουμε τον συνάνθρωπο, να συνεχίσουν να το κάνουν. Ο κόσμος έχει ανάγκη, αλλά οι πολιτικοί δεν νοιάζονται.
Η Εκκλησία ζει 2.000 χρόνια. Να μη νομίζουν ότι η Εκκλησία δεν παίζει κανένα ρόλο. Σε αυτές τις άγιες μέρες που έρχονται, θέλω να πω, ότι πρέπει να ενωθούμε να μονιάσουμε και να αγαπηθούμε. Αν ο καθένας κοιτάει το προσωπικό του συμφέρον δεν κάνουμε τίποτε. Να ξέρουν όλοι όσοι έχουν ανάγκη, ότι η Εκκλησία θα τους ανταμείψει. Στο μέτρο που μπορούμε, θα προσφέρουμε».
Σημειώνεται, ότι ο Άγιος Παντελεήμονας προσφέρει σε καθημερινή βάση φαγητό σε περισσότερους από 10 συμπολίτες μας. Οι μερίδες ετοιμάζονται στα μαγειρεία του εντευκτηρίου της εκκλησίας. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί, ότι χθες η Τράπεζα Αγάπης προσέφερε επιπλέον μακαρονάδα με τυρί και ντομάτα για όλο τον κόσμο.
=====================================================================================================
cretanpatriot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου