Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Ερντογάν: «Θα δώσουμε ένα μάθημα στον Χ.Χάφταρ» - Απειλεί με επέμβαση στην Λιβύη

Σε παραλήρημα κατά του Χαλίφα Χάφταρ «ξέσπασε» ο Ρ.Τ.Ερντογάν πριν από λίγο, μετά την αποχώρηση του στρατάρχη από την Μόσχα και την μη υπογραφή της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός με την οποία επί της ουσίας θα αναγνώριζε και το παράνομο μνημόνιο Άγκυρας-Τρίπολης.
Πλέον ο Τούρκος πρόεδρος απειλεί ανοιχτά με αποστολή μεγάλων τουρκικών δυνάμεων για «να δώσει μάθημα στον Χ.Χάφταρ».
Για την Άγκυρα το «κτύπημα» Χάφταρ ήταν πολύ βαρύ. Πίστευε πως είχε «κλειδώσει» την κατάπαυση του πυρός.
Η Άγκυρα ήθελε την «μονιμοποίηση» του Φαγέζ αλ Σάρατζ, με τον οποίο ο Ερντογάν υπέγραψε την παράνομη συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα στη Μεσόγειο.
Γνωρίζουν στην Άγκυρα πως «μια κλωστή» κρατάει εν ζωή το φιλοτουρκικό καθεστώς στην Τρίπολη και ότι χρειάζονται μέρες για την αποστολή κι άλλων Τουρκμένων τζιχαντιστών μισθοφόρων όπως και για την αποστολή σοβαρών τουρκικών τακτικών δυνάμεων.
O X.Xάφταρ θα επιχειρήσει τις αμέσως επόμενες ημέρες να καταλάβει οριστικά την Τρίπολη και να κερδίσει την «παρτίδα». Υπάρχουν ήδη φημολογίες ότι απογειώθηκαν αεροπλάνα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με οπλισμό και πυρομαχικά προς ενίσχυση των δυνάμεων του LNA.          https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/837699_hhaftar-aplisti-i-toyrkia-rterntogan-tha-toy-dosoyme-mathima
https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/837699_hhaftar-aplisti-i-toyrkia-rterntogan-tha-toy-dosoyme-mathima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου