Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2011

SOS,,,,Αποκλεισμένη και πάλι η Γαύδος,,,AIΣΧΟΣ!!

Νέος αποκλεισμός της ακριτικής Γαύδου, αυτή την φορά χειρότερος από ποτέ. Από σήμερα η συγκοινωνία του νησιού με την Κρήτη είναι ανύπαρκτη. Οι συνέπειες της κατάστασης αυτής σε λίγες μέρες θα είναι εμφανείς. Καύσιμα τέλος, φάρμακα τέλος, νερό τέλος, ταχυδρομείο τέλος…. Το τελικό χτύπημα ήρθε χθες 31/10 καθώς έληξε η σύμβαση του επιβατηγού πλοίου Neptune χωρίς όμως να οριστεί άλλο πλοίο που θα εκτελεί την ακτοπλοική σύνδεση της Γαύδου με την υπόλοιπη Κρήτη. Όπως εξήγησε στο Flashnews.gr o πρόεδρος της ΑΝΕΝΔΥΚ κ.Γιάννης Μπραουδάκης το πρόβλημα το οποίο πλήττει άμεσα και την ναυττιλιακή εταιρεία, οφείλεται αποκλειστικά στην γραφειοκρατική κωλυσιεργεία του υπουργείου Ναυτιλίας.
Ειδικότερα και σε ότι αφορά στην γραμμή Παλαιόχωρα - Γαύδος, έχει αποφασιστεί να γίνει νέα προκήρυξη για την δρομολόγηση του ΕΓ/ΟΓ πλοίου "Σαμαριά", αλλά ακόμη δεν έχουν μπεί οι υπογραφές, κάτι που σύμφωνα με τον κ.Μπραουδάκη, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.
Σε ότι αφορά στην γραμμή Σφακιά - Γαύδος, ενώ έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες για την δρομολόγηση, του "Σαμαριά", το σχετικό έγγραφο περιμένει ακόμη την τελική υπογραφή του υπουργού κ.Χρυσοχοίδη.
Όπως γράφει και ο Βασίλης Τζουνάρας στο gavdosfm.gr "o υπουργός θαλάσσιων υποθέσεων έχει άλλα στο μυαλό του και δεν θα σκάση αν μια χούφτα ανθρώπων μένουν αποκλεισμένοι, πεινασμένοι, και μονάχοι τους στα σύνορα της (ευρωπαϊκής) Ελλάδας. Ντροπή και αίσχος στους καρεκλοκένταυρος της εξουσίας. Και ακόμα χειρότερα για τους πολιτευτές της Κρήτης που έπρεπε να είχαν βάλει τέλος σε αυτό το πρόβλημα χρόνια τώρα."
Στο μεταξύ η ΑΝΕΝΔΥΚ ανακοίνωσε το Χειμερινό δρομολόγιο (1/11/2011 - 31/3/2012) για την ακτοπλοική σύνδεση της Αγ.Ρουμέλης και του Λουτρού. Και τα δύο αυτά παραθαλάσσια χωριά του Νότου των Χανίων θα εξυπηρετούνται δύο φορές την εβδομάδα με το "Σαμαριά" ως εξής :
Κάθε Τρίτη και Παρασκευή
9:00 πμ : Χώρα Σφακίων - Λουτρό - Αγ.Ρουμέλη
11:00 πμ : Αγ.Ρουμέλη - Λουτρό - Χώρα Σφακίων

http://www.flashnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου