Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΜΒΑ > "Η επιστροφή στη δραχμή θα ήταν χρυσωρυχείο!!!" - Το γύρο του κόσμου κάνει η δήλωση του Ευάγγελου Μυτιληναίου στο Bloomberg


Το γύρο του κόσμου κάνει η δήλωση του Ευάγγελου Μυτιληναίου στο Bloomberg. Αίσθηση έχει προκαλέσει η δήλωση του Ευάγγελου Μυτιληναίου ότι η επιστροφή στη δραχμή θα ήταν χρυσωρυχείο. Η φράση αυτή διατυπώθηκε από τον επιχειρηματία σε συνέντευξή του στο Bloomberg και, όπως είναι φυσικό, έχει κάνει το γύρο του κόσμου, αφού έχει αναπαραχθεί από μεγάλα διεθνή ενημερωτικά δίκτυα, όπως το Businessweek και η Washington Post.
Είναι χαρακτηριστικό πως όλα τα δίκτυα έχουν επιλέξει αυτή τη δήλωση για τίτλο, καθώς είναι η πρώτη φορά, που μέλος του ελληνικού επιχειρείν τοποθετείται δημόσια για το θέμα, μιλώντας για πλεονεκτήματα της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ!
Σε ερώτηση της δημοσιογράφου του πρακτορείου αν ο ίδιος επιθυμεί η χώρα να επιστρέψει στη δραχμή, απάντησε: Η επιστροφή στη δραχμή θα ήταν χρυσωρυχείο, γιατί θα λειτουργούσαμε με κόστη σε δραχμές και θα είχαμε έσοδα από εξαγωγές σε ευρώ ή δολάρια, για να σπεύσει στη συνέχεια να επιχειρηματολογήσει περί του αντιθέτου:
Αλλά, ως Έλληνας, δεν θέλω να δω τη χώρα να επιστρέφει εκεί που ήταν 50 χρόνια πριν, δεν θέλω να δω την κοινωνική αναταραχή, που θα ακολουθήσει την επιστροφή στη δραχμή. Συνεπώς, πρώτα είμαι Έλληνας και μετά επιχειρηματίας.
1greek

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου