Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Άρση των μέτρων: Τα βήματα εξόδου από την καραντίνα – Τι θα γίνει με τα ΜΜΜ και τα SMS μετακίνησης

Share

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα
Το σχέδιο για την άρση των μέτρων περιορισμού λόγω κορονοϊού θα ανακοινώσει την Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε τρεις φάσεις θα γίνει η άρση των μέτρων.
Σε τρεις φάσεις αναμένεται να χαλαρώσουν τα μέτρα περιορισμού λόγω κορονοϊού, με τις σχετικές ανακοινώσεις να αναμένονται αύριο, Τρίτη, από τον Κυριάκο Μητσοτάκης.
Ο πρωθυπουργός σε τηλεοπτικό του διάγγελμα αναμένεται να δώσει το περίγραμμα των βημάτων που θα ακολουθηθούν και στη συνέχεια η εξειδίκευση να γίνει από τα αρμόδια υπουργεία, σύμφωνα με την ΕΡΤ.
Οι τρεις φάσεις για την έξοδο από την καραντίνα
Η έξοδος της χώρας από την καραντίνα αναμένεται να γίνει σε τρεις φάσεις που θα ξεκινήσουν στις 4 Μαΐου, σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στις 4 Μαΐου θα ανοίξουν εμπορικά καταστήματα και κομμωτήρια, ενώ θα καταργηθεί και η αποστολή SMS στο 13033.
Τι θα γίνει με τα ΜΜΜ
Όσον αφορά τις μετακινήσεις, στην πρώτη φάση αναμένεται να απελευθερωθούν σε επίπεδο νομού, δηλαδή οι πολίτες να μπορούν να μετακινηθούν εντός της περιφερειακής ενότητας που κατοικούν.
Ωστόσο, εξετάζεται να μεταβληθούν οι ώρες πρωινής προσέλευσης στην εργασία ώστε να αποφευχθεί κατά ο συνωστισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα οποία ο αρμόδιος υπουργός έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο για υποχρεωτική χρήση μάσκας.
Η δεύτερη φάση αναμένεται να ακολουθήσει στα μέσα Μαΐου, ενώ η τρίτη φάση να έρθει στα μέσα Ιουνίου.
Στην τρίτη φάση, αναμένεται να «ξεκλειδώσει» ο τουρισμός, με γνώμονα όμως τα επιδημιολογικά δεδομένα.
Σε ό,τι αφορά τις αεροπορικές μεταφορές, την Τετάρτη το άτυπο συμβούλιο υπουργών Μεταφορών της ΕΕ θα εξετάσει τα μέτρα για την επόμενη ημέρα.
Το υπουργείο Τουρισμού αναμένεται να αποκαλύψει το σχέδιο για την άρση της καραντίνας στον τουρισμό, στο τέλος της επόμενης εβδομάδας. Η αρχή αναμένεται να γίνει με τα μικρά καταλύματα που θα ανοίξουν πρώτα.
Πώς θα γίνει το άνοιγμα των σχολείων
Όσον αφορά τα σχολεία, αυτό που φαίνεται πως έχει «κλειδώσει» είναι η επανέναρξη των μαθημάτων για την Γ΄ Λυκείου στις 11 ή τις 18 Μαΐου.
Οι Πανελλήνιες 2020 θα ξεκινήσουν μέσα στον Ιούνιο καθώς στόχος είναι να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Ιουλίου, όπως δήλωσε, χτες, Κυριακή, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, συμπληρώνοντας ότι δεν έχουν καταλήξει ακόμη στις ακριβείς ημερομηνίες.
Βέβαιη θεωρείται η παράταση της σχολικής χρονιάς, με την κ. Κεραμέως να ξεκαθαρίζει, όμως, ότι θα έχει ολοκληρωθεί τον Ιούνιο. Η υπουργός δεν απέκλεισε και η έναρξη του νέου σχολικού έτους να γίνει νωρίτερα.
sputniknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου