Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Έξι ξενοδοχεία στα Γρεβενά που φιλοξένησαν «πρόσφυγες» (με το αζημίωτο) βιώνουν την απόλυτη καταστροφή!


Έξι ξενοδοχεία στα Γρεβενά που φιλοξένησαν «πρόσφυγες» (με το αζημίωτο) βιώνουν την απόλυτη καταστροφή!
Μετά τον οικονομικό όλεθρο έξι ξενοδοχείων του ορεινού όγκου Γρεβενών, οι οποίοι είχαν τα διαπιστευτήρια για φιλοξενία ” προσφύγων –μεταναστών” που δεν ήρθαν ποτέ, ήρθε και η ώρα του απολογισμού....Η παραμονή των 156 “προσφύγων -μεταναστών” στα καταλύματα των Γρεβενών έφερε μόνο ζημία αν κρίνουμε το μικρό χρονικό διάστημα παραμονής τους και την εικόνα που άφησαν.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Πρωινού Λόγου» οι φθορές είναι τέτοιες που απαιτείται ένα ικανό χρηματικό ποσό για την επανεκκίνησή τους, το οποίο δεν υπάρχει.
Οι 650 ” πρόσφυγες” που θα έφερνε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης μετά από τις οδηγίες του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής πήγαν αλλού, όπως και οι 156 ” πρόσφυγες και μετανάστες” που φιλοξενήθηκαν από τις 12 Δεκεμβρίου στα Γρεβενά. Άλλοι στην Κόρινθο, άλλοι στην Εύβοια με πολύ περισσότερα χρήματα κατά κεφαλήν και χωρίς αυτό να απασχολεί κανέναν.
Εξάλλου αυτή είναι και η πολιτική , να ικανοποιηθούν όλοι και κυρίως τα δικά μας τα παιδιά με όποιο τίμημα. Τα έξι ξενοδοχεία των Γρεβενών ακύρωσαν τις κρατήσεις τους, έχασαν την καλύτερη περίοδο, αυτή των Χριστουγέννων αναμένοντας τις “προσφυγικές ” ροές και τώρα αναζητούν εναγωνίως τρόπο να επανέλθουν σε μια φυσιολογική ροή εν μέσω σεζόν.
Η επένδυση στο ” προσφυγικό ” δυστυχώς είναι κυβερνητική επιλογή με καταστροφικές συνέπειες για όσους δέχτηκαν λόγω ανάγκης να στεγάσουν “πρόσφυγες και μετανάστες” .
Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε την αρμοδιότητα που έχουν οι δήμοι στο εξής να μισθώνουν διαμερίσματα για “πρόσφυγες –μετανάστες” , συνειδητοποιούμε σε ποια ανεξέλεγκτη κατάσταση βρίσκεται το ” προσφυγικό” θέμα.
Ήδη η Κ.Ε.Δ.Ε.(Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος) μέσω της αναπτυξιακής της ΠΕΤΑ Α.Ε. έχει συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία για να πάρει διαμερίσματα από την PRAKSIS, όπου και θα φιλοξενηθούν ” πρόσφυγες και μετανάστες” σε όλη την Ελλάδα. Φυσικά οι δήμοι μπορεί να συνεργαστούν και με άλλες μη κυβερνητικές οργανώσεις για να μισθώσουν διαμερίσματα, με το αζημίωτο φυσικά…
Αυτά ξεκινούν από την 1η Μαρτίου με τα προνόμια των “προσφύγων –μεταναστών” να μας ξεπερνούν. Οι τοπικές κοινωνίες αιφνιδιάζονται και γίνονται πιόνια των επικίνδυνων και λανθασμένων κυβερνητικών επιλογών.
 πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου