Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Ο Πάγκαλος η Μέρκερ ο Ερντογκάν ο Πούτην και ο Παπανδρέου.

Πολλοί αναζητούν τα αίτια της  παρακμής του ελληνικού κράτους και κοινωνίας στην διαφθορά στον λαϊκισμό στην κομματοκρατία στην τεμπελιά των Ελλήνων στα κόμματα στους πολιτικούς και σε άλλα τέτοια παρόμοια, όπως πολύ συχνά ακούμε διάφορους αναλυτές και μεγαλοσχήμονες ντόπιους και ξένους να λένε.
Δυστυχώς, τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι το πρόβλημα μας, γιατί αν αυτά ήταν θα μπορούσαν πολύ εύκολα να διορθωθούν είτε  με κάποιον σκληρό νόμο ή με την δράση ενός έξυπνου πολιτικού πολύ σύντομα. Δυστυχώς όμως για εμάς τα αίτια της κατάρρευσης μας είναι πολύ πολύ βαθύτερα. Πριν δύο ημέρες ο Πάγκαλος, θέλοντας να εκμηδενίσει την αξία του Τσίπρα (προσωπικά  δεν πιστεύω ότι ο Τσίπρας είναι άξιος να κυβερνήσει) εμφάνισε ως μέγα  μειονέκτημα  του το γεγονός ότι ο Τσίπρας δεν έχει σπουδές στο εξωτερικό!!! Αυτή ακριβώς η άποψη του ξενολάτρη και ξενολάγνου Πάγκαλου, είναι η κύρια αιτία της ελληνικής παρακμής.
Από που αλήθεια προκύπτει ότι κάποιος για  να γίνει επιτυχημένος πρωθυπουργός, θα πρέπει οπωσδήποτε να έχει σπουδάσει και εκτός Ελλάδας; Ο ανίκανος  πολιτικός είτε σπουδάσει είτε δεν σπουδάσει και ανεξάρτητα το που θα σπουδάσει, παραμένει πάντα ανίκανος. Ούτε ο Πούτην, ούτε η Μέρκερ, ούτε ο Ερντογκάν έχουν σπουδάσει εκτός της πατρίδας τους, εν τούτοις αυτήν την χρονική στιγμή χαρακτηρίζονται από όλους ως πολύ άξιοι, εν αντιθέση με τους δικούς μας ξενογλύφτες απάτριδες, οι οποίοι όσο ποιό πολύ έχουν σπουδάσει στο εξωτερικό,..
τόσο ποιό ανίκανοι μας προκύπτουν. Η κύρια αιτία την παρακμής του Έλληνα είναι έλλειψη αγάπης και υπερηφάνειας για αυτό που είναι, για τον εαυτό του, για την πατρίδα του για τα δικά του. Ο έλληνας δεν κοιτάζει να εξυψώσει το εγώ του, ο έλληνας κοιτάζει να κρυφτή κάτω από το εγώ των άλλων. Δεν υπάρχει αγάπη για αυτό που είμαστε, γι αυτό και είναι φυσιολογικό να φορά κάποιος από εμάς ένα καπέλο ή μια μπλούζα με την ιταλική ή την αμερικάνικη σημαία επάνω του, ενώ αν κάποιος φορά μια μπλούζα με την ελληνική σημαία τον κοιτάζουμε ως ύποπτο.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και ο Πάγκαλος θεωρεί ως απαραίτητο προσόν κάποιου επιτυχημένου Έλληνα πρωθυπουργού τις σπουδές στο εξωτερικό. Κάποτε άκουγα ότι με μια κόκα κόλα ή ένα τζίν παντελόνι μπορούσε κάποιος να πάει με όποια γυναίκα ήθελε του ανατολικού μπλοκ, τώρα καταλαβαίνω ότι αυτό ισχύει ακόμη για τους Έλληνες ξενογλύφτες. Εξάλλου, και αυτή η τρεμούρα να φύγουν τώρα όλοι στο εξωτερικό, μέσα σε αυτό το πλαίσιο της ξενομανίας και του επαρχιώτικου κομπλεξισμού που μας χαρακτηρίζει ως λαό έχει την αφετηρία της.
Αντί των μεταρρυθμίσεων και των δανείων, ίσως είναι καλύτερα να μάθουμε ότι πρέπει να αγαπήσουμε τον εαυτό μας, την πατρίδα μας, τα δικά μας καλά και κακά, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε.

Ο κτηνοτρόφος από την Κρήτη
 http://syndesmos71.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου