Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Το θεαματικότερο προεκλογικό σόου που έγινε ποτέ - Τα θύματα γίνονται καμπάνια και ο θύτης γίνεται θύμα.


Η κυβέρνηση της Τουρκίας σκοτώνοντας 95 ανθρώπους (ο αριθμός όλο και ανεβαίνει) και τραυματίζοντας βαριά πάνω από 200 ανθρώπους απέδειξε ότι είναι η κυρίαρχος τρεις εβδομάδες πριν τις εθνικές εκλογές της γειτονικής χώρας. Το παραμύθι ότι η διαδήλωση αριστερών και Κούρδων εναντίον της πολιτικής Ερντογάν αιματοκυλίστηκε από τον ISIS δεν έχει καμία απολύτως βάση μάλιστα από την στιγμή που ο Ερντογάν συνεργάζεται με τον ISIS με σκοπό να γίνει εκκαθάριση του κουρδικού στοιχείου στα σύνορα τόσο της Συρίας όσο και του Ιράκ. Ο πόλεμος στην Συρία βόλεψε την Τουρκία να βγάλει ένα μεγάλο αγκάθι της: Τους Κούρδους. Το αιματοκύλισμα στον σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας βόλεψε της κυβέρνηση να αρχίζει να καθαρίζει και τη δεύτερη χρόνια πληγή της: Τους πολιτικούς αριστερούς αντιπάλους της. Άλλωστε το βαθύ ισλαμικό κράτος που εκπροσωπεί ο "σουλτάνος" Ερντογάν δεν απέχει και πολύ από την λογική του ISIS. Το κουστούμι του Τούρκου προέδρου δεν μπορεί να κρύψει την βαθιά του πίστη ότι το Ισλάμ είναι το μοναδικό θρησκευτικό-πολιτικό σύστημα που έχει δικαίωμα να υπερισχύσει τόσο στην Εγγύς όσο και στη Μέση Ανατολή είτε με κοστούμι είτε με μαύρη στολή. 
Η κήρυξη πολέμου από τον Ερντογάν
Ο Ερντογάν από την στιγμή που χαρακτήρισε το ΡΚΚ ως τρομοκρατική οργάνωση που δρα και μέσα στην Τουρκία έχοντας την πλήρη στήριξη των ΗΠΑ για την εξολόθρευση του Κουρδικού στοιχείου, ήταν θέμα χρόνου να τελειώνει την υπόθεση Κούρδων όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και πιο τρομακτικά. Ο τρόμος των πολιτών είναι ο καλύτερος σύμβουλος να οδηγηθεί στις κάλπες με το ψηφοδέλτιο στο χέρι που θα του διασφαλίσει την σταθερότητα στην αχανή αυτή χώρα καλλιεργώντας παράλληλα και τον τρόμο του φασιστικού ισλαμικού κράτους που είναι δύο βήματα από την πόρτα τους. Η κυβέρνηση της Τουρκίας έχει και τα δύο πόδια της στο Ισλάμ και μόνο με το δάκτυλο του χεριού ακουμπάει την Ευρώπη διότι η Δύση χρειάζεται έναν συνεταίρο σε αυτό το γεωγραφικό σημείο ισχυρό και απολυταρχικό με το μανδύα της δημοκρατίας για να μπορεί να γίνει η γέφυρα για τα οικονομοπολιτικά της παιχνίδια. Πόσο μάλλον τώρα που το προσφυγικό θέμα έχει να αποδώσει πολλά εκατομμύρια ευρώ στην Δύση αλλά και στην Τουρκία ως χώρος συλλογής ψυχών και επιλογής εργατικών χεριών.
Η ενορχήστρωση του πολέμου κατά των Κούρδων ξεκίνησε πρώτα σε απομακρυσμένα σημεία όπου κουρδικά χωριά χτυπήθηκαν από την πολεμική αεροπορία της Τουρκίας δίνοντας το στίγμα ότι Κουρδικό κράτος δεν πρόκειται να γίνει ανεκτό από την ισλαμική λαίλαπα. 
Κούρδοι θύματα του βομβαρδισμού του χωριού Oludere στην νοτιοανατολική  Τουρκία που χτυπήθηκε από την πολεμική τουρκική αεροπορία.
Στη συνέχεια κήρυξε τον πόλεμο εναντίον των Κούρδων οι οποίοι είναι Τούρκοι πολίτες σε όλη την επικράτεια. Η στάση αυτή βρήκε τοίχο από τους αριστερούς Τούρκους πολιτικούς και πολίτες οι οποίοι συνειδητοποίησαν ότι ο Ερντογάν είχε σκοπό να κάνει μία κανονική εθνοκάθαρση για να ισχυροποιήσει το όραμα του Ισλάμ. Πρώτα ο καθαρισμός του έθνους και μετά η εκκαθάριση της αντίθετης πολιτικής άποψης. Ο Ερντογάν εκπροσωπεί τον άκρως ναζιστικό χώρο που δεν αποδέχεται οποιαδήποτε άλλη θρησκεία, πολιτισμική διαφορετικότητα ή πολιτική να έχει λόγο μέσα στο "σουλτανάτο" του.

Πολιτικό χτύπημα που μετατρέπει τον θύτη σε θύμα 
Εν όψει των εκλογών το PKK είχε ανακοινώσει ότι θα κηρύξει παύση οποιασδήποτε ένοπλης ρήξης με την Τουρκία έτσι ώστε ο λαός να κατέλθει στις κάλπες χωρίς τον φόβο της εμφύλιας σύρραξης. Μία ειρηνική διαδήλωση όμως εναντίον της πολιτικής εθνοκάθαρσης του Ερντογάν ήταν κάτι που δεν βόλευε καθόλου την ισλαμική πολιτική σκηνή. Ήταν επίσης μία καλή ευκαιρία να σπιλώσει τους Κούρδους και πολιτικούς του αντιπάλους ότι σκοτώνουν τους "δικούς τους" για να ισχυροποιήσουν την αντιπολιτευτική τους θέση μέσα στην χώρα. Για τον λόγο αυτό με την  ανακοίνωσή του ο πρωθυπουργός  Νταβούτογλου στοχοποίησε ως δράστες τους μακελειού την συνεργασία τριών εκ διαμέτρου αντιθέτων ιδεοπολιτικών αντιλήψεων: Τον ISIS, τους αριστερούς της Τουρκίας, το ΡΚΚ και το πολιτικό κόμμα των Κούρδων HDP (κόμμα που έχει κηρύξει πόλεμο με τον ISIS από τηνΑΡΧΉ
 της εμφάνισης του).
Ο ISIS μόνο μία φορά συνεργάστηκε με τους Κούρδους για την κατάληψη συριακών χωριών με την έναρξη του εμφυλίου στη Συρία αλλά μετά την νίκη επί των άμαχων Συρίων σε αυτά τα χωριά το Ισλαμικό Κράτος δεν παρέδωσε τα συριακά χωριά στους Κούρδους αλλά  έκλεισε την συμφωνία διά του αποκεφαλισμού τους. Από εκείνο το σημείο και πέρα οι Κούρδοι έχουν αποδείξει με τα εκατοντάδες θύματά τους ότι με τον ISIS μπορούν να συζητούν μόνο μέσω πολέμου. Οι αριστεροί της Τουρκίας είναι πάνω από όλα πατριώτες Τούρκοι διότι η Αριστερά της γείτονος χώρας δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την εξευρωπαϊσμένη αριστερά. Πολεμάνε για τα δικαιώματα όλων των πολιτών, είναι αλληλέγγυοι στους αγώνες για ίσα δικαιώματα αλλά το έθνος είναι πάνω από οποιαδήποτε ιδεολογική ταυτότητα.Όσον αφορά το κουρδικό κόμμα και τον στρατό του (ΡΚΚ) αυτή την χρονική στιγμή δεν είχε κανένα απολύτως λόγο να σφαγιάσει δικούς του ανθρώπους και αλληλέγγυους με τον αγώνα τους ειδικά μέσα στην καρδιά της ισλαμικής Τουρκίας. Ήδη η εθνοκάθαρση που έχει κηρύξει ο Ερντογάν έχει αποδεκατίσει και αποθαρρύνει το κουρδικό στοιχείο από την Κωνσταντινούπολη μέχρι τα σύνορα με το Ιράκ και την Συρία. Ένα τέτοιο χτύπημα με κάλυψη εικόνας που διαδίδεται μέσα σε δευτερόλεπτα από άκρου εις άκρον στον πλανήτη θα έδειχνε όχι ότι είναι ένας ισχυρός αντίπαλος του Ισλάμ και της ερντογανικής πολιτικής αλλά ένα θύμα που οποιαδήποτε στιγμή βάλλεται ακόμα και σε μια ειρηνική διαδήλωση.
Η Δύση στο πλάι του Ερντογάν
Ο μόνος που θα είχε θετικά αποτελέσματα από ένα τέτοιο μακελειό στην πρωτεύουσα του κράτους είναι η ισλαμική κυβέρνηση της Τουρκίας και βέβαια οι σύμμαχοί της. Καθόλου τυχαίο ότι όλες οι χώρες της Δύσης (συμπεριλαμβανόμενης της αριστερής ελληνικής κυβέρνησης) έσπευσαν να τηλεφωνήσουν στον Τούρκο πρωθυπουργό, ο οποίος είχε νωρίτερα δώσει δημοσίως τους υπεύθυνους (κυρίως πολιτικούς αντιπάλους του), για να του εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους και να δηλώσουν την αλληλεγγύη τους.Οι πολιτικοί της Δύσης ξεκαθάρισαν με αυτό τον τρόπο ότι σίγουρα υπεύθυνη για το μακελειό δεν είναι  η ισλαμική κυβέρνηση της Τουρκίας. Αντιθέτως με το να σηκώσουν το τηλέφωνο άμεσα δείχνουν την στήριξή τους σε μια κυβέρνηση που εδώ και τρεις μήνες έχει κηρύξει επίσημα την εξαφάνιση κάθε κουρδικού στοιχείου μέσα στην χώρα. Οι αριστερές κυβερνήσεις της Δύσης ξέχασαν επίσης το μακελειό που εξαπέλυσε η τουρκική κυβέρνηση πριν λίγα χρόνια στην πλατεία Ταξίμ.Ο Ερντογάν από θύτης γίνεται με την κάλυψη της Δύσης θύμα. Ξαφνικά του κήρυξαν αυτοί που τον βολεύουν πόλεμο μέσα στην χώρα του και αυτή την στιγμή θα πρέπει να υπερασπιστεί "όλον" το λαό του που κινδυνεύει από "τρομοκρατικά" στοιχεία που μπορούν να βάλουν βόμβες σε νοσοκομεία, σε σταθμούς τρένων και γενικώς σε πολυσύχναστα σημεία μέσα στην χώρα αλλά και σε απομακρυσμένα χωριά με έντονο το κουρδικό στοιχείο.
Η καλύτερη προεκλογική περίοδος για το εξευρωπαϊσμένο Ισλάμ
Δεν έχει καμία σχέση το προφανές από την πολιτική επιδίωξη. Μπορεί το κοινό αίσθημα αυθόρμητα να γνωρίζει ποιος είναι ο αυτουργός και ο μακελάρης όμως η χάραξη πολιτικής είναι πάντα κόντρα με την Αλήθεια. Ο δολοφόνος θα πατήσει πάνω στα θύματά του για να κάνει την προεκλογική του καμπάνια και ως κύριο μήνυμά του θα είναι η αποτροπή τέτοιων γεγονότων και η σταθερότητα της χώρας μόνο με την επιβολή του νόμου εναντίον οποιασδήποτε άλλης γνώμης η οποία μπορεί να είναι υπεύθυνη για μεγαλύτερες απώλειες αθώων θυμάτων. Η προπαγάνδα της απέναντι πολιτικής πλευράς βάζει ως ασπίδα ανθρώπους για να αποσταθεροποιήσει το Κράτος.  Τους ανθρώπους αυτούς μόνο ένας "σουλτάνος" μπορεί να προστατεύσει. 
Έτσι θα χαραχθεί η προεκλογική γραμμή των μακελάρηδων στην Τουρκία. Όσες διαδηλώσεις αντικυβερνητικές και να γίνουν αυτή την στιγμή στην Τουρκία από νέους κυρίως, το βαθύ κράτος έχει τρόπο να τις ανατρέψει πολιτικώς. Ο κίνδυνος είναι μήπως  μία νέα "βομβιστική" επίθεση "τρομοκρατών" μέσα σε διαδήλωση κάνει την πλατεία Ταξίμ να μοιάζει με ανέμελο περίπατο.ΗΑΡΧΉ
 του κακού τέλους ενός λαού είναι όταν μια οποιαδήποτε κυβέρνηση βαπτίζει "τρομοκρατική" την αντίθετη άποψη και την αντίσταση για τα δικαιώματα ανίσχυρων πολιτών. Τότε μόνο με όπλο τον τρόμο πείθει ακόμα και μέσω της δημοκρατικής διαδικασίας ότι ο σωτήρας του λαού είναι ο ίδιος ο τρομοκράτης.
http://www.stontoixo.com/2015/10/blog-post_11.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου