Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2011

Το πρόβλημα της Ελλάδας και η κατάρρευση του Ευρώ ..

Η Ευρώπη αυτή την στιγμή αντιμετωπίζει 3 διακριτά προβλήματα: α)πρόβλημα χρέους, β)τραπεζικό πρόβλημα και γ)πρόβλημα χαμηλής ανάπτυξης. Αν η Ελλάδα φύγει αυτό σημαίνει ότι και το ευρώ θα φύγει. Σκεφτείτε την Ιταλία, είναι "too big to fail and too big to bail". Με την έξοδο της Ελλάδας και την διαγραφή αναπόφευκτα όλου του χρέους θα κτυπηθούν οι επόμενοι αδύναμοι κρίκοι.
Δυστυχώς στην Ευρώπη φαίνεται να έχουμε μια κατάσταση στην οποία οι κυβερνώντες κάθονται στα μπροστινά καθίσματα ενός αυτοκινήτου και οι αγορές στα πισινά. Στα μπροστινά καθίσματα οι ηγέτες αντί να κοιτούν τον δρόμο τσακώνονται μεταξύ τους με αποτέλεσμα στα πίσω καθίσματα να επικρατεί πανικός και να θέλουν να κατέβουν με την πρώτη ευκαιρία. Η εμπιστοσύνη έχει χαθεί.
Το οικοδόμημα του Ευρώ παγίδεψε τις αδύναμες χώρες. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και η λύση δεν βρίσκεται στα λόγια αλλά στην δράση. Χρειάζονται γενναίες αποφάσεις και χρειάζονται τώρα. Το 2008 ήταν η ώρα της Αμερικής, τώρα είναι η ώρα της Ευρώπης. Και μην έχετε αμφιβολίες. Το πρόβλημα δεν είναι Ευρωπαϊκό αλλά παγκόσμιο. Η ευρωπαϊκή οικονομία είναι πολύ μεγάλη και η παγκόσμια διασύνδεση αρκετά περίπλοκη ώστε να μπορεί να απομονωθεί το όποιο γεγονός.
Read more: http://center24.blogspot.com/2011/10/blog-post_03.html#ixzz1clsrh4rk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου