Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

«Χαστούκι» Εισαγγελέων στον Στουρνάρα !!!

Με ανακοίνωσή τους οι Εισαγγελείς προειδοποιούν για ποινικές ευθύνες-Κατηγορούν τον Υπουργό για καταστρατήγηση του Συντάγματος Με ποινικές ευθύνες για όσους προτρέπουν τη μη εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων προειδοποιούν οι εισαγγελείς, φωτογραφίζοντας ουσιαστικά τον Υπουργό οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος πρόσφατα παρενέβη στο θέμα του Ειδικού Τέλους Ακινήτων, ζητώντας από τη ΔΕΗ να συνεχίσει να το εισπράττει παρά τη σχετική δικαστική απόφαση που έκρινε τη διαδικασία αυτή αντισυνταγματική.Σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος διευκρινίζει πως εάν τελικά ισχύσει κάτι τέτοιο, θα είναι απαράδεκτο, καθώς δεν μπορεί μέλος της κυβέρνησης να καταστρατηγεί με τόσο απροκάλυπτο τρόπο το Σύνταγμα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση των Εισαγγελέων έχει ως εξής:
Σε γνώση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος περιήλθαν δημοσιεύσεις στον Τύπο, σύμφωνα με τις οποίες, ο Υπουργός Οικονομικών φέρεται να καλεί τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού να συνεχίσει να εισπράττει το τέλος ηλεκτροδότησης (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.), μέσω των λογαριασμών κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, χωρίς να λάβει υπόψη της όσα αντίθετα έκρινε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με την υπ' αριθμ. 1101/2012 απόφασή του, που εκδόθηκε επί συλλογικής αγωγής και η οποία παράγει δεσμευτικότητα έναντι πάντων, έχει δε κηρυχθεί προσωρινά εκτελεστή ως προς τις καταψηφιστικές διατάξεις της.
Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, –εάν οι δημοσιεύσεις αληθεύουν- θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός, μέλος της Κυβέρνησης να εμφανίζεται ότι ενεργεί παρά το Σύνταγμα και να εντέλλεται ή να παροτρύνει τη διοίκηση ή τρίτους φορείς να μη συμμορφωθούν με εκτελεστές δικαστικές αποφάσεις, παρά το νόμο και το άρθρο 95 § 5 του Συντάγματος, πράγμα που δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει σε συντεταγμένη, ευνομούμενη Πολιτεία.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος μόλις απαιτείται να υπενθυμίσει, τέλος, ότι είναι αυτονόητη και αναμενόμενη η αναζήτηση ποινικών ευθυνών εκείνων, που ενδεχομένως το πράττουν, εφ' όσον συντρέχουν προς τούτο οι προϋποθέσεις του νόμου.

Για το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Ε.Ε.

Ο Πρόεδρος και α.α.

Ο Αντιπρόεδρος

Δημήτριος Μητρουλιάς

Αντεισαγγελέας Εφετών

Ο Γεν. Γραμματέας

Δημήτριος Ζημιανίτης

Εισαγγελέας Πρωτοδικών
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου