Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Άφησαν τα τεχνητά τους μέλη στον Άγνωστο Στρατιώτη!

Σε συμβολική κατάθεση των τεχνητών μελών τους μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη προχώρησαν σήμερα ακτιβιστές -μέλη της «Κίνησης Χειραφέτησης ΑμεΑ: Μηδενική Ανοχή»  διαμαρτυρόμενοι «για τις απάνθρωπες περικοπές των δικαιωματικών παροχών των αναπήρων». Είχε προηγηθεί συλλαλητήριο που διοργάνωσε  η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου 2012, Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ και συγκέντρωση  διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας. Η  ΕΣΑμεΑ και φορείς μέλη της στην Αττική συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Υγείας και εξέφρασαν την οργή τους και την αγανάκτησή τους απέναντι στην υποβάθμιση και στην υποχρηματοδότηση του δημοσίου συστήματος υγείας, την απραξία πολιτικών για τον τομέα αποκατάστασης και τη δραστική περικοπή των κονδυλίων που είχαν προβλεφθεί για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση.«Η υποβάθμιση του δημόσιου Συστήματος Υγείας οδηγεί τα άτομα με αναπηρία, με χρόνια πάθηση και τους λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας στην κοινωνική ευθανασία», αυτό διεμήνυσε και στον υπουργό Υγείας Α. Λυκουρέντζο, αντιπροσωπεία της Συνομοσπονδίας με επικεφαλής τον πρόεδρό της Ιωάννη Βαρδακαστάνη.Παράλληλα στηλίτευσαν τη δήλωση του υπουργού για την σημερινή ημέρα. Είναι απαράδεκτο και εμπαίζει τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους η δήλωση ότι το υπουργείο «παρέχει υψηλού επιπέδου ιατρο-φαρμακευτική περίθαλψη και καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες, προκειμένου να μην πληγούν (τα άτομα με αναπηρία) από τις δυσμενείς επιπτώσεις των περιορισμένων δημοσιονομικών δυνατοτήτων»! Μέγα το ερώτημα, σε ποια χώρα αναφέρεται το υπουργείο!
Τα άτομα με αναπηρία απέκλεισαν για ώρα την οδό Αριστοτέλους, μπροστά από το υπουργείο Υγείας, και με πανό και συνθήματα ανέδειξαν τα θέματα υγείας τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ στη συνέχεια, μέλη της «Κίνησης Χειραφέτησης ΑμεΑ: ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ» κατευθύνθηκαν προς το Σύνταγμα, όπου σε μια συμβολική κίνηση «κατέθεσαν» τα προσθετικά μέλη τους, στα κάγκελα μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, διαμαρτυρόμενοι με αυτό τον τρόπο «για τις απάνθρωπες περικοπές των δικαιωματικών παροχών των αναπήρων που πραγματοποιεί η τρόικα και η τρικομματική κυβέρνηση, με τη συναίνεση και τη συνέργεια των θεσμικών εκπροσώπων του αναπηρικού κινήματος».

Στην ανακοίνωσή της ΕΣΑμεΑ τονίζει ότι  3η Δεκέμβρη είναι ημέρα αγώνα και αγωνίας, όπως κάθε ημέρα για το αναπηρικό κίνημα της χώρας και διαμηνύει ότι συνεχίζεται ο αγώνας τους με στόχο τη διεκδίκηση συγκεκριμένων πολιτικών για :

• Προώθηση πολιτικών και μέτρων που θα διασφαλίσουν την πρόσβαση κάθε πολίτη με αναπηρία, χρόνια και ψυχική πάθηση.

• Προώθηση μέτρων και πολιτικών για την αποκατάσταση που αποτελεί το θεμέλιο λίθο για την ισότιμη ένταξη των ατόμων με αναπηρία στο κοινωνικό και οικονομικό γίγνεσθαι.

• Να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας του Προγράμματος ψυχιατρικής μεταρρύθμισης.

• Διασφάλιση αποτελεσματικής οργάνωσης και λειτουργίας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. που αποτελεί τον μεγαλύτερο φορέα ασφαλιστικών παροχών

• Λήψη συντονισμένων μέτρων φαρμακευτικής πολιτικής για να μην είναι τα άτομα με αναπηρία και χρόνια πάσχοντες διαρκώς όμηροι μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και ιδιωτικών συμφερόντων.

• Αλλαγή του όρου «κωφαλαλία» με τον δόκιμο όρο «κώφωση», σύμφωνα με τον νέο ΚΕΒΑ.


Matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου