Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

«Σηκώνει τα χέρια ψηλά» η Πρυτανεία του Πολυτεχνείου για την 17η Νοέμβρη

Σε μία κίνηση που δείχνει ξεκάθαρα φόβο για το τι μπορεί να συμβεί, η Πρυτανεία του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου ενημερώνει τις αρμόδιες και μη Αρχές για τον κίνδυνο άσχημων γεγονότων κατά το φετινό εορτασμό της 17ης Νοέμβρη.
Μετά μάλιστα και την κοινωνική αντίδραση που κυριαρχεί στην Ελλάδα, αλλά και την κατάργηση του ασύλου, οι καθηγητές του Πολυτεχνείου κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου όσο είναι νωρίς, προκειμένου να μη βρεθεί η Πολιτεία προ δυσάρεστων εκπλήξεων, κοινοποιώντας μάλιστα την απόφαση της από σχετική της συνεδρίαση σε κάθε πιθανό εμπλεκόμενο. Πιο συγκεκριμένα, στην απόφαση τόνιζεται πως » Τα μέλη της Συγκλήτου του ΕΜΠ αρνούνται κατηγορηματικά να αναλάβουν την οποιαδήποτε ευθύνη , όσον αφορά:-στην πρόληψη πράξεων δολιοφθοράς , καταστροφών, ή βίας, όπως π.χ. τον έλεγχο των εισερχόμενων στους χώρους του εορτασμού,-στην αντιμετώπιση πράξεων δολιοφθοράς , καταστροφών ή βίας, από οποιονδήποτε και οπουδήποτε και αν εκδηλωθούν.
H Σύγκλητος, με την απόφαση της, καλεί την κυβέρνηση «για την έγκαιρη κατάρτιση και την αποτελεσματική εφαρμογή ενός ορθολογικού , αξιόπιστου και το κυριότερο κατάλληλου για την εθνική σημασία της γιορτής σχεδίου πρόληψης, χωρίς τραυματισμούς της ιστορικής μνήμης και του νοήματος της επετείου, να αποτρέψει κάθε πράξη καταστροφής, δολιοφθοράς ή βίας».Οι φόβοι τους πάντως δεν κρίνονται παράλογοι, αν αναλογιστεί κανείς πως οι εορτασμοί της επετείου του Πολυτεχνείου έχουν τα τελευταία χρόνια κυριολεκτικά εξελιχθεί στο φυτίλι που ανάβει τη σπίθα της κοινωνικής αντίδρασης…

prionokordela.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου