Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ....ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΗ!!!!(χωρίς καθόλου έξοδα!)

   Επειδή οι εποχές είναι πολύ δύσκολες, σας δίνω μερικές πολύ χρήσιμες συμβουλές, για Χριστουγεννιάτικη δικόσμηση οικολογική και ανέξοδη! Χρειάζεται, πολύ λίγη δουλειά και πολύ, πολύ μεράκι και αισιοδοξία!!..Είναι δύσκολο, το ξέρω, αλλά μέρες που έρχονται, ας" γλυκάνουμε λίγο", για να δώσουμε χαρά στα παιδιά μας, στην οικογένεια, στο σπίτι μας, στους φίλους μας και....στον εαυτό μας.....
Ξεκινάμε:
- Αντί για δέντρο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε  ένα μεγάλο φυτό, εσωτερικού χώρου, ή ένα μεγάλο σπασμένο κλαδί από έλατο ή πεύκο, το οποίο, θα στηρίξετε σε μια γλάστρα. (Εννοείται ότι το κλαδί θα το βρείτε σπασμένο και πεσμένο κάτω και δεν θα καταστρέψετε το δέντρο.)
- Αντί για στολίδια, χρησιμοποιείστε, υλικά από τη φύση, όπως, κουκουνάρια από πεύκα, ανοιχτά ή κλειστά, που θα είναι πεσμένα κάτω από το δέντρο, βελανίδια, αποξηραμένα ρόδια, ξύλα κανέλλας, αποξηραμένη δάφνη, δεμένα με εντυπωσιακές κορδέλες! 
Τα κουκουνάρια, μπορείτε αν θέλετε, να τα βάψετε με σπρέϊ, χρυσό ή ασημένιο ή κόκκινο, να δέσετε στο κοτσάνι τους, χρυσή ή ασημένια κλωστή και να διακοσμήσετε πολλά σημεία του σπιτιού!
- Αντί για έτοιμο στεφάνι για την εξώπορτα ή την βεράντα (που είναι και ακριβά), φτιάξτε μόνη σας, με κλάρες ελάτου, που θα προμηθευτείτε απ' τους πλανόδιους μοκροπωλητές, ή με κλάρες πεύκου, φυσικές. Λυγίστε τις, δέστε τις με πράσινο σύρμα φυτών, διακοσμήστε τις με κουκουνάρια, ξύλα κανέλλας, αποξηραμένη δάφνη, ρόδια και ότι άλλο θέλετε! Κρεμάστε το με μία χρυσή ή ασημένια κορδέλλα, δεμένη φιόγκο!! 
 Τα κλαδιά από έλατο ή πεύκο, μπορείτε επίσης να τα χρησιμοποιήσετε για να στολίσετε τα κάγκελα της βεράντας σας! Όταν δε, περάσετε λαμπάκια ανάμεσά τους, θα γίνουν πολύ εντυπωσιακά!
- Αντί για στολίδια, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε, κενά τενεκεδάκια αναψυκτικών, τα οποία θα ντύσετε, με φανταχτερό, Χριστουγεννιάτικο χαρτί περιτυλίγματος και θα τα κρεμάσετε στο δέντρο!
- Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις ευχετήριες κάρτες, που σας έχουν στείλει τα προηγούμενα χρόνια (αν φυσικά τις κρατάτε), να τις τοποθετήσετε κάτω από το δέντρο σας, στη βάση, τοποθετώντας τες τη μία δίπλα στην άλλη, για να καλύψετε τή βάση και να δώσετε ωραία ατμόσφαιρα!
- Στα εποχιακά καταστήματα Χριστουγεννιάτικων ειδών, μπορείτε να βρείτε με το μέτρο ή ολόκληρες συσκευασίες με υφασμάτινες κορδέλες, χρυσές, ασημένιες ή χρωματιστές, με τις οποίες θα φτιάξετε φιόγκους, πολύ εντυπωσιακούς!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!        http://oikogeneiamou.blogspot.com/2011/11/blog-post_20.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου