Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

ΚΥΠΡΟΣ: ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΤΟΧΟΙ ΑΞΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΙΣΗΛΘΑΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Ένταση και μικροεπεισόδια σημειώθηκαν στο χώρο της Βουλής, όπου συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών και Αξιών, με κύριο αντικείμενο το θέμα των αξιογράφων.Στην είσοδο του κτιρίου εισήλθαν εκατοντάδες κάτοχοι αξιογράφων, οι οποίοι φώναζαν αγανακτισμένοι και καλούσαν τους βουλευτές να μην ψηφίσουν το επίμαχο νομοσχέδιο, το οποίο χαρακτηρίζουν έγκλημα.
Ισχυρή αστυνομική δύναμη, που έχει σπεύσει στη Βουλή, δεν κατάφερε να αποτρέψει την είσοδο των αγανακτισμένων πολιτών στο κτίριο.Λόγω μεγάλης οχληρίας που προκάλεσαν οι συγκεντρωθέντες στο Αίθριο της Βουλής διαδηλωτές - κάτοχοι αξιογράφων και οι οποίοι φώναζαν και προκαλούσαν φασαρία κτυπώντας τα παράθυρα του Αιθρίου, διακόπηκε γύρω στις 10:00 το πρωί για 15 λεπτά η συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, της οποίας προεδρεύει ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ, Δημήτρης Συλλούρης.
Μετά τη διακοπή της συνεδρίας, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Κατόχων Αξιογράφων Φοίβος Μαυροβουνιώτης και Σταύρος Γιαλλουρίδης απευθύνθηκαν στους συγκεντρωθέντες στο Αίθριο διαδηλωτές και τους κάλεσαν να αποχωρήσουν και να περιμένουν έξω από τη Βουλή.
«Δεν πρέπει να διακοπεί η συνεδρία», τους είπε ο κ. Γιαλλουρίδης, αναφέροντας ότι η Επιτροπή υποστηρίζει το δίκαιο τους. «Περιμένετε έξω και όταν ολοκληρωθεί η συνεδρία θα πάμε έξω από το Υπουργείο Οικονομικών και τις τράπεζες όπου είναι αυτοί που ευθύνονται και αυτοί που λαμβάνουν τις αποφάσεις», πρόσθεσε.
 Ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών, ζήτησε από τους διαδηλωτές να αποχωρήσουν από το κτίριο της Βουλής, προκειμένου να συνεχισθεί απρόσκοπτα η συνεδρία.
Οι διαδηλωτές αποχώρησαν γύρω στις 10.30 και λίγα λεπτά αργότερα επανήρχισε η συνεδρία.
Αρχικά είχαν συγκεντρωθεί στο προαύλιο της Βουλής, κρατώντας πλακάτ στα οποία αναγράφονταν το όνομα εκάστου βουλευτή και δίπλα το σύνθημα «μην γίνεις εγκληματίας» και μάζευαν υπογραφές προς τις τράπεζες Κύπρου και Λαϊκής, σημειώνοντας ότι σε 30 μέρες από σήμερα αν δεν αρθεί η αδικία εις βάρος τους, θα τερματίσουν τους λογαριασμούς τους στις τράπεζες αυτές.
Πριν την έναρξη της συνεδρίας της Επιτροπής, οι Διοικήσεις των τραπεζών προσερχόμενες στη Βουλή προπηλακίστηκαν από τους κατόχους αξιογράφων, οι οποίοι ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το κτίριο.
Οι κάτοχοι αξιογράφων συνεχίζουν να βρίσκονται στο χώρο προ της αίθουσας της ολομέλειας της Βουλής.  Στη Βουλή παραμένουν και οι αστυνομικές δυνάμεις.
ΠΗΓΗ Φιλελεύθερος
 http://www.stoxos.gr/2012/12/blog-post_8738.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου