Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΤΕ.


Δε γνωρίζω, αν η παρόρμηση συνιστά τον καλύτερο σύμβουλο για να πεις ή να γράψεις κάτι, για όσα τελευταία τεκταίνονται στον τόπο μας. Και είναι τόσα πολλά που δε ξέρεις, τι να διαλέξεις.
Μέγας όμως και ακατανίκητος πειρασμός ν' αφήσεις ασχολίαστη την εμφάνιση του κ. Θ. Πάγκαλου στην εκπομπή της ΝΕΤ ''Στα Άκρα''.
Με αφορμή την ''ηλεκτρονική'' έκδοση του αριστουργήματος του ''ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ '' ο κ.Πάγκαλος, σαν νάταν προϊόν παρθενογένεσης, εμφανίσθηκε ως υπέρτατος κριτής των πάντων, αφού πρώτα έκανε μια στάση στη χώρα των Λωτοφάγων.
Είναι γνωστός ο ''μύθος'' περί της ευφυίας- εξυπνάδας, της παρρησίας και της ελευθεροστομίας του μνημονιακού Αντιπροέδρου. Δεν έχω λόγο να τον αμφισβητήσω. Είναι όμως γνωστά κι' άλλα είδη ευφυίας που χωρίς αυτά γίνεσαι βλάκας, ανόητος και κρετίνος. Και κάτι άλλο. ''Πάσα επιστήμη, χωριζομένη σοφίας και της άλλης αρετής, πανουργία ού σοφία φαίνεται ''.ΠΛΑΤΩΝ (Κάθε γνώση, όταν δε συνοδεύεται από τη σοφία και τις άλλες ηθικές αρετές, αποδεικνύεται κακία-μοχθηρία και όχι σοφία).
Στην εκπομπή λοιπόν ο ''ευφυής'' κ. Πάγκαλος, αλαζόνας αλλά αγχωμένος και ανασφαλής, γι' αυτό και συχνά επιθετικός, αναλώθηκε σε απίστευτα ρηχές, ανόητες, αναπόδεικτες αναλύσεις και συμπεράσματα χαμηλού πολιτικού και κοινωνιολογικού στοχασμού, που επιμένει (όχι μόνο αυτός) να προβάλει ως τις πιο μεγάλες εξυπνάδες.
Οι εμμονές του κ .Πάγκαλου έχουν να κάνουν με το λαό και τις ευθύνες του για την κρίση (γι 'αυτό έγραψε, λέει, το βιβλίο του).Με την καταδίκη κάθε διαμαρτυρίας ή διεκδίκησης ως λαϊκισμού. Με την περιφρόνηση του κόσμου, των απλών ανθρώπων. Καμιά ή ελάχιστη προσπάθεια κριτικής ή αυτοκριτικής για τον ίδιο και την πολιτική τάξη που κυβέρνησε μέχρι τώρα.
Καμιά ουσιαστική ερμηνεία, καμιά πρόταση γόνιμη και δημιουργική. Απέραντες μπουρδολογίες, νηπιακού επιπέδου πολιτικές αναλύσεις, αυθαίρετοι ισχυρισμοί, αναθέματα κατά πάντων εκτός βέβαια του αγίου Θεόδωρου. Και αυτή ακριβώς είναι η παγίδα στην οποία έπεσε το έξυπνο αυτό ''πουλί''. Πιάστηκε από τη μύτη του. Ανάλωσε την υπαρκτή ευφυία του και εξυπνάδα για να στηρίξει το απόλυτα ανιστόρητο. 'Αν το ''Όλοι μαζί τα φάγαμε'' αντίκειται στην αλήθεια, τόσο το χειρότερο γι 'αυτόν.
Πάντως με μια ανεπαίσθητη αλλαγή είμαστε πρόθυμοι να συμφωνήσουμε με τον κ. Πάγκαλο. Ούτε καν μια λέξη. Ένα μόνο γράμμα (τ αντί για μ).Ναι! Όλοι μαζί τα φάγατε'' .Εσείς, οι όμοιοί σας, τα τσιράκια ,οι παρατρεχάμενοι και τα ποικιλώνυμα συμφέροντα που πιστά υπηρετήσατε όλ' αυτά τα χρόνια.
Τώρα που ο λαός υποφέρει, το μόνο σας πρόβλημα είναι ένα καλό χωνευτικό. Βαρυστομαχιάσατε, βλέπεις!!!
Εμείς πάντως δε μπορούμε να φάμε όσα μας σερβίρετε.
Αρκετά παραμύθια μας ταΐσατε ως τώρα...
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
 http://thiva-nikolas.blogspot.gr/2012/10/blog-post_29.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου