Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Ποιοι είναι οι απαγωγείς του Λεμπιδάκη;

Ένας πρώην υπάλληλος του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, ένας κτηνοτρόφος, ένας μεσίτης, ένας έμπορος μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, ένας ιδιοκτήτης στριπτιζάδικου και ένας γνώριμος των αστυνομικών αρχών από την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου φέρονται να είναι οι απαγωγείς του Κρητικού επιχειρηματία, που, έπειτα από μία καλά συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας, απελευθερώθηκε το πρωί της Δευτέρας, έπειτα από έξι μήνες ομηρίας.Από τα άτομα που συνελήφθησαν ιδιαίτερη εντύπωση στην κρητική κοινή γνώμη προκάλεσε εκείνη του ιδιοκτήτη του στριπτιζάδικου, που θεωρείται ένας από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες του Ρεθύμνου.Σοκ στην μικρή κοινωνία της πόλης προκάλεσε και η σύλληψη του ιδιοκτήτη της μάντρας με τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, εκεί που βρέθηκε αλυσοδεμένος ο Μιχάλης Λεμπιδάκης.Πρόκειται για έναν επιχειρηματία, γνωστό στο Ρέθυμνο, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιούσε αρκετά ταξίδια στην Αμερική, ενώ δεν έδειχνε να αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τους τελευταίους μήνες η πρόσβαση στην επιχείρησή του είχε καταστεί πολύ δύσκολη ακόμα και για τους πελάτες του, με τους οποίους είχε ολιγόλεπτες συνομιλίες και συναλλαγές που γίνονταν εκτός γραφείου.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση ενός γνωστού επιχειρηματία του Ρεθύμνου που, πριν από τρεις μήνες, συμφώνησε να πουλήσει και να αγοράσει ένα αυτοκίνητο από τη συγκεκριμένη μάντρα.
Λίγο καιρό μετά την αρχική συμφωνία, ο επιχειρηματίας επισκέφθηκε τη μάντρα για να δώσει χρήματα, ώστε να ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία του αυτοκινήτου και ζήτησε από τον ιδιοκτήτη να πάει στην τουαλέτα που βρίσκεται στον πρώτο όροφο. Ο ιδιοκτήτης της μάντρας αρνήθηκε να του επιτρέψει την είσοδο και ο επιχειρηματίας παραξενεύτηκε.
Επίσης άλλο ένα περιστατικό που καταγράφουν οι πληροφορίες για την απαγωγή είναι ότι στην επιχείρηση με τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα εργαζόταν μια καθαρίστρια, στενός συγγενής της οποίας είναι αστυνομικός. Κάποιες «περίεργες» συμπεριφορές του ιδιοκτήτη κίνησαν υποψίες ότι κάτι δεν πάει καλά στη συγκεκριμένη επιχείρηση.Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την αστυνομική επιχείρηση ο ιδιοκτήτης της φύλαγε τσίλιες, ενώ ένας Πακιστανός ήταν δίπλα στον Μιχάλη Λεμπιδάκη και τον φύλαγε. Η αστυνομία συνέλαβε τόσο τον ιδιοκτήτη της μάντρας όσο και τον γιο του που φέρεται να έχει εμπλοκή στην απαγωγή.Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανήλικη κοπέλα που συνελήφθη είναι η κόρη του μεσίτη.
Στους συλληφθέντες περιλαμβάνεται ένας πρώην εργαζόμενος στην επιχείρηση «Πλαστικά Κρήτης» της οικογένειας Λεμπιδάκη. Ο συγκεκριμένος απαγωγέας φέρεται να είχε απομακρυνθεί από την επιχείρηση του Μιχάλη Λεμπιδάκη για λόγους που δεν έχουν γίνει γνωστοί μέχρι στιγμής, ενώ εξετάζεται και το κίνητρο της εκδίκησης. Εκτιμάται ότι ο πρώην εργαζόμενος στα «Πλαστικά Κρήτης» έδινε πληροφορίες για τον Μιχάλη Λεμπιδάκη στους άλλους απαγωγείς.
Πρόσωπο-κλειδί στην υπόθεση της απαγωγής θεωρείται και ένας κτηνοτρόφος, ο οποίος δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές.
Το πέμπτο άτομο που συνελήφθη είναι ένας μεσίτης του Ρεθύμνου και ενεργό μέλος κινήματος κατά των πλειστηριασμών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μεσίτης είχε κακή φήμη στο χώρο του για τις συμφωνίες που πραγματοποιούσε, ενώ δεν θεωρείτο άτομο εμπιστοσύνης.
Εκείνου που η σύλληψη δεν προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν του ατόμου που το όνομά του είχε εμπλακεί στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Το άτομο αυτό έχει απασχολήσει αρκετές φορές την αστυνομία. Υπήρξε ιδιοκτήτης πολλών στριπτιζάδικων στην Κρήτη, μεταξύ των οποίων και στην ευρύτερη περιοχή του Ρεθύμνου. Φέρεται να είναι συγγενής ενός εκ των υπαλλήλων που εργάζονταν στην εταιρεία του Μιχάλη Λεμπιδάκη.
ΠΩΣ ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΑΠΑΓΩΓΕΙΣ; ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ… ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ!
Περισσότερο από τρεις μήνες πριν, είχαν εντοπίσει και παρακολουθούσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας κάποιους από τους δράστες της απαγωγής
Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, οι δράστες από τις 30 Μαρτίου 2017, οπότε απήγαγαν τον 53χρονο επιχειρηματία, είχαν αλλάξει τουλάχιστον πέντε κρησφύγετα.
Το νήμα της υπόθεσης, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες άρχισε να ξετυλίγεται τον περασμένο Ιούλιο. Τότε, σε έλεγχο που είχε γίνει στην Κρήτη, σε τρία άτομα που επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι δεν έφερε κανένα κινητό τηλέφωνο και διαπιστώθηκε ότι τα είχαν πετάξει νωρίτερα. Το γεγονός προκάλεσε υποψίες στους έμπειρους αξιωματικούς της Ασφάλειας, καθώς οι απαγωγείς του Λεμπιδάκη επικοινωνούσαν μόνο με καρτοτηλέφωνα μιας χρήσεως, στέλνοντας μηνύματα με τις απαιτήσεις τους και στη συνέχεια τα πετούσαν.
Από την στιγμή αυτή το παζλ άρχισε να συμπληρώνεται από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας στην Κρήτη με την πολύτιμη συνεργασία των αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής που από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο νησί. Ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση σε χώρο στα Σφακιά, όπου όμως δεν βρέθηκε τίποτα. Έτσι αποφασίστηκε να μη γίνει άλλη κίνηση ώσπου να λήξει η απαγωγή, για να μην κινδυνεύσει η ζωή του Μιχάλη Λεμπιδάκη.
Ύστερα από έρευνες και παρακολουθήσεις οι αστυνομικοί κατάφεραν την Κυριακή να εντοπίσουν το κρησφύγετο, όπου κρατείτο ο όμηρος, και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας οργανώθηκε η επιχείρηση για την απελευθέρωσή του, επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 7:30 το πρωί της Δευτέρας. (protothema.gr)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου