Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

«Πάμε Aυτόφωρο;»

Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Παλιά οι «παραλίες- χασομέρηδες» προκομμένοι των πλουσίων οικογενειών έδιναν ραντεβού στην πλατεία Κολωνακίου για το φραπέ του τεμπέλη με τη φράση «Πάμε πλατεία;».
Μετά το τσιτάτο αυτό το πήρε ο Λάκης Λαζόπουλος στους « 12 Μικρούς Μήτσους» και το έκανε σημαία των απανταχού αραχτών και λάιτ της ελληνικής βλαχομπαρόκ γκλαμουριάς.
Τώρα αντί για το «Πάμε Πλατεία», το αστείο μεταξύ των λεφτάδων – κλεφτοκοτάδων της ελληνικής γκλαμουριάς είναι «Πάμε Αυτόφωρο;».
Έχουν δίκιο οι άνθρωποι να το έχουν γυρίσει στην πλάκα γιατί ξέορυν ότι όσα κι αν χρωστάνε στην Εφορία το πολύ - πολύ να τους συλλάβουν την ώρα που παίζουν τέννις, να τους κρατήσουν μία νύχτα στο Αστυνομικό Τμήμα , να τους πάνε το επόμενο πρωί μία βόλτα από το αυτόφωρο, να πάρουν εκεί μία αναβολή για δικάσιμο, να δικαστούν κάποια μέρα για πλημμέλημα να φάνε 2-3 χρόνια φυλακή με αναστολή και να παραπεμφθεί η υπόθεσή τους (για χρέη εκατομμυρίων ευρώ στο δημόσιο) στα φορολογικά δικαστήρια, όπου μετά από 6-7 χρόνια - αν υπάρχει ακόμα Ελλάδα, θα βρουν ένα τρόπο να ρυθμίσουν το χρέος τους.
Φυσικά σε όλη αυτή τη διαδρομή δεν πληρώνουν ούτε σεντ για το χρέος τους στην εφορία με το επιχείρημα «Δεν έχω», αφού προηγουμένως έχουν μεταφέρει σε off shore εταιρίες και σε συγγενικά τους πρόσωπα κάθε κινητή κι ακίνητη περιουσία.
Και πλήρωνε εσύ ηλίθιε μισθωτέ υπάλληλε, συνταξιούχε, αγρότη, μικροεπαγγελματία και βιοτέχνη, κανονικά τα χρέη σου στην εφορία.Τελικά μήπως από το «Πάμε Εφορία» είναι καλύτερο να λέμε «Πάμε Aυτόφωρο;»
newsbomb.gr
Πηγή:
http://himaira.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου