Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Το προφίλ των ταραχοποιών......

Έλληνας, νεαρός και άνεργος. Αυτό είναι το προφίλ που ταιριάζει στους περισσότερους εκ των συλληφθέντων στα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από τους 79 συλληφθέντες, οι οποίοι θα παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη, οι 53 είναι Έλληνες και οι 26 αλλοδαποί, εκ των οποίων: εννέα είναι Αλβανοί, τέσσερις Αλγερινοί, ένας Τυνήσιος, ένας Μαυριτανός, δύο Ρουμάνοι, δύο Πολωνοί, ένας Αφγανός, ένα Μολδαβός, τέσσερις Παλαιστίνιοι και ένας Ιρακινός.Όσον αφορά στην ηλικία τους, τρεις είναι ανήλικοι, ηλικίας 14 έως 17 ετών, 41 είναι από 19 έως 29 ετών, 27 είναι από 31 έως 39 ετών και οι υπόλοιποι οκτώ είναι 40 ετών και άνω.

Επίσης, όσον αφορά την επαγγελματική τους ενασχόληση και ιδιότητα 15 δήλωσαν άνεργοι, τέσσερις δήλωσαν φοιτητές, δύο δήλωσαν μαθητές, ένδεκα ιδιωτικοί υπάλληλοι, δύο ελεύθεροι επαγγελματίες, ένας καθηγητής, ένας ασκούμενος δικηγόρος, ένας αυτοκινητιστής, ένας σκηνοθέτης, δύο οικοδόμοι και 39 άτομα δεν δήλωσαν επάγγελμα.

Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν κατά περίπτωση, τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, απόπειρας βαριάς σωματικής βλάβης, απρόκλητες σωματικές βλάβες, κλοπής, διατάραξης κοινής και οικιακής ειρήνης, αντίστασης, εξύβρισης καθώς επίσης και αδικήματα που αφορούν παραβάσεις των Νόμων περί όπλων και σχετικά με εκρηκτικές ύλες.
Από τους 92 προσαχθέντες 68 είναι Έλληνες και 24 αλλοδαποί, εκ των οποίων δύο Αρμένιοι, τρεις Αλβανοί, ένας Πολωνός, ένας Ρώσος, επτά Αφγανοί, πέντε Ιρανοί, ένας Ιρακινός, ένας Πακιστανός, ένας Αλγερινός, ένας υπήκοος Καζακστάν και ένας Παλαιστίνιος.

Σε ότι αφορά τον απολογισμό, προκλήθηκαν ζημιές σε 29 τραπεζικά καταστήματα (εμπρησμοί και φθορές σε Α.Τ.Μ, υαλοπίνακες, ρολά, μάρμαρα), 71 καταστήματα (εμπρησμοί και φθορές σε υαλοπίνακες, ρολά καθώς και στο εσωτερικό τους) και σε 30 από αυτά έγιναν λεηλασίες.

Επίσης, πέραν του εμπρησμού του κινηματογράφου "Αττικόν", υπέστησαν φθορές τρία δημόσια κτίρια, πέντε κτίρια γραφείων, τρία ξενοδοχεία και ένας ακόμη κινηματογράφος.

Ακόμα προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε στάσεις λεωφορείων, σταθμούς του Μετρό, φωτεινούς σηματοδότες, κολώνες φωτισμού του δήμου, εκδοτήρια εισιτηρίων, μάρμαρα κοινόχρηστων χώρων κ.λπ.Από τις επιθέσεις τραυματίσθηκαν συνολικά 109 αστυνομικοί, κάηκαν τρεις υπηρεσιακές μηχανές και υπέστησαν φθορές άλλες 20.Σε νοσοκομεία μεταφέρθηκαν και 76 πολίτες που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου