Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2012

Ραγκούσης: Καταγγέλλω τον Βενιζέλο για τη λίστα Λαγκάρντ και αποχωρώ από το ΠΑΣΟΚ

Με μία ανακοίνωση καταπέλτη ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης καταγγέλει τον Ευάγγελο Βενιζέλο και δηλώνει ότι αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Ραγκούσης καταλογίζει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «πολιτικά ανήθικη» συμπεριφορά διότι ως υπουργός Οικονομικών επέβαλε περικοπές μισθών και συντάξεων αντί να χτυπήσει τη φοροδιαφυγή και να εκμεταλλευτεί τη λίστα Λαγκάρντ που είχε στα χέρια του. «Το ποτήρι ξεχείλισε», λέει χαρακτηριστικά. Ο κ. Ραγκούσης καταγγέλει ότι στο σημερινό ΠΑΣΟΚ «έχουν επικρατήσει πλήρως οι αντιλήψεις και οι πρακτικές του πολιτικού κατεστημένου της μεταπολίτευσης. Αντιλήψεις και πρακτικές που οδήγησαν την Ελλάδα στην χρεοκοπία και στην ηθική παρακμή καθώς και την ελληνική κοινωνία στην αγανάκτηση και στην οργή» λέει χαρακτηριστικά στην δήλωση-καταπέλτη ο κ. Ραγκούσης. Το πλήρες κείμενο της δήλωσης είναι το εξής:
«Ως μέλος κυβερνήσεων που κλήθηκαν μετά το 2009 να αντιμετωπίσουν την υπερχρέωση της πατρίδας
μας. Υπερχρέωση που είχε συντελεστεί κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ετών, κατά τη διάρκεια της σκοτεινήςπλευράς της μεταπολίτευσης. Ως μέλος κυβερνήσεων που  κατ’ επανάληψη βρέθηκα προ τετελεσμένων γεγονότων και υποχρεώθηκα να εγκρίνω περικοπές μισθών και συντάξεων προκειμένου η Ελλάδα να παραμείνει όρθια, θεωρώ πολιτικά ανήθικο και κοινωνικά εξοργιστικά άδικο ό,τι έχει επιβεβαιωθεί σχετικά με την περιβόητη πια λίστα  "Λαγκάρντ ". Λίστα που αφορά στον πυρήνα της, την αποφασιστικότητα ή μη να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή με την ίδια αυστηρότητα που περιορίστηκαν εισοδήματα και επιβλήθηκαν νέοι φόροι. Θεωρώ στο σύνολό τους αδιανόητα, για ευνομούμενη πολιτεία, όσα για πρώτη φορά ακόμη κι εμείς μαθαίνουμε και δύο φορές αδικαιολόγητα. Το ποτήρι ξεχείλισε.
Με βάση αυτά το λιγότερο που η συνείδησή μου επιβάλει είναι να αποχωρήσω από το σημερινό ΠΑΣΟΚ, από ένα ΠΑΣΟΚ στο οποίο έχουν επικρατήσει πλήρως οι αντιλήψεις και οι πρακτικές του πολιτικού κατεστημένου της μεταπολίτευσης. Αντιλήψεις και πρακτικές που οδήγησαν την Ελλάδα στην χρεοκοπία και στην ηθική παρακμή καθώς και την ελληνική κοινωνία στην αγανάκτηση και στην οργή.
Παραμένω  ενεργό μέλος της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης και δεν θα πάψω να αγωνίζομαι  για τη διασφάλιση της ευρωπαϊκής προοπτικής της πατρίδας μας, που θεωρώ αδιαπραγμάτευτη και πρώτης προτεραιότητας καθήκον.
Για μια Ελλάδα που όμως δεν θα επιβάλει μονόπλευρες πολιτικές λιτότητας επειδή δεν θέλει να προχωρήσει σε προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που υπηρετούν το συμφέρον της πλειοψηφίας της κοινωνίας και κυρίως το μέλλον της νέας γενιάς. Κι αυτό προκειμένου να προστατευτούν συμφέροντα συντεχνιών και μικρών ολιγαρχιών.
Για μια Ελλάδα που δεν θα επιτρέπεται στον εκάστοτε πρωθυπουργό να τοποθετεί τον κολλητό εφοριακό από το τόπο καταγωγής του ως επικεφαλής στο ΣΔΟΕ, με οφθαλμοφανείς σκοπούς .
Για μια Ελλάδα στην οποία θα καταστεί κοινή πεποίθηση ότι για την επιβίωση της είναι ζωτικής σημασίας η επαναθεμελίωση του πολιτικού της συστήματος που συνιστά την μητέρα όλων των μεταρρυθμίσεων. Το μόνο
πραγματικό και ουσιαστικό εμπόδιο στην επέλαση του λαϊκισμού και της δημαγωγίας των άκρων».
Με τη δήλωση αυτή ο κ. Ραγκούσης έρχεται να καταφέρει το δεύτερο καίριο πλήγμα στο ΠΑΣΟΚ, μετά την ρήξη του Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος ετοιμάζεται να ανακοινώσει πολιτική πρωτοβουλία. Στην σημερινή ανακοίνωσή του ο κ. Ραγκούσης ουσιαστικά προαναγγέλει ότι βρίσκεται σε πορεία αναζήτησης ενός μεταρρυθμιστικού φορέα, μακριά από τις συντεχνίες και τις «μικρές ολιγαρχίες», όπως αναφέρει

ie

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου