Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Οι 10 πιο σοκαριστικές φωτογραφίες στην ιστορία της ανθρωπότητας


O κόσμος, όπως τον γνωρίζουμε σήμερα έχει περάσει ποικίλες αναταραχές καθ' όλη τη διάρκεια της σύγχρονης ιστορίας του. Οι διάφορες εικόνες από το παρελθόν μας υπενθυμίζουν τη φρίκη και τα δεινά που έχει προκαλέσει ο άνθρωπος στον ίδιο του τον εαυτό. Παρακάτω σας παραθέτουμε τις πιο συγκλονιστικές και συνάμα θλιβερές εικόνες που ελήφθησαν ποτέ.





Ατομική βόμβα στη Hiroshima και στο Nagasaki.


Παραπάνω μπορείτε να δείτε τη μοναδική φωτογραφία από τη δραστική χρήση της ατομικής βόμβας. Στο αποκορύφωμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, οι Η.Π.Α. βομβάρδισαν τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι. Οι νεκροί στη πρώτη πόλη λέγεται ότι άγγιξαν τους 160.000 ενώ στη δεύτερη οι νεκροί ήταν περίπου 80.000.

Eκτέλεση στρατιώτη της Viet Cong

Στη παραπάνω φωτογραφία απενεμήθη το βραβείο Pulitzer.Φωτογράφος ήταν ο Edward Adams. Η εικόνα που βλέπετε απεικονίζει το στρατηγό Nguyen Ngoc Loan να εκτελεί ένα κρατούμενο της Viet Cong. Η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι μία από τις πιο διάσημες στην ιστορία της παγκόσμιας ειδησιογραφίας.

11η Σεπτεμβρίου

11 Σεπτεμβρίου 2011, η τρομοκρατία της Αλ κάιντα πλήττει το σήμα κατατεθέν της πρώτης οικονομικής δύναμης στο κόσμο. Οι δίδυμοι πύργοι κατέρρευσαν όταν έπεσαν πάνω τους δύο αεροπλάνα. Παρέσυραν στο θάνατο 3000 και πλέον άτομα.

Φυλακές Abu Ghraib 

Ένα χρόνο μετά την εισβολή στο Ιράκ, είδαν το φως της δημοσιότητας συγκλονιστικές φωτογραφίες βιασμών βασανιστηρίων και δολοφονιών μέσα στις φυλακές από Αμερικάνους στρατιώτες. Εικόνες ντροπής για το ίδιο το ανθρώπινο γένος.

To παιδί και ο γύπας 

Η φωτογραφία τραβήχτηκε από το βορειοαφρικανό φωτογράφο Κέβιν Κάρτερ. Απεικονίζει ένα παιδί από το Σουδάν να βρίσκεται καθ οδόν προς το κέντρο σίτισης των Ηνωμένων Εθνών. Το παιδί όμως λόγω έλλειψης δυνάμεων σταματά να ξεκουραστεί. Εκείνη τη στιγμή, παραμονεύει δίπλα του ένας γύπας. Ο Κάρτερ, τιμήθηκε με το βραβείο Pulitzer.

Πατέρας από την Παλαιστίνη προστατεύει το γιο του

Οι παραπάνω είναι κομμένες εικόνες από βίντεο που τράβηξε Γάλλος κάμεραμαν στη λωρίδα της Γάζας. Απεικονίζει ένα πατέρα από τη Παλαιστίνη, τον Jamal al-Durrah, να χρησιμοποιεί το σώμα του σαν ασπίδα για να προστατεύσει το γιο του από τα πυρά. Ο πατέρας έκανε σήμα στα Ισραηλινά στρατεύματα να σταματήσουν να πυροβολούν. Τα πυρά δε σταμάτησαν. Ο γιος του άτυχου Παλαιστινίου πατέρα σκοτώθηκε ενώ ο ίδιος τραυματίστηκε σοβαρά. 

Hector Pieterson

Ο Hector Pieterson έγινε το σύμβολο της εξέγερσης του Σοβέτο στη βόρεια Αφρική το 1976. Δολοφονήθηκε από την αστυνομία κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων.

Ταφή άγνωστου παιδιού

Η φωτογραφία αυτή απεικονίζει την ταφή ενός μικρού παιδιού. Ο θάνατος του, όπως και άλλοι 3787, προκλήθηκε από τοξικό αέριο που αφέθηκε στην Ινδία από μία εταιρεία χημικών. 

Απαγχονισμός νεαρών μαύρων

Η φωτογραφία αυτή απεικονίζει τον απαγχονισμό και το λιντσάρισμα δύο νεαρών μαύρων ανδρών που κατηγορήθηκαν για το βιασμό και το φόνο μίας γυναίκας και του φίλου της από τον Καύκασο. Εκτός της φρικαλεότητας της πράξης του απαγχονισμού, μπορείτε να δείτε καθαρά στο πρόσωπα των παρευρισκόμενων την ευχαρίστηση.

Ο τελευταίος Εβραίος της Vinnitsa

Αριστερά βλέπετε τον τελευταίο Εβραίο της Vinnitsa, στα γόνατα, μπροστά από ένα χώρο μαζικής ταφής. Εκτελέστηκε από μέλος της παραστρατιωτικής ομάδας των SS.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου