Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

AKOY FRAPPEΛΛΗΝΑ...Eπεισόδια και ταραχές. Μόνο εμείς αγαπάμε πολύ τον καναπέ μας και περιμένουμε να σωθούμε δια μαγείας...

Επεισόδια και στην πρωτεύουσα της πετρελαιοπαραγωγού περιφέρειας Μανγκιστάου σημειώθηκαν στο Καζακστάν, που μετρά περισσότερα από 10 θύματα στις ταραχές των τελευταίων ημερών.
Ένα μικρό πλήθος περίπου 500 ανθρώπων συγκεντρώθηκε την Κυριακή στο Ακτάου, ζητώντας να αποσυρθούν οι στρατιωτικές δυνάμεις από την περιοχή, που έχει τεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης διάρκειας 20 ημερών.
Αργά το Σάββατο, σε συγκρούσεις με την αστυνομία σκοτώθηκε ένα άτομο και τραυματίστηκαν άλλα 11, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός να φτάσει επισήμως τους 14 νεκρούς και 100 τραυματίες.Ωστόσο, οι διαδηλωτές εκτιμούν ότι ο αριθμός των νεκρών ίσως είναι μεγαλύτερος.
Αφορμή για τις ταραχές υπήρξε η διαμαρτυρία την Παρασκευή εργατών πετρελαιοβιομηχανίας και διαδηλωτών. Αφού κατέστρεψαν τη σκηνή που στήθηκε για την επέτειο των 20 ετών από την ανεξαρτησία της χώρας, έβαλαν φωτιά στο δημαρχείο της Ζαναζοζέν, σε γραφεία και καταστήματα.
Η κρατική εταιρεία υδρογονανθράκων απέλυσε σχεδόν 1.000 εργαζομένους μετά τις μαζικές απεργίες που προηγήθηκαν, με αίτημα μεγαλύτερους μισθούς και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Photobuckethttp://pontikopagida.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου