Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Το σιωπηρό έγκλημα της μη διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας στην Ελλάδα


Πότε επιτέλους η πολιτική ελίτ της χώρας θα σηκώσει το ανάστημά της και θα διεκδικήσει τα χρήματα που οφείλει στην Ελλάδα το γερμανικό κράτος;
 
Το σιωπηρό έγκλημα της μη διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας στην Ελλάδα
Είναι απορίας άξιο ότι, ενώ όλες οι επιστημονικές καιοι ιστορικές αναφορές κάνουν λόγο για το τεράστιο χρέος των Γερμανών προς τηχώρα μας, καμία έως τώρα κυβέρνηση της εποχής των Μνημονίων δεν έχει θέσει τοθέμα ούτε καν ως προβληματισμό.
 Οι Ναζί κατέστρεψαν στη διάρκεια του πολέμου και τηςκατοχής την οικονομία, την κοινωνία και τη χώρα, αφήνοντας πίσω τους εκατοντάδεςχιλιάδες νεκρούς από την πείνα και την εξαθλίωση.
 Όπως πολύ καλά γνωρίζουν οι επαΐοντες, και σύμφωνα μετα ντοκουμέντα που υπάρχουν, οι πολεμικές αποζημιώσεις σύμφωνα με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς ανέρχονται τουλάχιστον σε 100 δισεκατομμύρια ευρώ σε σημερινά ποσά.
Όμως το σημαντικότερο είναι το κατοχικό δάνειο για τοοποίο υπάρχουν όλες οι αποδείξεις και τα στοιχεία. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ανέρχεταιστο ποσό των 300 δισεκατομμυρίων ευρώ και άλλοι στο ποσό των 550 δισεκατομμυρίωνευρώ.
Γιατί δεν τα απαιτεί η Ελληνική Κυβέρνηση;
 Γιατί δεν θέτει το ζήτημα ως άμεση προϋπόθεση για ναανακουφίσει το δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό;
 Γιατί δεν αναθέτει την άμεση διεκδίκηση των χρημάτωνσε ειδικούς επιστήμονες;
 Γιατί δεν γίνεται η παραμικρή αναφορά στο θέμα;
 Είναι βέβαιο ότι, όπως οι Έλληνες τηρούν τιςυποχρεώσεις τους και πληρώνουν τα δάνειά τους, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο πρέπεινα πληρώσουν οι Γερμανοί τις οφειλές τους προς τους Έλληνες.


Στο θέμα αναφέρεται διεξοδικά το τελευταίο βιβλίο το Μανώλη Γλέζου, Και ένα μάρκο να ήταν..., οι οφειλές της Γερμανίας στην Ελλάδα,  που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη.


Διαβάστε ακόμη:

 http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=51584&categories_id=632#.UL3lIGhGb2Y.facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου