Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Παπανδρέου , Σαμαράς και ...ΣΙΑ είναι έτσι κι αλλιώς μια " Κυβέρνηση εθνικής καταστροφής "


Τι βλέπει σήμερα ο Έλληνας
Βλέπει έναν  πρωθυπουργό να κάνει  χυδαία επίδειξη,αυτοκρατορικής  ηλιθιότητας και "παπανδρεϊκής" κουτοπονηριάς, πότε  αναγγέλλοντας δημοψηφίσματα, πότε   παραιτούμενος, άλλοτε  υποσχόμενος  και σχεδόν  πάντα διαβεβαιώνοντας  αυτοδιαψευδόμενος.
Βλέπει έναν αρχηγό  αξιωματικής αντιπολίτευσης να πανικοβάλεται  απο την  κουτοπονηριά και την βλακεία  του αντιπάλου του  και να  τρέχει  να δηλώνει  πως θα ψηφίσει  μια δανειακή σύμβαση  που μπροστά της  το μνημόνιο, εναντίον του οποίου  στήριξε  το αντιπολιτευτικό του θέατρο, μοιάζει  σαν  νάνος δίπλα σε γίγαντα.
Βλέπει  όλους τους "Σάϊλοκ" της οικουμένης να  τον έχουν περικυκλώσει και να είναι έτοιμοι  να  κόψουν  κομάτια  απο την σάρκα του, που  οι  σφετεριστές της εξουσίας έβαλαν  ενέχυρο  μαζί με την  εθνική  του αξιοπρέπεια και κυριαρχία.
Βλέπουν  μια αριστερά να  δείχνει ασθενική  και ανοργάνωτη,  αυτοσχεδιάζοντας διαρκώς με βάση  όχι  την  "πολιτική τέχνη του εφικτού" αλλά  τα  κομματικά  και τα συστημικά συμφέροντα, τα οποία  όπως  φαίνεται  υπηρετεί.
Βλέπουν  ένα  ΚΚΕ να  αφοπλίζει   την  χειροβομβίδα  που  έπεσε απο τα χέρια του πανικοβλημένου Παπανδρέου, όταν  όλοι   περίμεναν  ότι θα  την  έπαιρνε   απο κάτω  και μαζί με τον λαό  θα την έριχνε στο κέντρο  ολόκληρου του  συστήματος.Όμως, το ΚΚΕ  προτίμησε  να  πεί  όχι στο δημοψήφισμα, σε αυτό δηλαδή το  λαϊκό όπλο , που και η θέα του μόνο , έκανε  όλους τους επιτελείς και  υπηρέτες  της Νέας Τάξης Πραγμάτων  να  κάνουν μισό βήμα  πίσω  τρίζοντας  απο οργή και φόβο  τα  δόντια  τους και να απειλούν.
Βλέπουν  τους προδότες  της πατρίδας  να  ρητορεύουν  κρύβοντας  τον πανικό τους με θρασύτατα και χυδαία ψέματα και δικαιολογίες.
Βλέπουν   τις ακροδεξιές και  αριστεροδέξιες πατερίτσες του καθεστώτος  να διαγκωνίζονται  για το ποιός  θα κάνει την καλύτερη  κολοτούμπα ,ποιός θα  δημιουργήσει  καλύτερο προπέτασμα καπνού , ποιός  τελικά  θα  φτάσει πρώτος  στην καρδιά του  άδολου  και απονήρευτου ψηφοφόρου  για να την  μαγαρίσει με τα μαύρα , ρόζ , πορτοκαλί η πρασινοκόκκινα σάλια  του.
Βλέπουν  τον  ενσαρκωτή  του δοσιλογισμού και  δυστυχώς πρωθυπουργεύοντα , να  περιγράφει  την  καταδίκη μας σε  θάνατο  ως  θρίαμβο, ως  νίκη , ως  προσωπικό του πολιτικό επίτευγμα.
 Βλέπουν  τα ζόμπι  της  μισθωμένης απο το καθεστώς  δημοσιογραφίας, πότε να  αφρίζουν  με την  "κακομαθημένη" πλέμπα και πότε να την κολακεύουν  κατανοώντας δήθεν τον  πόνο της.Μόνο που     πάντα στο τέλος της δακρύβρεκτης  "λαϊκής κατανόησης" βάζουν  ένα "αλλά...", όχι  για να αναλύσουν , να σχολιάσουν, να περιγράψουν  όλα αυτά που
τον έκαναν να ματώσει , μα για να "συγκολλήσουν" την εμετική  καθεστωτική  προπαγάνδα  για χάρη της οποίας υπάρχουν και  αμείβονται πλουσιοπάροχα απο τα διαπλεκόμενα με τις εξουσίες  αφεντικά  τους.
Η Λιάνα Κανέλλη  απαντώντας σε ερώτηση  κάποιου Εγγλέζου  δημοσιογράφου , είπε  ότι   η αληθινή  ερώτηση  που θέτει το δημοψήφισμα, δεν είναι αν θα μείνουμε ή όχι στην  ευρωζώνη και στο ευρώ  (όπως διέταξε η Μέρκελ), ή  αν  δεχόμαστε ή όχι  τη νέα δανειακή σύμβαση (όπως πρότεινε η μαριονέτα των ΗΠΑ), αλλά  "αν  θέλουμε να  πεθάνουμε ή να μας σκοτώσουν".
Αυτή η  ευφυής  απάντηση  θα ήταν  πράγματι θαυμάσια αν  επρόκειτο για ερμηνεία της  "πρότασης" της Μέρκελ.Δυστυχώς όμως  χρησιμοποιήθηκε  για να περιγράψει  την  λαθεμένη  εκτίμηση  του ΚΚΕ  για το τί θα μπορούσε να παραχθεί ως αποτέλεσμα απο αυτό το δημοψήφισμα.
Αυτός  ο λαός  που  μάτωσε απο   τουρκοκρατίες , απο  ξένους  βασιλιάδες και αντιβασιλιάδες, απο  γερμανικές κατοχές , απο εμφύλιους  σπαραγμούς , χούντες  και μεταπολιτευτικές "δημοκρατικές" φαυλοκρατίες  και κλεπτοκρατίες , δεν  πρόκειται  να τους κάνει το χατήρι  να πεθάνει και  θα κόψει  το χέρι   όποιου  τολμήσει  να τον σπρώξει  στην καρμανιόλα  που έστησε το διευθυντήριο  της  Ευρωατλαντικής  λυκοφιλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου