Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Δέν φτάνει που μας έκλεψαν τη ζωή,το ιδρώτα μας,τώρα μας δουλεύουν ψιλό γαζί με τον νέο προθυπουργο....δεν είμαστε Ελληνες ρεεεεεεεεεε....

.....Σχέση με τους αρχαίους έλληνες έχουμε εμείς, λένε οι γάλλοι, οι εγγλέζοι και οι γερμανοί. Εμείς, που τους ανακαλύψαμε, τους αναστυλώσαμε, τους εξηγήσαμε. Για τους ευρωπαίους οι νεοέλληνες είμαστε μια δράκα ανθρώπων απρόσωπη, ανάμεσα σε βαλκανιλίκι, τουρκο-λογιά και αράπηδες. Είμαστε οι "ορτοντόξ"...
Με το ρούσικο τυπικό στη γραφή, με τους κουμπέδες και τους τρούλλους πάνω από τα σπίτια των χωριών μας,
με ακτινογραφίες σωμάτων και σκουληκόμορφες φιγούρες αγίων στους τοίχους των εκκλησιών. Οι ευρωπαίοι βλέπουνε τους πολιτικούς μας να ψηφίζουν στη Βουλή να μπει το «ορθόδοξος» στην ευρωπαϊκή μας ταυτότητα, κατά τη διαταγή των παπάδων, και κοιτάνε ανακατωμένοι και ναυτιάζοντας κατά το θεοκρατικό Ιράν και τους Αγιατολάχους. Τέτοιοι οι βουλευτές μας, ακόμη και της Αριστεράς. «Αυτοί οι πολιτικοί, αυτοί οι βουλεπταί εκατάστρεψαν το έθνος». Έτσι γράφει ο Παπαδιαμάντης.
Θέλεις νά 'χεις πιστή την εικόνα του νεοέλληνα; Λάβε το ράσο του γύπα και του κόρακα. Λάβε τις ασπιδωτές κοιλιές των ιερέων, το καλυμμαύκι Μακαρίου Β' της Κύπρου. Και τα γένεια τα καλογερικά, που κρύβουν το πρόσωπο, καθώς άκοσμοι αγκαθεροί φράχτες τους αγρούς. Και τις κουκουλωμένες καλόγριες, την άλλη έκδοση του φερετζέ της τούρκισσας, και έχεις το νεοέλληνα φωτογραφία στον τοίχο. Απέναντι σε τούτη τη μελανή και γανιασμένη φοβέρα, φέρε την εικόνα του αρχαίου έλληνα, για να μετρήσεις τη διαφορά. η φύση του Έλληνα έχει υποστεί μεταλλάξεις. Πράγματι, από έναν λαό πανθήρων έχει μεταλλαχθεί σε έναν λαό προβάτων! Μεταμόρφωσαν τον Έλληνα σε ένα φοβισμένο πρόβατο, που σκύβει το κεφάλι για να μην χάσει την όποια δουλίτσα του (συνήθως στο Δημόσιο) την οποία και εκέρδισε με την αξία των…σιαλογόνων αδένων του, γλείφοντας κάποιον πολιτικό, ο οποίος με αυτόν βεβαίως τον τρόπο εξασφάλιζε την επανεκλογή του! Και αυτό το αλισβερίσι μεταξύ βολής (βολέματος δηλαδή) και…Βουλής, είχε αναχθεί σε…εθνικό σπορ (τύφλα να χει το basketball) αλλά κυρίως είχε μετουσιωθεί σε πρότυπο ζωής και σε όραμα για το μέλλον!
Και μιά πρόταση (όχι πως θα τη λάβει κανείς υπόψη του βέβαια, αλλά, έτσι για να γίνεται κουβέντα): Τώρα που ζούμε στην εποχή της ηλεκτρονικής επικοινωνίας δεν θα γινόταν να έχουμε πιό άμεση δημοκρατία; Να παίρνουμε τις μεγάλες αποφάσεις εμείς και όχι αυτοί; Να τους ανατρέπουμε αν κάνουν μαλακίες εις βάρος μας, αν κλέβουν, αν αυθαιρετούν; Κάθε έξι μήνες να δίνουν εξετάσεις οι άχρηστοι. Κι αν κρίνουμε ότι είναι κλεφτρόνια,φασίστες,απατεώνες και αντιλαϊκοί τύποι να τους στέλνουμε στα σπίτια τους η στη φυλακή!
ευ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου