Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Οι αγρότες πάνε στα μπλόκα για τη συνέχεια...


Ολοκληρώθηκε στις 17:00 η μαραθώνια συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τους αγρότες.Εξερχόμενοι του Μεγάρου Μαξίμου οι εκπρόσωποι των μπλόκων μπροστά στις κάμερες μίλησαν για «μία θετική συζήτηση που είχαν με τον πρωθυπουργό» και πρόσθεσαν ότι «θα μεταβούν στα μπλόκα προκειμένου να αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους».Ωστόσο σε κατιδίαν συζητήσεις ....
ανέφεραν πως ο πρωθυπουργός τους έδωσε ψίχουλα.Επιστρέφουμε στα μπλόκα θα αποφασίσουμε για τη συνέχεια στις συνελεύσεις. Αυτό το μήνυμα έστειλαν οι αγρότες μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχαν με τον πρωθυπουργό.Συγκεκριμένα, ο Βαγγέλης Παπαγιανέλλης, εκπροσωπώντας 39 μπλόκα είπε: «Εγινε ουσιαστικός διάλογος με τον Τσίπρα. Παρουσιάσαμε τις προτάσεις μας το ίδιο έκανε και εκείνος. Θα επιστρέψουμε στα μπλόκα, θα κάνουμε γενικές συνελεύσεις για να αποφασίσουμε την πορεία του αγώνα».Από την πλευρά του ο Αθανάσιος Τσιοτίνας, εκπροσωπώντας τους ανεξάρτητους αγρότες της Πελοποννήσου είπε ότι «έγινε διάλογος με τον πρωθυπουργό, συζητήσαμε όλα τα θέματα που είχαμε, πηγαίνουμε στα μπλόκα για τις γενικές συνελεύσεις. Ολες οι αποφάσεις θα ληφθούν εκεί».
Είμαστε μακριά από συμφωνία
Ωστόσο, οι αγρότες σε κατ' ιδίαν τους συνομιλίες  ανέφεραν ότι «ο Τσίπρας δεν μας έδωσε τίποτα, πέρα από τη μεταβατικότητα για τις ασφαλιστικές εισφορές,  μια μείωση για τους κατ' επάγγελμα αγρότες, να πληρώνουν 16% αντί για 20% ασφαλιστικές εισφορές, αλλά δεν μας έδωσε τίποτα για πετρέλαιο και ΔΕΗ. Είμαστε μακριά από συμφωνία».Το απόγευμα της Δευτέρας, αντιπροσωπεία των αγροτών θα έχει συνάντηση και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Τα 52 μπλόκα που μετείχαν στον διάλογο με τον πρωθυπουργό:
  1. ΤΕΜΠΩΝ
  2. ΜΙΚΡΟΘΗΒΩΝ
  3. ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ
  4. ΝΗΣΕΛΙΟΥ
  5. ΘΗΒΩΝ
  6. ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ
  7. ΣΚΥΔΡΑΣ
  8. ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΙΑΣ
  9. ΗΛΕΙΑΣ
  10. ΠΡΑΣΙΝΑ ΦΑΝΑΡΙΑ
  11. ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ (ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ)
  12. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΘΕΡΜΗ
  13. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
  14. ΔΡΟΥΓΟΥ
  15. ΜΕΛΙΣΣΙΟΥ
  16. ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ
  17. ΜΕΣΗΜΕΡΙΟΥ
  18. ΑΡΝΙΣΣΑΣ
  19. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
  20. ΜΕΣΟΛΟΓΓΊΟΥ
  21. ΟΡΜΕΝΙΟΥ (ΕΒΡΟΥ)
  22. ΚΑΣΤΑΝΙΩΝ (ΕΒΡΟΥ)
  23. ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ
  24. ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
  25. ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ
  26. ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙΟΥ
  27. ΑΝΘΙΛΗΣ
  28. ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ
  29. ΛΙΒΑΝΑΤΩΝ
  30. ΑΛΥΣΊΔΑ ( ΠΈΛΛΑ )
  31. ΚΑΣΤΡΟΥ
  32. ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ (ΚΑΒΑΛΑ)
  33. ΝΥΜΦΑΙΑΣ ( ΚΟΜΟΤΗΝΉ )
  34. ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ
  35. ΜΕΛΙΒΟΙΑΣ
  36. ΓΈΡΑΚΑΡΊΟΥ ( ΑΓΙΑΣ )
  37. ΔΟΜΟΚΟΎ
  38. ΚΟΥΡΤΕΣΙΟΥ
  39. ΜΑΡΑΘΙΑΣ
  40. ΙΣΘΜΟΥ
  41. ΑΙΓΙΟΥ
  42. ΔΙΟΔΙΩΝ ΝΕΣΤΑΝΗΣ
  43. ΒΟΥΡΒΟΥΡΑ
  44. ΛΙΜΝΗΣ ΓΥΘΕΙΟΥ
  45. ΣΚΑΛΑΣ
  46. ΒΑΤΙΚΩΝ
  47. ΜΟΛΑΩΝ
  48. ΣΥΚΙΑΣ
  49. ΜΑΡΑΘΕΙΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ
  50. ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ
  51. ΚΑΤΩ ΑΧΑΙΑΣ
  52. ΚΟΜΠΟΤΙΟΥ ΑΡΤΑΣ
«Μια πολύ καλή βάση διαλόγου»
Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος τους αγρότες και σχολιάζοντας τις προτάσεις τους έκανε λόγο για μια «πολύ καλή βάση ενός διαλόγου, που έπρεπε να έχει ξεκινήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό».

Στις δηλώσεις του μπροστά στις κάμερες ο πρωθυπουργός τόνισε:
«Δεν μπορούμε να χαράξουμε πολιτική για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου χωρίς να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας τις δικές σας θέσεις και τις δικές σας προτάσεις. Και την ίδια στιγμή οι δικές σας θέσεις και οι δικές σας προτάσεις δεν μπορεί να μην λαμβάνουν υπόψη και το συνολικότερο πρόβλημα του τόπου, τις δημοσιονομικές συνθήκες το πλαίσιο μέσα στο οποίο αναγκαζόμαστε να λειτουργούμε και να δουλεύουμε.Συνέχισε λέγοντας ότι το πρόβλημα οφείλεται στο γεγονός ότι τα τελευταία πέντε χρόνια «υπήρξε μια μεγάλη καταστροφή εθνικού πλούτου. Από τα 245 δισ. που ήταν το ΑΕΠ φτάσαμε στα 175 δισ. Αυτό είναι μια τεράστια καταστροφή» και πρόσθεσε:
«Αν δεν καταφέρουμε να ανακτήσουμε τον εθνικό πλούτο, και κατά την άποψή μου πρωτοπόρος για την ανάκτηση του πλούτου είναι ο αγροτικός χώρος, τότε να πούμε αλήθειες μεταξύ μας, δεν θα μπορούμε να μιλάμε ούτε για εισόδημα, ούτε για συντάξεις ούτε για έξοδο από την κρίση»
Σημείωσε δε ότι «το αγροτικό κίνημα έχει πια ωριμάσει και μπορεί να βρει δρόμους έκφρασης με αυτονομία και αυτοτέλεια, ούτως ώστε να μπορέσει ο αγώνας και η κινητοποίηση να έχει και αποτέλεσμα. Όχι μόνο μια εκπροσώπηση για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο και όταν υπάρχουν τα μπλόκα, προβολή στα ΜΜΕ, αλλά να έχει μια αυθεντική εκπροσώπηση στη χάραξη πολιτικής».Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο αρμόδιος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ο αναπληρωτής υπουργός Μάρκος Μπόλαρης, ο Γιώργος Κατρούγκαλος και ο Αναστάσιος Πετρόπουλος. Παρίστανται επίσης η Όλγα Γεροβασίλη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, Σταύρος Αραχωβίτης.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου