Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Ναι στο ευρώ, όχι στο Δημοψήφισμα!

Ναι στο ευρώ, όχι στο ΔημοψήφισμαΣε αυτές τις θανάσιμα ακραίες ώρες για την προοπτική και την ελευθερία της Ελλάδας, που ζούμε, με τις εξελίξεις να είναι ραγδαίες από ώρα σε ώρα και την πατρίδα μας να βρίσκεται σε καταστροφική περιδίνηση, ο καθένας πρέπει να πάρει μια καθαρή θέση.Διατυπώνω χωρίς περιστροφή τη δική μου.Ναι στο ευρώ, όχι στο Δημοψήφισμα.
Ο σχεδιασμός του Πρωθυπουργού για διενέργεια Δημοψηφίσματος που αναπόφευκτα – παρά την ανούσια φλυαρία κυβερνητικών στελεχών – θα έπαιρνε τη μορφή του διλήμματος «ευρώ ή δραχμή», «μέσα ή έξω από την Ευρώπη», αποτελεί ένα βέβαιο δρόμο αυτοκαταστροφής.Ο δημοκρατικός χαρακτήρας κάθε Δημοψηφίσματος γίνεται εν προκειμένω πρόσχημα. Ο σχεδιασμός του Δημοψηφίσματος υπήρξε από την πρώτη στιγμή μια απεγνωσμένη προσπάθεια παράτασης του χρόνου εξουσίας για την ομάδα που έχει την ευθύνη της διακυβέρνησης. Στο βάθος ο σχεδιασμός του Δημοψηφίσματος δεν υπηρετεί τον υπέρτερο στόχο σωτηρίας της χώρας, αλλά ένα προσωπικό σχέδιο εξουσίας.Η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας είναι μια ιστορική κατάκτηση.Η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρώπη. Αυτός είναι ο ιστορικός χώρος στον οποίο η Ελλάδα και οι Έλληνες μπορούμε να αναπτυχθούμε κομίζοντας την ιδιαιτερότητά μας.
Στην πορεία των κοινωνιών και της εξέλιξής τους στο χρόνο δεν υπάρχει τίποτα το μοιραίο. Όλα ορίζονται από τις αντιλήψεις, τη θέση και τη στάση των ανθρώπων.Εμείς ορίζουμε τη μοίρα μας.
Και κανένα πρόσωπο, όσο ισχυρό κι αν προσωρινά εμφανίζεται, δεν μπορεί να εκτρέψει μια κοινωνία από το δρόμο της, αν αυτή αποφασίσει να ορίσει την τύχη της.Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, εκπρόσωποι του Έθνους, καλούνται να σταθούν στο ύψος της ιστορικής στιγμής.Απέναντι στο θανάσιμο δίλημμα του Δημοψηφίσματος «ευρώ ή δραχμή», η δημιουργική πολιτική διέξοδος είναι οι εκλογές. Και ο λαός με την απόφασή του θα ορίσει το δρόμο της εξόδου από τον σημερινό ασφυκτικό κλοιό, στον οποίο επιχειρεί να τον εγκλωβίσει η σημερινή ομάδα εξουσίας.Στη μακρά και επίπονη πορεία που έχουμε μπροστά μας, η Ελλάδα ούτως ή άλλων θα περάσει μέσα από τα αδιέξοδά της.Με αλληλεγγύη και δημοκρατία θα τα καταφέρουμε.
*O Λευτέρης Κουσούλης είναι Πολιτικός Επιστήμονας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου