Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Όνειρο ή πραγματικότητα


ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ
Σε νέες αποκαλύψεις και λεπτομέρειες, για τη λειτουργία της συσκευής που παράγει ρεύμα χρησιμοποιώντας ως «καύσιμο» το νερό, προέβη ο εφευρέτης Πέτρος Ζωγράφος, υπό τα βλέμματα ακαδημαϊκών και δημοσιογράφων στην εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.
Η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από εναλλακτικές, «καθαρές» πηγές αποτελεί πεδίο έρευνας παγκοσμίως εδώ και αρκετές δεκαετίες, καθώς οι πιο δημοφιλείς μέθοδοι -πετρέλαιο, λιγνίτης- είναι κοστοβόρες και περιβαλλοντικά επιζήμιεςΣε νέα ζωντανή επίδειξη, η συσκευή παρείχε με επιτυχία ποσότητα ρεύματος ικανή να τροφοδοτήσει μια σειρά οικιακών συσκευών.Με την εφεύρεσή του ο κ. Ζωγράφος κατάφερε να τροφοδοτήσει συσκευές με 240 βολτ (Volt) για αρκετό καιρό χρησιμοποιώντας «αθώο» νεράκι. Συγκεκριμένα έθεσε σε λειτουργία ένα ηλεκτρικό τρυπάνι, ενώ προέβη σε μετρήσεις με αμπερόμετρο, αφήνοντας άφωνους τους παριστάμενους με τις επιδόσεις της συσκευής του.Επιστήμονες, που παρακολούθησαν την επίδειξη, απηύθυναν ερωτήσεις στον εφευρέτη και «Απομένει ακόμα να δούμεΑΝ είναι όνειρο ή πραγματικότητα», σχολίασε ο Παναγιώτης Φιλντίσης, αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικώνπιστοποίησαν ότι θα πρέπει άμεσα – όπως και θα γίνει – να υπάρξει παρουσίαση σε επιστημονικά περιοδικά και στην ακαδημαϊκή κοινότητα προκειμένου η εφεύρεση να γίνει αποδεκτή. Υπήρξε μάλιστα ενδιαφέρον από τον ξένο Τύπο και συγκεκριμένα από μεγάλο αρχιτεκτονικό περιοδικό της Βοστώνης, με την εκδότριά του να παρευρίσκεται στο πάνελ.
«Απομένει ακόμα να δούμε αν είναι όνειρο ή πραγματικότητα», σχολίασε ο Παναγιώτης Φιλντίσης, αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, ο οποίος παρέλαβε στον αέρα της εκπομπής από τον Πέτρο Ζωγράφο τηνΑΡΧΗ λειτουργίας της συσκευής και άλλα κρίσιμα επιστημονικά στοιχεία, ώστε να ξεκινήσει και επίσημα ο διάλογος.
Απόσπασμα από το πείραμα του Πέτρου Ζωγράφου στην τηλεόραση της Ζούγκλας:
Φωτογραφίες από την εκπομπή:

Η συσκευή 5 κιλών, ύψους 21 εκατοστών
Η συσκευή 5 κιλών, ύψους 21 εκατοστών
Ο εφευρέτης Π. Ζωγράφος
Ο εφευρέτηςΠ. Ζωγράφος
Όπως ανέφερε ο εφευρέτης Πέτρος Ζωγράφος, ο ίδιος και η επιστημονική του ομάδα έχουν καταβάλει πολλές προσπάθειες ανάδειξης και διάδοσης της συσκευής, τόσο σε συνεργασία με το ελληνικό κράτος όσο και με επιχειρηματίες. Όμως, πάντα την τελευταία στιγμή κάτι συνέβαινε και, όπως εκτιμά, με «άνωθεν» παρεμβάσεις μεγάλων συμφερόντων οι συνεργασίες αυτές διακόπτονταν. Η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από εναλλακτικές, «καθαρές» πηγές αποτελεί πεδίο έρευνας παγκοσμίως εδώ και αρκετές δεκαετίες, καθώς οι πιο δημοφιλείς μέθοδοι -πετρέλαιο, λιγνίτης- είναι κοστοβόρες και περιβαλλοντικά επιζήμιες. Η ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών (όπως είναι τα φωτοβολταϊκά, οι ανεμογεννήτριες και τα υδροηλεκτρικά φράγματα) δεν είναι επαρκής και το κόστος τους καθιστά απαγορευτική τη μαζική τους χρήση...

Ζωντανή επίδειξη στο στούντιο
Ζωντανή επίδειξη στο στούντιο


Εντυπωσίασε το πάνελ η παρουσίαση
Εντυπωσίασε το πάνελ η παρουσίαση


Την ερχόμενη Πέμπτη 22 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί και νέα έκτακτη εκπομπή με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την εκπομπή:



Παρακολουθήστε την εκπομπή της προηγούμενης Πέμπτης, όπου έγινε η πρώτη παρουσίαση της εφεύρεσης



Πατήστε εδώ για να δείτε ρεπορτάζ και συνεντεύξεις του zougla.gr για τη σημαντική ανακάλυψη



Από το απόγευμα της Πέμπτης 8 Oκτωβρίου έχετε την ευκαιρία να παρακολουθείτε LIVE τη συσκευή που παράγει ενέργεια μόνο από νερό και τροφοδοτεί διάφορες ηλεκτρικές συσκευές. Ο κάθε επισκέπτης μπορεί να ενημερώνεται LIVE, λεπτό προς λεπτό, για τον χρόνο που διαρκεί η λειτουργία της μέσω του χρονομετρητή που έχει εγκατασταθεί από το zougla.gr.

Πατήστε για να παρακολουθείτε LIVE 24 ώρες το 24ωρο τη λειτουργία της συσκευής



Τα συνεργαζόμενα sites που μετέδωσαν την εκπομπή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου