Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

SOS Το σπίτι μισό-μισό με την εφορία και νέες αυξήσεις σε αναψυκτικά,πετρέλαιο ...!!!


Ήδη μετράμε μια μαύρη τρύπα 2 δισ. εφέτος ενώ και ο νέος προϋπολογισμός έχει μια απόκλιση περίπου 600 εκατομμύρια,
αυτά τα δυο μεγέθη ας τα κρατήσουμε γιατί θα αποδειχθούν “χρήσιμα” καθώς ήδη μετράμε απώλειες που με κάποιο τρόπο πρέπει να κλείσουν.

Πως θα κλείσουν; Με νέα μέτρα. Ποια θα είναι; Μάλλον μας έδωσε μια πρόγευση με το τι δεν έγινε εφέτος ο Ε. Βενιζέλος που είπε: “Το γεγονός ότι δεν αυξήσαμε τις αντικειμενικές αξίες, είναι και ένας από τους λόγους για τους οποίους πήραμε τα πρόσθετα μέτρα το 2011. Ένας από τους λόγους που πήραμε τα πρόσθετα μέτρα του 2011 είναι ότι δεν αυξήσαμε τις αντικειμενικές αξίες και επίσης το ότι δεν επιβάλλαμε αυξημένο ειδικό φόρο κατανάλωσης στα αναψυκτικά” Ας δούμε εδώ ένα ακόμη μέγεθος. Μέσα στον Σεπτέμβρη από το σύνολο των νέων έμμεσων και άμεσων φόρων μπήκαν στα ταμεία 650 εκατομμύρια, μέγεθος μεγάλο. Μικρό ωστόσο με βάση τα όσα ήδη λείπουν. Έτσι όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, μπορεί να ενεργοποιηθούν μέτρα όπως οι αντικειμενικές αξίες οι φόροι στα μη αλκοολούχα ποτά και άλλοι. Το πετρέλαιο θέρμανσης για παράδειγμα που εφέτος θα το πληρώνουμε κοντά στο ένα ευρώ το λίτρο θα αποφέρει όμως έσοδα περίπου 250 εκατομμύρια. Και αυτό το ποσό είναι μικρό. Άρα σε σχέση με τη “μαύρη τρύπα” τα έσοδα από τους φόρους σε αναψυκτικά, πετρέλαιο δεν επαρκούν. Κάπως έτσι επιστρέφουμε στα ακίνητα Το οικονομικό επιτελείο υπολογίζει του χρόνου να εισπράξει επιπλέον 2,6 δισ. ευρώ το 2012 σε σχέση με το 2011 μόνο από τα ακίνητα!
Τι είπε ο κ. Βενιζέλος; “Με αφορμή το ειδικό τέλος δομημένων επιφανειών που εισπράττεται μέσω του λογαριασμού του ηλεκτρικού ρεύματος, στο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα θα δούμε συνολικά το ζήτημα της επιβάρυνσης των ακινήτων”. Όλα λοιπόν δείχνουν ότι οι αύξηση των αντικειμενικών αξιών όχι απλά θα γίνει αλλά θα είναι και μεγάλη. Αν γίνει αναπροσαρμογή όλων των φόρων που ήδη υπάρχουν (φυσικά προς τα πάνω λόγω αντικειμενικών) και υπολογίσει κανείς και το έκτακτο χαράτσι από φέτος και για τα επόμενα χρόνια, μάλλον η εφορία γίνεται ... συνιδιοκτήτης !      ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου