Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

ΑΓΡΟΤΕΣ – 12ΩΡΟΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΙ – ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ


ΠΡΟΣΟΧΗ…
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, σε όλη την Ελλάδα, ενόψει και της γενικής απεργίας που είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου για το ασφαλιστικό και τη φορολογία.
Ορατό είναι, από σήμερα, το ενδεχόμενο να προκληθούν σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία και στη διακίνηση αγαθών, εμπορευμάτων και τροφίμων, εξαιτίας των αποκλεισμών που θα πραγματοποιηθούν σε πολλά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου, οι οποίοι σε κάποιες περιπτώσεις θα είναι 12ωροι.Κλείνουν οι είσοδοι και έξοδοι της χώρας
Από σήμερα κλείνουν επ΄ αόριστον τα τελωνεία των Κήπων και των Καστανεών, στα σύνορα με την Τουρκία, καθώς οι αγρότες του Έβρου συντονίζονται στις κινητοποιήσεις με τα μπλόκα των άλλων γεωγραφικών διαμερισμάτων.
Θεσσαλία
Σε αποκλεισμό της ΠΑΘΕ και των παρακαμπτηρίων οδών θα προχωρήσουν και πάλι σήμερα από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 5 το απόγευμα, οι αγρότες, στον κόμβο των Μικροθηβών.
Οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας προγραμματίζουν για τις 11 το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας και αμέσως μετά το ίδιο θα πράξουν και έξω από τη Δημόσια Οικονομική Εφορία, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ Λάρισας.
Στερεά Ελλάδα
Την απόφασή τους να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους κατέθεσαν εκπρόσωποι από 12 μπλόκα αγροτών της Στερεάς Ελλάδας, στη συνάντηση που είχαν με τους 25 δημάρχους ολόκληρης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Κατά τη διάρκεια της κοινής συνάντησης που είχαν με το διοικητικό συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, οι αγρότες και εκπρόσωποι των μπλόκων, προέβαλαν την απόφασή τους να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους, να επεκτείνουν τους αποκλεισμούς των εθνικών δρόμων, ζητώντας από την κυβέρνηση να πάρει πίσω το σχέδιο για το νέο ασφαλιστικό και δηλώνοντας σε όλους τους τόνους ότι θα συζητήσουν μαζί της μόνο από μηδενική βάση.
Για σήμερα προγραμματίζονται δίωροι ή και τρίωροι αποκλεισμοί, σε άλλες περιπτώσεις μόνο το μεσημέρι και σε άλλες μεσημέρι και βράδυ.
Σύμφωνα με τους αγρότες, από τις 2 το μεσημέρι θα κλείσουν οι αγρότες στη Βοιωτία τον εθνικό δρόμο στο 110 χλμ στο ύψος του Κάστρου, ενώ οι συνάδελφοί τους 20 χλμ, πριν στον 90ό χιλιόμετρο θα κλείσουν και πάλι την εθνική οδό για τον ίδιο χρόνο. Ανάλογοι αποκλεισμοί αποφασίστηκαν και για το βράδυ, χωρίς να έχει καθοριστεί η ώρα έναρξής τους.
Ακόμα, ο δρόμος Λαμίας-Δομοκού, θα κλείσει αύριο από τις 12 το μεσημέρι για 2 ώρες, τόσο στην πόλη του Δομοκού όσο και στο 43ο χιλιόμετρο στην περιοχή Δρούγου.
Συγχρόνως, αγρότες επαγγελματίες αλλά και επιστημονικοί φορείς προετοιμάζονται για την κινητοποίηση της Πέμπτης, ενώ στην κινητοποίηση αυτή θα μετέχουν και τα ταξί (από τις 6 π.μ. της Πέμπτης μέχρι τις 6 π.μ. της Παρασκευής) – έτσι για 24 ώρες στην πόλη Λαμίας και στην ευρύτερη περιοχή δεν θα κυκλοφορούν ούτε ταξί. Παράλληλα οι γιατροί έχουν σταματήσει την συνταγογράφηση από σήμερα και μέχρι την Τετάρτη.
Αιτωλοακαρνανία και Δυτική Ελλάδα
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο του Κεφαλόβρυσου, στην Αιτωλοακαρνανία, με πολύωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων.
Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, έπειτα από απόφαση της συνέλευσης ο κόμβος Κεφαλόβρυσου θα αποκλειστεί από 10:00 αύριο το πρωί έως 12:00 τα μεσάνυχτα, ενώ, σύμφωνα με την ίδια απόφαση, είναι πιθανός και ο αποκλεισμός των παρακαμπτηρίων οδών.
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και οι αγρότες της Ηλείας που σκοπεύουν να επιμηκύνουν τις ώρες αποκλεισμού της Ε.Ο. Πύργου – Πατρών στα μπλόκα, και κυρίως σ’ αυτό του Κουρτεσίου.
Για την Πέμπτη και με αφορμή την πανελλαδική πανεργατική απεργία, υπάρχει η σκέψη για κοινή κάθοδο στα μπλόκα των αγροτών και των άλλων κοινωνικών ομάδων που θίγονται από το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.
Πελοπόννησος
Συνέχιση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι αγρότες της Πελοποννήσου, ζητώντας επιπλέον, απ’ την ομοσπονδία λαϊκών αγορών Αττικής, να παραμείνουν κλειστές όλες οι λαϊκές αγορές έως το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου.
Ακόμη ζητούν, «απόσυρση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου και συζήτηση πάνω στις προτάσεις που έχουν ήδη κατατεθεί από τους αγρότες σε προηγούμενες ανακοινώσεις, όπως και συζήτηση για όλα τα επιμέρους αγροτικά θέματα».
Χανιά
Σε συμβολική κατάληψη της εισόδου του κτιρίου όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας και των Διοικητικών Δικαστηρίων στα Χανιά προχώρησαν νωρίς το πρωί μέλη της ΠΑΣΕΒΕ της ΠΑΣΥ του ΠΑΜΕ και άλλων φορέων που πρόσκεινται στο ΚΚΕ.
Στην πρόσοψη, αλλά και στην είσοδο του κτιρίου, οι συγκεντρωμένοι έχουν αναρτήσει πανό με το οποίο ζητούν την απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό.
Παράλληλα καλούν σε συμμετοχή στην 24ωρη απεργία των συνδικάτων την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου.
Την ίδια ώρα κλειστός παραμένει και σήμερα ο κόμβος του Κλαδισού στη δυτική είσοδο της πόλης από αγρότες μέλη αγροτικών συλλόγων περιοχών του νομού. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσα από παρακαμπτήριες οδούς.
Στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια παραμένουν για έβδομη ημέρα και οι αγρότες από την Ενωτική Πρωτοβουλία Χανίων οι οποίοι και προχωρούν σε ολιγόλεπτο αποκλεισμό της Εθνικής οδού Χανίων – Ρεθύμνου το μεσημέρι και το απόγευμα
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου