Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

ΩΡΑ 9:30! ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ – «ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΛΙΜΝΗ» (ΦΩΤΟ)


Κοινοποίηση:
ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΣΚΗΣΗ
Σε τροχιά σύγκρουσης Ελλαδα και Τουρκία σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο με την Αγυρα να κλιμακώνει και να προαναγγέλλει επιχειρήσεις κατάληψης ελληνικών νησιών!
Η τουρκική εφημερίδα yeni safak, φερέφωνο του ΡΤ.Ερντογάν «εκπέμπει» διαρκώς πολεμικά μηνύματα με αποκορύφωμα το σημερινό της πρωτοσέλιδο σύμφωνα με το οποίο το «Αιγαίο και η ανατολική Μεσόγειος θα μετραταπούν σε τουρκικές λίμνες».
ellada-vs-tourkia
Το δημοσίευμα της έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς ο εκδότης της εφημερίδας είναι σύμβουλος του Ρ.Τ.Ερντογάν, συνεπώς ότι γράφει εκπορεύεται απευθείας από τον πρόεδρο της Τουρκίας.
Το δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά πως:
«Οι S-400 θα εμποδίσουν τους Ελληνες να καταλάβουν τα νησιά μας.
H περιοχή θα θωρακιστεί και οι Ελληνες θα μείνουν μακριά.
Ετσι θα διασφαλίσουμε την κυριαρχία μας».
Οπως θα δείτε και στο τουρκικό πρωτοσέλιδο, οι Τούρκοι δημοσιεύουν και χάρτες με την εμβέλεια των S-400 με τους οποία δείχνουν πως θα μετατρέψουν τις δύο αυτές περιοχές, Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειος, σε τουρκικές «λίμνες».
Ταυτόχρονα, στο δημοσίευμα οι Τούρκοι μιλούν ξανά για τα 23 νησιά για τα οποία τονίζουν πως η «Ελλάδα έχασε τα δικαιώματα ιδιοκτησίας»
«Ως αποτέλεσμα της Συνθήκης της Λοζάνης του 1923  και της Συνθήκης των Παρισίων του 1947, συνολικά 23 νησιά σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένα.
Παρόλ’ αυτά η Ελλάδα έχει τοποθετήσει στρατιωτικές δυνάμεις μεταξύ των οποίων ειδικές δυνάμεις, στρατιωτικά φυλάκια, ελικοδρόμια, συστήματα παρακολούθησης. Ολα αυτά παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο.
Τα τελευταία 10 χρόνια παραβιάζει συστηματικά τις διεθνείς συνθήκες και το «status» των νησιών αυτών.
Μόλις πρόσφατα έγιναν κάποιες προσπάθειες νομιμοποίησης των κινήσεων της Αθήνας με επισκέψεις πλοίων στα νησιά αυτά από ΗΠΑ, Βρετανία και άλλα κράτη.
Με τον τρόπο αυτό η Ελλάδα, προχωρά σε νομιμοποίηση κυριαρχίας των νησιών αυτών.
Αυτό θα αλλάξει».
Ταυτόχρονα, και το Λονδίνο καλεί την Αγκυρα να απέχει από ενέργειες που δυναμιτίζουν το κλίμα και αποσταθεροποιούν την περιοχή.
Ομως η Αγυρα δεν φαίνεται να καταλαβαίνει από προειδοποιήσεις και τονίζει δια του ΥΠΕΞ, Μ.Τσαβούσογλου, πως «έχουμε κάνει έρευνες και γεωτρήσεις στο παρελθόν, θα κάνουμε και τώρα»
Βρετανία: Να σταματήσουν οι τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ
Ανησυχία εκφράζει η Βρετανία για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο μετά την εκφρασθείσα πρόθεση της Τουρκίας να διεξάγει γεωτρητικές δραστηριότητες εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).
Απαντώντας σε ερώτηση σε σχέση με τις τουρκικές κινήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, εκπρόσωπος της Βρετανικής Υπάτης Αρμοστείας στην Κύπρο ανέφερε πως «παρακολουθούμε τις εξελίξεις με ανησυχία.
Βρισκόμαστε σε στενή επαφή με τις κυβερνήσεις της Κύπρου και της Τουρκίας. Επιθυμούμε να δούμε την κατάσταση να αποκλιμακώνεται».
Ερωτηθείς αν η Βρετανία συμφωνεί με τη δήλωση της Υπάτης Εκπροσώπου της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφαλείας, Φεντερίκα Μογκερίνι, για το θέμα, ο εκπρόσωπος της Υπάτης Αρμοστείας απάντησε:
«Ναι, το Ηνωμένο Βασίλειο συμφωνεί με τη θέση της Υπάτης Εκπροσώπου επί του θέματος».
Υπενθυμίζουμε πως η Λευκωσία έχει ήδη λάβει την πλήρη στήριξη και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η επικεφαλής της κοινοτικής εξωτερικής πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι έχει κάνει λόγο για «παράνομες ενέργειες» εκ μέρους της Άγκυρας κι έχει καλέσει την τουρκική κυβέρνηση να απόσχει από ανάλογες δράσεις, προειδοποιώντας πως η ΕΕ θα αντιδράσει «καταλλήλως» και με «πλήρη αλληλεγγύη» προς την μεγαλόνησο.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου