Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Να τα κατοστήσουμε και ...καλή πρόοδο

Αντε λοιπόν με το καλό(της πατρίδας), να τα κατοστήσουμε και ...καλή πρόοδο(γεωμετρική)! Θα θυμόμαστε βέβαια πως όταν την άνοιξη του 2010 ξεκίνησε ο χορός των μνημονίων οι τότε "ειλικρινείς" κυβερνήτες μας σοσιαλιστές του ΠΑΣΟΚ μιλουσαν για ένα τούνελ ...βάθους τριετίας,αμνήμονα Ελληνα,βλάκα. Μετά όλά θα ξαναγινόντουσαν μαγικά αφού μέσα σε 3 χρόνια θα ξεπληρώναμε το χρεος των 110 δις που πήραμε τότε και φυσικά θα είχε αναταχθεί η ελληνική οικονομία! Εκ των πραγμάτων, και παρά τις δυναμικές(αλλά ανοργάνωτες και χωρίς συνέχεια) αντιδράσεις μιας μεγάλης μερίδας του λαού και των εργαζόμενων), φαίνεται πως ο λαός έφαγε το παραμύθι. Επίσης έφαγε και το παραμύθι ότι η ΝΔ ήταν "αντιμνημονιακή" ενώ στη συνέχεια παρότι συμμετέχοντας στην κυβέρνηση Παπαδήμου αποδείχθηκε μνημονιακότατη την εξέλεξε πρώτο κόμμα με 30% και επικεφαλής της κυβέρνησης της ελληνικής τρόικας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που τώρα ετοιμάζεται να μας τη μπουμπουνίξει κατακέφαλα με τουβλο  βάρους 11,5δις. Τώρα που τελειώνουν λοιπόν τα 3(πρώτα) χρόνια, ακούγονται κάτι φωνές για άπλωμα των νέων μέτρων σε βάθος χρόνου... Ετσι τα 3 χρόνια μπορούν να γίνουν εύκολα 13, 23 κλπ. ή όσο τελος πάντων αντέχει η πλάτη μας που μερικές φορές σου περνάει από το μυαλό ότι για την ώρα δείχνει να τα "αντέχει" όλα εκτός από τον οργανωμένο αγώνα. Ακούστηκε μάλιστα κατά κόρον από τα ΜΜΕ ότι τα νέα μέτρα και η διαβεβαίωση για την εφαρμογή τους θα ήταν "διαπραγματευτικό ατού" της Ελλάδας! Το ΠΑΣΟΚ λοιπόν πρότεινε "άπλωμα" του τραχανά των μέτρων  σε κουβέρτα τετραετίας και βλέπουμε. Να θυμίσουμε ότι τα μέτρα "τριετίας" του μνημονίου του 2010 ήταν της τάξης των 4,5 δις, ενώ τα τωρινά των 11,5 ή και 18δις ή θα δούμε πόσο θα γραψει το κοντέρ. Σημειώσαμε λοιπόν μια προφανέστατη πρόοδο που δεν μπορεί παρά να αξίζει χειροκρότημα.Να τι γράφει το news247 για την ιδέα του ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου:
Επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, με τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ, απέστειλαν τα στελέχη του κόμματος Φίλιππος Σαχινίδης, Πάρις Κουκουλόπουλος, Γιώργος Κουτρουμάνης και Χρήστος Πρωτόπαπας.

Στην επιστολή υπογραμμίζεται η βασική πρόταση του ΠΑΣΟΚ για παράταση της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής κατά τουλάχιστον δύο χρόνια (έως 31/12/2016), ''ώστε η προσαρμογή να επιτευχθεί με πιο ήπιο τρόπο, πιο φιλικό για την ανάπτυξη και τους πολίτες'', ενώ παρουσιάζονται οι αντιρρήσεις του Κινήματος για τα προτεινόμενα από το οικονομικό επιτελείο μέτρα, καθώς επίσης και οι προτάσεις της παράταξης.

''Το ΠΑΣΟΚ σεβάστηκε την επιλογή του πρωθυπουργού να εξειδικευθούν και να αποφασιστούν πρώτα στο σύνολό τους μέτρα 11,5 δισ. ευρώ και μετά να τεθεί από την κυβέρνηση στους εταίρους μας το ζήτημα της παράτασης'', αναφέρεται.

......

Το ειλικρινές ΠΑΣΟΚ είναι όπως βλέπουμε  εδώ  με νέες ιδέες φιλικές προς τον ημιλιπόθυμο έλληνα, με νέες προτασεις ένα πράγμα stupidfriendly μπορείς να το πεις.
Όσο για μας αφού το 3 χρόνια γίνεται 7 και το 4,5δις 11,5 δις και μετά ποιος ξέρει πόσο, κι ακόμη καθόμαστε και τους κοιτάμε "ελεύθεροι από κομματικά δεσμά και συνδικαλιστές", ανοργάνωτοι και χάλιες....ε, να τα κατοστήσουμε και καλή πρόοδο.
 http://giorgossarris.blogspot.gr/2012/09/blog-post_7.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed:+blogspot/pztes+%28%CE%93%CE%B9%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%82+%CE%A3%CE%B1%CF%81%CF%81%CE%B7%CF%82%29

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου