Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ – ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ – ΕΞΕΓΕΡΘΕΙΤΕ

ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ – ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ – ΕΞΕΓΕΡΘΕΙΤΕ
Όσο κι αν ακουστεί εντελώς παράλογο, η προτροπή «Οργανωθείτε – Αντισταθείτε – Εξεγερθείτε» είναι του Γιώργου Παπανδρέου. Την είχε πει σε ομιλία του στο Θησείο, σε κάποια γενέθλια της 3ης Σεπτέμβρη του ΠΑΣΟΚ, τότε που έταζε σοσιαλισμό απέναντι στη βαρβαρότητα, που μίλαγε για ένα νέο πατριωτισμό, για μια κοινωνία Αρίστων, που υποσχόταν ένα Κίνημα με θεό του τον άνθρωπο και όχι το χρήμα. Πάνε αυτά… Όλοι είδαμε πόοοοοοσο τα πίστευε ο Γιωργάκης… Δεν σημαίνει όμως ότι επειδή τα είπε ο αρχιψεύταρος Γιωργάκης δεν είναι και ορθά…

Πάμε σε εμάς τώρα. Δεκέμβρης του 2011, τρία χρόνια μετά. Δώσαμε πολλούς αγώνες, πολλές μάχες, κάναμε πράξεις αντίστοιχες των προγόνων μας. Συναντηθήκαμε στις πλατείες από την Αναρχία μέχρι τη Λαϊκή Δεξιά και παρά τις ιδεολογικές διαφορές, τις προβοκάτσιες και τις ρουφιανιές καταφέραμε πολλές φορές να σταθούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ απέναντι στα ΜΑΤ, στο κράτος και το παρακράτος και γκρεμίσαμε τον Γιωργάκη από το θρόνο του ψεύδους.
Τώρα όμως είναι που αρχίζει ο πραγματικός πόλεμος. Και αυτός δεν μπορεί να είναι νικηφόρος παρά μόνο με Οργάνωση – Αντίσταση – Εξέγερση.
Οργάνωση σημαίνει να υπάρξει επιτέλους εκείνος ο φορέας της νέας – ενιαίας Εθνικής Αντίστασης.
Μια μαζική παλλαϊκή συσπείρωση που θα υπηρετεί τις διαχρονικές αξίες της ελληνικής δημοκρατικής παράταξης: Πατρίδα και Κοινωνία. Εξάλλου, για εμάς τους δημοκρατικούς, πατρίδα και κοινωνία ταυτίζονται. Πατρίδα μας είναι οι άνθρωποι αλλά είναι και ο τόπος που διαμορφώνει τα φρονήματα των ανθρώπων. Πάνω απ’ όλα είμαστε άνθρωποι αλλά είμαστε και Έλληνες γιατί κατοικούμε στον τόπο που ονομάζεται Ελλάδα και είναι ο τόπος που γεννά – διαμορφώνει Έλληνες.
Είμαστε ο ήλιος μας, η θάλασσά μας, τα βουνά μας… Άνθρωποι και τόπος είναι ένα! Και όλο αυτό το αποκαλούμε εμείς οι Έλληνες -από τα αρχαία χρόνια- πατρίδα, τροφό και μητέρα.
Σήμερα οι βάρβαροι πέρασαν ξανά τις Θερμοπύλες. Τι πρέπει να κάνουμε ως Έλληνες; Να παραμερίσουμε τις διαφορές μας, να εκλέξουμε «στρατηγούς» από ανάμεσά μας, να πυκνώσουμε τις φάλαγγες και να υπερασπιστούμε τη «μητέρα» μας, την Ιερή Ελλάδα. Τη μήτρα της Λογικής και του Ανθρωπισμού, τον τόπο του ήλιου και της θάλασσας, την πατρίδα της ειρήνης και της οργής.
Αιώνες ζήσαμε με την ίδια μοίρα. Αυτοκρατορίες και καθάρματα πάντα έπεφταν πάνω μας να μας λιώσουν, να μας υποτάξουν και είχαν πάντα συνεργούς «δικούς» μας ανθρώπους. Όσους ήρωες μετράμε τόσους έχουμε και προδότες. Ακόμα και τα θλιβερά βιβλία των σχολείων τα λένε αυτά…
Στην κόκκινη γραμμή που τραβήχτηκε ξανά, όπως αμέτρητες φορές στο παρελθόν μας, από τη μία στεκόμαστε τα παιδιά της μάνας Ελλάδας και ό,τι αυτή σημαίνει διαχρονικά και παγκόσμια ως Ιδέα και από την άλλη συσπειρώνονται οι «πρόθυμοι», οι δωσίλογοι, οι προδότες, οι Ολιγάρχες, οι συνεργάτες στις ορδές του κατακτητή και της βαρβαρότητας.
Έπεσε τώρα ο κλήρος, στους σημερινούς Έλληνες, να κάνουμε ό,τι και οι γενιές πριν από εμάς. Να πολεμήσουμε, με νύχια και με δόντια, για τη λευτεριά μας.
Για τις γυναίκες, τα παιδιά μας, τους βωμούς και τους τάφους των προγόνων.
Στο χέρι μας είναι να τους τσακίσουμε και να γίνουμε παράδειγμα ακόμη μια φορά σε όλη την ανθρωπότητα, «οι ήρωες πολεμάνε σαν Έλληνες».
Μη φοβάστε Έλληνες! Ναι θα ματώσουμε, ναι θα πονέσουμε, ναι θα υποφέρουμε. Αυτά είναι τα δεινά και οι κακουχίες του πολέμου. Αλλά σαν νικήσουμε δεν θα καταφέρουμε μόνο να απελευθερώσουμε την πατρίδα μας, αλλά και τη φιλοσοφία, τον πολιτισμό, τον ΑΝΘΡΩΠΟ, τη Λογική απέναντι στο πνευματικό σκοτάδι. Η νίκη μας θα είναι η λαμπρότερη γιατί θα γεννήσει έναν νέο τρόπο που θα οδηγήσει όλους τους ανθρώπους σε μια νέα φωτοδότρα εποχή αντί στο νέο μεσαίωνα που θέλουν να μας καταδικάσουν.
Εδώ λοιπόν τα πεδία των μαχών, εσείς οι πρόμαχοι της ελευθερίας.
Τα δικά σας ονόματα θα γραφούν με χρυσά γράμματα δίπλα σε εκείνα των Μαραθονομάχων, των Σαλαμινομάχων, των ενωμένων Ελλήνων στις Πλαταιές, των γενναίων και ηρωικών Stratioti του Μεσαίωνα, των Κλεφτών και Αρματολών της Οθωμανικής Κατοχής, των αγωνιστών του 1821, των παππούδων μας του έπους του 1940, των ανταρτών της Εθνικής Αντίστασης.
Αυτή η αλυσίδα στους αιώνες δεν έσπασε! Αυτή η συνέχεια είναι αδιάκοπη όσο μιλάμε την ίδια γλώσσα και έχουμε τον ίδιο Ήλιο θεό πάνω από τα κεφάλια μας.
Οργανωθείτε – Αντισταθείτε – Εξεγερθείτε λοιπόν…
Είναι η ευκαιρία σας να κερδίσετε όχι μόνο αυτήν εδώ τη ζωή αλλά και την αιώνια ζωή!
Γιατί μέσα από την ανάμνηση των πράξεών μας θα περάσουμε στην Αθανασία στους αιώνες.
Και όσο θα υπάρχουν Έλληνες, όσο θα υπάρχουν άνθρωποι, θα σας θυμούνται και θα σας διδάσκουν, όπως και τους προγόνους σας.
Και οι νίκες που καλούμαστε τώρα να πετύχουμε θα στολιστούν στις βιβλιοθήκες της Γνώσης, δίπλα στα άλλα τρόπαια της Ανθρωπότητας, ως λαμπρά παραδείγματα προς μίμηση…
Αρκεί ΤΩΡΑ να οργανωθούμε – αντισταθούμε – εξεγερθούμε…
Στέφανος Μυτιληναίος
tsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου