Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

18 Οκτωβρίου 1981: Η αποφράδα ημέρα της ανόδου στην εξουσία της συμμορίας του ΠΑΣΟΚ

Τετάρτη, Οκτωβρίου 18, 2017    No comments

18 Οκτωβρίου 1981... Η αποφράδα ημέρα της ανόδου στην εξουσία του Ανδρέα Παπανδρέου και της συμμορίας του ΠΑΣΟΚ (Τσοχατζόπουλου, Λαλιώτη, Σημίτη, Κουτσόγιωργα κ.τ.λ) που μπήκαν στην πολιτική με ένα παντελόνι και κατέληξαν με βίλες, κότερα και γάμους στο Παρίσι...
Με ένα αριστοτεχνικότατο σύνθημα, το περίφημο "ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ", γραμμένο και ανηρτημένο σε όλες τις αφίσες που είχαν ΓΕΜΙΣΕΙ την Αθήνα και όλες τις πόλεις της Ελλάδας, ο Ανδρέας Παπανδρέου εκλέγεται με 48% Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Ένα νούμερο απίστευτο, που άγγιζε περίπου το ποσοστό του Καραμανλή πριν από 7 χρόνια, μιας και η μεγάλη πλειοψηφία του λαού, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, τάσεων και "πιστεύω", έδειξε με την ανοχή ή την ελπίδα, οτι περίμενε πάρα πολλά από αυτόν. Η μάλλον να το πούμε αλλιώς, ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ! Περίμενε να δεί τα χαμένα του όνειρα να πραγματοποιούνται, περίμενε να δεί τη πατρίδα να προοδεύει σε όλους τους τομείς, περίμενε να δεί τη ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ που τόσο πρόστυχα και βρώμικα του υποσχέθηκε ο πιο "χαρισματικός" Προδότης που υπήρξε ποτέ στην μέγαλη και ενδοξη Ιστορία του....
Και ο Παπανδρέου έδειξε τις πραγματικές του προθέσεις σχεδόν με το "καλημέρα"!

Μαζική εισαγωγή των οπαδών του στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα! Τα Υπουργεία λεηλατούνται, ο κόσμος που δούλευε εκεί έβλεπε με το στόμα ανοιχτό να κατακλύζουν τα κτίρια μπουλούκια-μπουλούκια οι ...νεοπροσληφθέντες αφισσοκολλητές των "κλαδικών" οργανώσεων και κοίταζαν απορημένοι ο ένας τον άλλον!
Άνθρωποι χωρίς ΚΑΜΜΙΑ κατάρτηση, χωρίς προσόντα, χωρίς πιστοποιητικά, έφερναν απλώς ένα σημείωμα σφραγισμένο από την "κλαδική" οργάνωση που ήταν γραμμένοι και τοποθετούνταν ΑΜΕΣΩΣ. Άνθρωποι με γνώσεις επιπέδου Δημοτικού Σχολείου, φιγουράριζαν στη καρέκλα κάποιας Εφορίας, Δημοσίου Ταμείου ή κρατικής τράπεζας και μάλιστα τράβαγαν και...αναμνηστικές φωτογραφίες με ...πούρα και άλλες γελοιότητες. Οι μεγάλες επιχειρήσεις όπως η ΠΕΙΡΑΙΚΗ ΠΑΤΡΑΙΚΗ, η ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ, η ΙΖΟΛΑ, τα ναυπηγεία ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ κρατικοποιούνται και κατακλύζονται ακριβώς από τέτοιας υποστάθμης κόσμο!
Όλες οι ΔΕΚΟ, η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, η ΕΥΔΑΠ, τα ΕΛΤΑ, ο ΟΣΕ, ο ΗΣΑΠ, ο ΗΛΠΑΠ, όλες χωρίς καμιά εξαίρεση, δέχονται τους ποταμούς των αφιονισμένων οπαδών που μέχρι χτές ήταν μόνιμοι κάτοικοι των συνοικιακών καφενείων, βυθισμένοι στην αέναη τεμπελιά τους, βρίζοντας το "γαμ..μένο το κράτος που δεν τους έδινε σημασία..." Και με μόνο όπλο ένα ΑΠΛΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΑΔΙΚΗ!!! 
Εάλω το Δημόσιο... Εάλω η Ελλάδα...
Οι μισθοί των πρωτοδιοριζόμενων "κλαδικών" είναι σκάνδαλο! Χρήματα που μέχρι τότε πάλευαν για χρόνια οι ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΙ δημόσιοι υπάλληλοι, έρχονται τούτοι και τα παίρνουν με την μία. ελέω Μεγάλου Αρχηγού...Ο Παπανδρέου δεν έχει σκοπό να αφήσει τίποτε όρθιο στο τόπο. Με ριζικές τομές στην ελληνική κοινωνία, όπως η νομιμοποίηση της μοιχίας, ο πολιτικός γάμος κλπ, δίνει στον απροετοίμαστο να τα δεχτεί ακόμη λαό, το τελειωτικό χτύπημα.Η οικογένεια σταδιακά υποβαθμίζεται, η Παιδεία καταρρέει υπό το βάρος των συνεχών και απρόσκοπτων αλλαγών που υφίσταται, η θέση της γυναίκας, που μέχρι χτές ήταν υποβαθμισμένη, ξαφνικά εκτινάζεται σε δισθεώρητα ύψη, αποκτά λόγο χωρίς ακόμη να έχει την κατάλληλη προετοιμασία και παιδεία για να το αποδεχτεί και παντού δημιουργείται ένα κυριολεκτικό μπάχαλο. 
Σε καμιά Δημόσια υπηρεσία ο μέσος Έλληνας δεν βρίσκει άκρη. Η απίστευτη γραφειοκρατεία που δημιουργείται από τον πακτωλό αυτών των ανθρώπων που προσλήφθηκαν χωρίς λόγο και αιτία, γίνεται τροχοπέδη στην οικονομική δραστηριότητα και πρωτοβουλία. Το κάθε Υπουργείο φτάνει στο σημείο να έχει...250 Διευθυντές!!!! Δημιουργούνται τμήματα χωρίς προηγουμένως ΚΑΜΜΙΑ μελέτη και προγραμματισμό, μόνο και μόνο για να τοποθετούνται "οι δικοί μας άνθρωποι" με το βαθμό του...Διευθυντού, δημιουργώντας κωμικοτραγικές καταστάσεις. Η Ελλάδα, μετατρέπεται σταδιακά σε ένα απέραντο φρενοκομείο, που γεμίζει με τρωκτικά που κατατρώγουν το Δημόσιο Χρήμα...

Η ΕΟΚ με το που δίνει το πρώτο πακέτο στήριξης, γίνεται της...τρελής! 

Τα χρήματα αυτά, που ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΧΑΡΙΣΑΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΜΑΣ ΠΟΤΕ, αλλά μας τα ΔΑΝΕΙΣΑΝ για να γίνουμε κι εμείς κάποτε άνθρωποι, να αναπτυχθούμε και να προκόψουμε, κατασπαταλούνται απο τους ...πεινασμένους της νομενκλατούρας του Ανδρέα σε δεξιώσεις, κότερα, χλιδή, μπουζούκια και καψουροτράγουδα. Ο Κώστας Λαλιώτης, ο Άκης Τσοχατζόπουλος, η Φρόσω Κοκκόλα, ο Μένιος Κουτσόγιωργας, ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος, ξαφνικά αποκτούν περιουσίες από το πουθενά εκεί που ούτε στο όνειρό τους δεν είχαν δεί ότι θα αποκτούσαν. Ξαφνικά, νέοι επιχειρηματίες ξεπηδούν, που με μια απλή αίτηση για δάνειο στην ΕΘΝΙΚΗ, γεμίζουν τις τσέπες τους και ξεκινάνε μέσω των επιχειρήσεων τους το καταφάγωμα των χρημάτων της ΕΟΚ. Σκάνδαλα επί σκανδάλων παντού! Το πιο φρικιαστικό απ' όλα, το παιχνίδι που παίζεται με τους καταταλαιπωρημένους Αντιστασιακούς του 41-44.

Ο Παπανδρέου αναγνωρίζει την Εθνική Αντίσταση ΩΣ ΩΦΕΙΛΕ, αλλά όχι για τους Αντιστασιακούς παρα για τον ίδιο και τους οπαδούς του. Η ΦΡΙΚΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ!

Καταμετρώνται επισήμως 144.000 αντιστασιακοί για να τους δοθεί επιτέλους η αναγνώριση και η επιβράβευση από την Πολιτεία που κάποτε έχυσαν το αίμα τους πολεμώντας τον κατακτητή, ξαφνικά δίνονται συντάξεις σε 897.000!!!! 

Τί είχε γίνει; Μα απλούστατα, βαφτίστηκαν αντιστασιακοί ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!!!! Άτομα που την εποχή 41-44 ήταν ακόμη σε ...παιδικές ηλικίες ή βρέφη, πήραν σύνταξη Αντιστασιακού και το χειρότερο; ΤΙΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ!!! γελοιοποιώντας έτσι τους ΗΡΩΕΣ Αυθεντικούς Αντιστασιακούς και τον ηρωισμό τους!!! Με ένα ΑΠΛΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΚΛΑΔΙΚΗΣ και ΠΛΑΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ!

Η απόλυτη ΛΕΗΛΑΣΙΑ των ΠΑΝΤΩΝ!

Και σε όλα αυτά, πρωτοστάτης η ΑΥΡΙΑΝΗ. Ο Κώστας Λαλιώτης, ώς συνήθως, εξαπλώνει με τη βοήθειά της τον άκρατο και ΑΙΣΧΡΟ ΛΑΙΚΙΣΜΟ, που μηδενίζει τα πάντα στο πέρασμά του. Οποιος διαφωνούσε ή αντιστεκόταν σ' αυτή την άτυπη λεηλασία καρατομούνταν, λοιδωρούνταν και διαγράφονταν. Κανείς δεν εδικαιούτο να έχει άλλη γνώμη, αλλοιώς ήταν Φασίστας με τη μία. Πας διαφωνών Φασίστας. Τέλος. Το δήλωνε ο Κουτσόγιωργας στη Βουλή, με κείνο το αλήστου μνήμης "Δεν δικαουστε δια να ομηλείτε!", το δήλωνε ο Γιαννόπουλος στην ΕΡΤ όταν δήθεν τον "καλούσαν" σε συνεντεύξεις "Εσύ κάθαρμα φασίστα κλείσε το στόμα σου", ο Λαλιώτης όπου και να βρισκόταν "Η Ν.Δ. και το ΚΚΕ έχουν καταστρέψει τον τόπο γι αυτό δεν δικαιούνται να έχουν γνώμη για τίποτε" (Αποκλειστική δήλωσή του στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ 18-2-1984). Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΤΡΟΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ!


Το άλλοτε μεγάλο όπλο των εργαζόμενων και εργατών, το Συνδικαλιστικό Κίνημα, καταβαραθρώνεται. Γεμίζει με ψευτο-συνδικαλιστές οπαδούς του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι εφαρμόζουν την κυβερνητική πολιτική κατα γράμμα, κάνοντας και λέγοντας το ΜΑΥΡΟ ΑΣΠΡΟ στους εργαζόμενους κι αργότερα βγαίνουν βουλευτές και υπουργοποιούνται.

Ο Παπανδρέου μετατρέπεται σταδιακά σε ...Σουλτάνο της Ελλάδας. Δημιουργεί έναν απίθανο κύκλο παρατρεχάμενων και ...σφουγγοκωλάριων, που τον συνοδεύουν παντού. Για την μετακίνησή του, κινητοποιείται η μισή ΕΛ.ΑΣ. με μοτοσυκλετιστές, περιπολικά και μυστικούς της ΕΥΠ σε ιδιωτικά μαύρα πολυτελή αυτοκίνητα. Στις επισκέψεις του στο εξωτερικό, ναυλώνονται 2 και 3 Boing της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ για να συνοδεύσουν τον Μεγάλο Αρχηγό, με απίστευτα κόστη εκατομμυρίων για τον λαό. Διάφοροι απίθανοι τύποι, δημοσιογράφοι, κυβερνητικοί πράκτορες, αστυνομικοί, παρατρεχάμενοι του Καστριού ως και απλοί οπαδοί, απολαμβάνουν ΔΩΡΕΑΝ ταξιδάκια ανα τον κόσμο, χειροκροτώντας τον Έλληνα Σουλτάνο που κάποτε είχε πεί οτι "Δεν αξίζω σ' αυτόν το Λαό!" Τώρα, ο ...ανάξιος αυτός Λαός του πληρώνει τα κερατιάτικα, για να μάθει, επειδή στο τέλος τον προτίμησε!

Για τις προεκλογικές του συγκεντρώσεις, επιστρατεύονται χιλιάδες οπαδοί από όλη την Ελλάδα, που μετακινούνται ΔΩΡΕΑΝ με δημόσια μέσα μεταφοράς (από λεωφορεία του ΚΤΕΛ έως πτήσεις τσάρτερ της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ). ιδίως αυτές των μεγάλων πόλεων. Θέλει πάντα να επιδεικνύει τη δύναμή του παντού. Τη γοητεία που ασκούσε στο φανατισμένο πόπολο που τον ακολουθούσε (πολλές φορές με...το αζημίωτο, όπως οι Χούλιγκαν τις ποδοσφαιρικές ομάδες). Γι αυτόν το λόγο, επιστρατεύεται και ο ειδικός σκηνοθέτης Τάσος Μπιρσίμ, που γίνεται ο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ του Ανδρέα. 

Τα "μαγικά" του πλάνα σε συνδιασμό με τους ειδικούς φωτισμούς, απεικονίζουν στις οθόνες της τηλεόρασης πραγματικές λαοθάλασσες που προκαλούν ρίγη στους αντιπάλους του. Κανείς δεν τολμάει να τον αμφισβητήσει, κανείς δε του φέρνει τη παραμικρή αντίρρηση, κανείς δε σηκώνει κεφάλι. Η Ελλάδα γεμίζει ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΚΑΙ ΤΡΩΚΤΙΚΑ, γίνεται ένας ΒΟΘΡΟΣ ΒΡΩΜΙΑΣ και ΔΥΣΟΔΙΑΣ. Κανείς δεν αντιτίθεται, ούτε όταν κάποιο στέλεχος της ΔΕΗ παίρνει μίζα για προμήθειες 500.000.000 δρχ!!!

Ο ίδιος ο Παπαναδρέου τον στηρίζει, λέγοντας το απίστευτο: "Ε. ελάτε μωρέ, τι έγινε, ένα δωράκι έκανε ο ανθρωπος στον εαυτό του, να τον σκοτώσουμε τώρα;" δίνοντας το σύνθημα για την ΑΠΟΛΥΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ! Άπαντες έτρωγαν πλέον με χρυσά κουτάλια, κι όποιος ΔΕΝ έτρωγε, είτε από συνείδηση είτε επειδή δεν μπορούσε, έπρεπε να καρατομηθεί. Αθώος μεταξύ ενόχων δεν νοείται. Ο ΟΤΕ γίνεται έρμαιο στα χέρια ενός κυριολεκτικά γκάγκστερ, που άκουγε στο όνομα Θεοφάνης Τόμπρας! 

Ένας ψυχοπαθής εγκληματίας, που κυκλοφόραγε στους διαδρόμους μ' ένα παλιό περίστροφο "Σμιθ & Γουέσσον" λέγοντας πως μ' αυτό θα καθάριζε τα φασιστικά γουρούνια της ΝΔ όπου τα τράκερνε! Σ' αυτόν τον άνθρωπο είχε αναθέσει ο Παπανδρέου τη διεύθυνση μιας απολύτου στρατηγικής σημασίας ΔΕΚΟ, όπως ήταν ο ΟΤΕ! Και όχι μόνον αυτό, αλλά ο Τόμπρας που ήθελε να ανταποδώσει την εκδούλευση στο αφεντικό, έβαλε κοριούς σε όλα τα τηλέφωνα των πολιτικών αρχηγών της αντιπολίτευσης και με τη συνεργασία της ΚΥΠ υπέκλεπτε τις συνομιλίες τους!

Κι ο Καραμανλής; Που υποτίθεται ότι θα τον ήλεγχε, που υποτίθεται ότι θα γινόταν ο εγγυητής των Ευρωπαίων για την ομαλή και σταδιακή ανάπτυξη της Ελλάδας μέσω των χρηματοδοτικών προγραμμάτων (που κατασπαταλήθηκαν);


Αυτός προτίμησε από ένα σημείο και μετά, τη σιωπή και η σιωπή σημαίνει πολλές φορές ΣΥΝΕΝΟΧΗ! Απογοητευμένος, πάνω στον προεδρικό θώκο, βλέπει το καράβι να βουλιάζει από έναν ανάξιο, ΠΡΟΔΟΤΗ και ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΗ της λαϊκής εντολής. Ώσπου κάποια στιγμή ήρθαν οι νέες προεδρικές εκλογές. Τα πράγματα δεν ήταν τα ίδια όπως το 1980. Ο Παπανδρέου μυρίζεται την παγίδα που του έστηνε ο Καραμανλής και του έστησε παγίδα στη παγίδα του.

Ενώ πρίν από κάποιους μήνες, σε μια συνάντησή τους και μετά από έντονη συζήτηση που είχαν για την Οικονομία, παραδόξως ο Παπανδρέου τον βεβαιώνει ότι θα τον προτείνει και για δεύτερη πενταετία για Πρόεδρο. Ο Καραμανλής εφησυχάζει και ετοιμάζει τις επόμενες κινήσεις του. Ο Παπανδρέου όμως, έναν μήνα αργότερα, εντελώς ξαφνικά, ανακοινώνει στον Τύπο την υποστήριξή του σ' ένα νέο πρόσωπο, εκτός πολιτικής, αλλά με όνομα που είχε συνδεθεί κάποτε με μεγάλο αγώνα εναντίον του παρακράτους. Κι αυτός ο άνθρωπος ήταν ο δικαστικός ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΡΤΖΕΤΑΚΗΣ, που ήταν Ανακριτής στην υπόθεση της δολοφονίας του βουλευτή Γρηγορίου Λαμπράκη και που είχε αποκαλύψει τους ενόχους. Ένας άνθρωπος που δεν είχε ΙΔΕΑ από πολιτική και που κατάντησε να είναι ΑΒΟΥΛΟ όργανο του Παπανδρέου. Τι κατάντια Θεέ μου...

Το σχέδιο του Παπανδρέου απλό και αποτελεσματικό. Αιφνιδιασμός του αντιπάλου Καραμανλή ούτως ώστε να του κόψει κάθε περιθώριο αντίδρασης και να του φράξει τα όποια σχέδια είχε εναντίον του και το κυριότερο, ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ με σκοπό την αλλαγή του Άρθρου 18 που μιλάει για τις ευθύνες και τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας! 

Απόλυτη κίνηση ΜΑΤ, που όμως δεν γίνεται αποδεκτή με απόλυτη θέρμη από τους βουλευτές του. Όταν ο Λαλιώτης τον βεβαιώνει ότι όντως υπάρχουν αντιρρησίες, που όμως δεν θα εκφραστούν ανοιχτά παρά μόνο στην τελική ψηφοφορία, ο Παπανδρέου στέκει αναποφάσιστος. Σ' αυτή την εκλογή προέδρου παίζει τα πάντα. Αν κάτι πάει στραβά και δεν ψηφίσουν και οι 180 βουλευτές του τον Σαρτζετάκη, η Βουλή διαλύεται και προκηρύσσονται νέες εκλογές και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το αποτέλεσμά τους! 

Τότε συμβαίνει το ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ! Ο Παπανδρέου υιοθετεί την πρόταση του Λαλιώτη που έλεγε να ψηφίσουν οι βουλευτές του κόμματος με ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ! έτσι, μ' αυτόν τον τρόπο, όποιος ΔΕΝ ψηφίσει, θα "εκτελεστεί" την άλλη μέρα και θα τον αναλάβει η ΑΥΡΙΑΝΗ!

Έτσι και έγινε, ακριβώς! 

Η Βουλή των Ελλήνων εξευτελίζεται, μέσα στο ΑΠΟΛΥΤΟ ΦΙΑΣΚΟ! Ο Καραμανλής, που στο μεταξύ είχε υποβάλλει την παραίτησή του άμεσα μετά την ανακοίνωση για τον Σαρτζετάκη, πέρασε μια βόλτα με το αυτοκίνητό του έξω από τη Βουλή και κούνησε απογοητευμένος το κεφάλι του. Προτίμησε για άλλη μια φορά τη σιωπή κι αποτραβήχτηκε στο σπίτι του χωρίς να τον δεί κανείς. Εκεί έμεινε στην αφάνεια για πέντε ολόκληρα χρόνια μέχρι που τον υποστήριξε εκ νέου η Ν.Δ. το 1990 όταν είχε πάρει την εξουσία. 

Η ΑΥΡΙΑΝΗ πανηγύριζε την άλλη μέρα ότι ...γκρέμισε (καί) τον...Καραμανλισμό, οι βουλευτές ντρέπονταν για τον εαυτό τους κι ας μη το έδειχναν, ο κόσμος έβλεπε τη λαίλαπα αυτή να ανατινάζει ό,τι αξιοπρέπεια είχε απομείνει πλέον στον τόπο.

Εκλογή Προέδρου δημοκρατίας με χρωματιστά ψηφοδέλτια, δεν είχε συμβεί ΠΟΤΕ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ! Συνέβη όμως στην...τριτοκοσμική χώρα που δημιούργησε ο Ανδρέας Παπανδρέου...


Όλα όμως πληρώνονται σ΄αυτόν τον κόσμο, και το καλό και τ' άδικο. Έτσι, ήλθε η ώρα και του Παπανδρέου να πληρώσει με το ίδιο νόμισμα που πλήρωνε και τους αντιπάλους του. Τη λάσπη και τη χλεύη. Όπως ΑΞΙΖΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

Όλα άρχισαν με την τρίτη - κατα σειρά - επίσημη ερωμένη (η δεύτερη ήταν η Μαριλένα Πατρονικόλα, αδελφή του τραγουδιστή Τόλη Βοσκόπουλου) που άκουγε στο όνομα Δήμητρα Λιάνη, 32χρονη σύζυγος του αρχιτέκτονα Δημητρίου Καπόπουλου, αεροσυνοδός στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ και πανέμορφη ξανθιά. Ο ...ερωτιάρης και μπον-βιβέρ Ανδρέας, τη γνωρίζει στη πτήση για την Ισπανία, όπου θα είχε συνάντηση με τον Ισπανό ομόλογό του στα πλαίσια της συνάντησης Κορυφής της ΕΟΚ στη Μαδρίτη.

Από εκείνη τη στιγμή, γίνονται αχώριστοι. Όπου πήγαινε ο Παπανδρέου, από πίσω και πολύ διακριτικά ακολουθούσε η Λιάνη με τον άνδρα της. Η Μαργαρίτα κάτι μυρίζεται κι αρχίζει να δυσανασχετεί, αλλά ποιός της δίνει πλέον σημασία. Το ειδύλλιο πλέκεται μέρα με τη μέρα και μάλιστα ...μπροστά στα μάτια του...συζύγου της Λιάνη, ο οποίος προκειμένου να πάρει μεγάλες δουλειές του Δημοσίου (όπως συμφωνήθηκε αργότερα, καθώς και μεγάλο χρηματικό ποσό για να συναινέσει στο διαζύγιο), εξευτελίζεται ως άνδρας και ως προσωπικότητα, ανεχόμενος την ίδια τη γυναίκα του να ...φιλιέται και να αγκαλιάζεται με τον αδίστακτο Παπανδρέου σε μπουζούκια και δεξιώσεις. Το μυστικό πλέον...γίνεται κοινό, παρ΄ ότι το παράνομο ζεύγος προσπαθεί να κρατήσει τα..προσχήματα. Τον πρόδωσε όμως ο ...παρορμητισμός της Λιάνη! 

Σε μια δεξίωση σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας όπου είχε πάει μαζί με τον Ανδρέα και την παρέα του, κατα πόδας βρισκόταν ο δημοσιογράφος Γιώργος Καρατζαφέρης, σημερινός Πρόεδρος του ΛΑΟΣ που φρόντισε να κρύψει κρυφή κάμερα στις γυναικείες τουαλέττες για να τραβήξει τη Λιάνη σε ιδιωτική της στιγμή. Σε κάποια φάση της βραδιάς, η Λιάνη μαζί με τη φίλη της Ρούλα Βλαχοπούλου, μπαίνει έξαλλη στις τουαλέττες φωνάζοντας "Ασε με μ' αυτόν τον μαλ..κα, με εχει φάει με τη ζήλια του! Μπουρ μπουρ συνέχεια ο π..ρνόγερος!" Απίστευτο... Ο τέλειος εξευτελισμός ενός Πρωθυπουργού...

Η κασέττα αυτή βγαίνει στη μαύρη αγορά και μοσχοπουλιέται στο πι και φί! Πρόλαβαν όμως οι πράκτορες της ΚΥΠ και μάζεψαν πολλά αντίτυπα και κατέσχεσαν εξοπλισμό και κάμερες του Καρατζαφέρη, πρωτού κυκλοφορήσει σε μεγάλη ποσότητα! Υπάρχουν σχετικές περιγραφές στο βιβλίο του Γιώργου Καρατζαφέρη, "Η ΛΙΑΝΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ...ΑΛΛΑΓΗ".

Από αυτή τη στιγμή, ο Παπανδρέου γίνεται ...περίγελως στις κίτρινες φυλλάδες, ιδίως σ΄αυτήν του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ, όπου ο διευθυντής της Δημήτρης Ρίζος βρίσκει και δημοσιεύει γυμνές φωτογραφίες της Λιάνη, όταν έκανε κρουαζιέρα μαζί με τον Παπανδρέου στο σκάφος που τους είχε παραχωρήσει ο εφοπλιστής Γιώργος Κασιδόκωστας. Να φανταστείτε τότε, ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ έπαιζε το ρόλο της αντι-ΑΥΡΙΑΝΗΣ, για την Νέα Δημοκρατία. Ιδιος εμετικός τύπος, ίδιο ύφος, μόνο η ετικέττα άλλαζε.

Η πολιτική ζωή πορνοποιείται και ποδοπατείται πλέον κάθε έννοια αξιοπρέπειας. Η Ελλάδα εκτός από φρενοκομείο, γίνεται κι ένας τεράστιος ΟΙΚΟΣ ΑΝΟΧΗΣ. Η απόλυτη παρακμή...

Περι τα τέλη του 1988, ο Ανδρέας Παπανδρέου, εσπευσμένα και με απόλυτη μυστικότητα, πετάει για το Λονδίνο, όπου στο νοσοκομέιο Herfield θα έκανε σοβαρότατη εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς.

Κανένας από την οικογένειά του δε βρίσκεται στο πλευρό του, παρα μόνον η ερωμένη του Δήμητρα. Μετά, μόλις διαγνώστηκε η ασθένεια και η ανάγκη χειρουργικής επέμβασης και ύστερα από επιταγή του Ανδρέα, έσπευσαν ένας-ένας τα παιδιά του, η Σοφία, ο Γιώργος, Νίκος και, αργότερα, ο Ανδρίκος για να τον δούν, πιστεύοντας ότι ίσως ήταν η τελευταία φορά που θα τον έβλεπαν. Η Ελλάδα στο μεταξύ, μένει...ακυβέρνητη, έρμαιο στα χέρια ενός από τους πιο αδίστακτους λαικιστές, του Μένιου Κουτσόγιωργα. Ένα σχεδόν μήνα αργότερα, ξεσπάει το περίφημο Σκάνδαλο Κοσκωτά, ίσως η πιό μελανή και σκοτεινή στιγμή στην Ιστορία του Εθνους...

Ο απατεώνας τραπεζίτης που είχε αγοράσει την Τράπεζα Κρήτης (η οποία εδώ και πολλά χρόνια έχει αγοραστεί από τη Eurobank) με...κομπίνα και είχε επενδύσει με λεφτά της τράπεζας σε εκδοτικούς οργανισμούς, αγορές εφημερίδων και ποδοσφαιρικών ομάδων, υπό την πίεση των δικαστικών αρχών, το "σκάει" από την Ελλάδα με αεροσκάφος του επιχειρηματία Αργύρη Σαλιαρέλλη για το Μπουένος Αιρες της Αργεντινής. Στην ουσία, ΦΥΓΑΔΕΥΤΗΚΕ απο την ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (όπως προέκυψε αργότερα με τη δίκη του σκανδάλου απο το ειδικό δικαστήριο), με προτροπή του ίδιου του Μένοιυ Κουτσόγιωργα (ο οποίος ήταν και ένας από τους κατηγορούμενους) ο οποίος Κουτσόγιωργας έθεσε τους μηχανισμούς της ΕΥΠ αστραπιαία και κάτω από το αδιάφορο βλέμμα των Τελωνιακών Αρχών, ο Γιώργος Κοσκωτάς φυγαδεύτηκε μέρα-μεσημέρι!

Για κακή του τύχη όμως, στη Νέα Υόρκη, όπου σταμάτησε το αεροπλάνο για ανεφοδιασμό, οι Αμερικανικές Αρχές τον συλλαμβάνουν με τις κατηγορίες της πλαστογραφίας ειδικών εγγράφων και φοροδιαφυγής και τον κλείνουν σε φυλακές υψίστης ασφαλείας.

Η είδηση της φυγής του απατεώνα σκάει σαν ...πυρηνική βόμβα στην ελληνική κοινωνία. Αναστάτωση παντού, οι εφημερίδες της Δεξιάς ρίχνουν λίβελους κατά της "κυβένρησης" και μόνον η ΑΥΡΙΑΝΗ αντιστέκεται, κάνοντας το μαύρο-άσπρο και φτάνοντας στο...σημείο να κατηγορεί τον ...Μητσοτάκη και τον γαμπρό του Παύλο Μπακογιάννη (συζύγου της κόρης του Ντόρας και βουλευτή Ευρυτανίας) ώς...υπαίτιους του σκανδάλου, φωνάζοντας ότι μέσω του Κοσκωτά παγίδευσαν τον ...Ανδρέα!!!! Το αποτέλεσμα ήταν να "επέμβει" η δολοφονική οργάνωση 17 Νοέμβρη (17Ν), η οποία δολοφονεί τον Μπακογιάννη ένα χρόνο αργότερα και στις 26 Σεπτεμβρίου του 1989 έξω από το πολιτικό του γραφείο στο Κολωνάκι, πιθανώς για να του κλείσει το στόμα. Φοβερά γεγονότα, η Ελλάδα ζεί έναν απο τους μεγαλύτερους εφιάλτες της μετά τη μεταπολίτευση.

Στο μεταξύ, ο Παπανδρέου εγχειρίζεται με επιτυχία από τον διάσημο αιγύπτιο καρδιολόγο Μαγκντί Γιακούμπ και οι...βρώμικοι συνεργοί του στη λεηλασία της πατρίδας ησυχάζουν από την αγωνία ενός πιθανού θανάτου του, γιατί αν κάτι τέτοιο συνέβαινε, σίγουρα η πόρτα της φυλακής θα άνοιγε διάπλατα γι αυτούς....

Η Πτώση και το "Βρώμικο '89" 

Βρισκόμαστε ήδη πλέον στην πλέον μαύρη πολιτικά σελίδα του τόπου, η οποία έμεινε γνωστή ως "Το Βρώμικο '89". Οι ανακρίσεις βρίσκονται στο ζενίθ και οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μία την άλλη. Ο Εφέτης Ανακριτής Νικόλαος Παπαδάτος που είχε αναλάβει την υπόθεση, έχει ήδη συλλάβει δύο απο τους σωματοφύλακες του Κοσκωτά, οι οποίοι καταθέτουν ενόρκως ότι κουβάλησαν δύο φορές χρήματα στον ίδιο τον Παπανδρέου, μέσα σε συσκευασίες από κούτες παιδικών πάνων εσωρούχων της μάρκας Pampers. Χαλασμός Κυρίου! Τεράστια προσπάθεια και αγώνας δρόμου για να βγούν οι μάρτυρες μή αξιόπιστοι από κυβερνητικά στελέχη που μεπλέκονται στο σκάνδαλο.

Στο μεταξύ, λίγο πρίν τα χριστούγεννα, ο Γιώργος Κοσκωτάς δίνει την πρώτη του επίσημη συνεύντευξη στον Δημήτρη Ρίζο του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ μέσα απο τις φυλακές και μεταξύ άλλων, δηλώνει με περισσή ευφράδεια απειλητικά οτι "ΘΑ ΔΩΣΩ ΣΤΟ ...ΤΗΓΑΝΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΥΤΣΟΓΙΩΡΓΑ, ΑΝ ΔΕ ΜΕ ΚΑΛΥΨΟΥΝ!" Νέα πρωτοσέλιδα, νέος χαμός, ο απλός πολίτης παρακολουθεί άναυδος τα τεκταινόμενα μη μπορώντας να αντιδράσει και το κυριότερο, μη γνωρίζοντας τί είναι αλήθεια και τί ψέμματα! Η Ελλάδα, ένας απέραντος βόθρος! Εκεί έφερε τη πατρίδα μας αυτός ο ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟΣ αυτός "ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΣ" ΠΡΟΔΟΤΗΣ!

Στο μεταξύ, ο Παπανδρέου, φανερά καταβεβλημένος από την εγχείρηση, επιστρέφει στην Ελλάδα και φροντίζει να διασύρει ακόμη περισσότερο το λαό και τους οπαδούς του, όταν, βγαίνοντας από το αεροπλάνο, κάνει το γνωστό ιστορικό νεύμα στην ερωμένη του Δήμητρα, να βγεί και να τον συνοδεύσει. Από κείνη τη στιγμή, γίνεται, για τους φανατισμένους λαικιστές οπαδούς του, ο "Σιδερένιος", ο "Μεγάλος", ο Γαμ..ας" και άλλες τέτοιες εμετικές αηδίες. 

Γνωρίζοντας όμως από πρώτο χέρι την κατάσταση και ξέροντας ότι σύσσωμη η αντιπολίτευση τον περιμένει στη γωνία για να τον κλείσει φυλακή με κάθε τρόπο, αυτόν και τους συνεργάτες του, βάζει τον Κουτσόγιωργα να φτιάξει έναν από τους πλέον απίθανους σε σύλληψη εκλογικό νόμο, ο οποίος έχει μείνει στην ιστορία ως ο πιό ΑΚΑΤΑΛΑΒΙΣΤΙΚΟΣ και ΑΝΕΔΑΦΙΚΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ (Περιοδικό ΤΙΜΕ, Απρίλιος 1989). Σύμφωνα με το νόμο αυτόν, ο οποίος είναι μια μείξη απλής και συνάμα ενισχυμένης αναλογικής, που...πριμοδοτούσε ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ αντί για το ΠΡΩΤΟ!!!! Κάτι τέτοιο, μόνον ένας πολιτικός ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ θα μπορούσε να σκεφτεί! Και τέτοιος ήταν ο Κουτσόγιωργας και ασφαλώς ο Παπανδρέου!

Στην ουσία, με αυτόν τον νόμο, ο οποίος ίσχυσε μέχρι και τον Απρίλιο του 1990, ΚΑΝΕΝΑ κόμμα δεν έπαιρνε αυτοδυναμία να κυβερνήσει, με το πρώτο κόμμα, όποιο ποσοστό κι αν έπαιρνε, θα τον ακολούθαγε το δεύτερο σε απόσταση...αναπνοής, ό,τι ποσοστό κι αν έπαιρνε αυτό πάλι, με μεγάλους χαμένους το τρίτο και τέταρτο κόμμα. Και όλα αυτά, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΙ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, (θα σχηματισζόταν ΜΟΝΟ αν συναινούσε σε παραγραφή και πολιτικό συμβιβασμό μέσω εκβιασμών) και έτσι να μην ισχύσει ΠΟΤΕ ο - κατα τα άλλα επίσης εαπίσχυντος - νόμος περί ευθύνης υπουργών και οι υπεύθυνοι του τεράστιου σκανδάλου να χρεωθούν μόνο την πολιτική ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ευθύνη!

Στο μεταξύ, στο Καστρί έχει εγκατασταθεί μαζί με τη Λιάνη και μια...απίθανη κουστωδία, απίθανων ανθρώπων, θυμίζοντας έντονα μεσαιωνική καμαρίλα! Η Λιάνη κουβαλάει εκεί τη φιλενάδα και συναδέλφισσά της στην Ολυμπιακή, Ρούλα Βλαχοπούλου ερωμένη του γενικού διευθυντή της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ και βουτηγμένου ως το λαιμό στη διαφθορά Αλέκου Ακριβάκη, μια ...καφετζού ονόματι Πανδώρα, έναν ...αστρολόγο ονόματι Βαγγέλη (ή...Βαγγέλω, όπως τον έκραζαν στους ομοφυλοφιλικούς κύκλους) και μαζί με τα...άλλα τα παιδιά (Λαλιώτη, Σκανδαλίδη, Κουτσόγιωργα κλπ) που προσκύνησαν ήδη τη...νέα Μεγάλη Κυρία της Ελλάδας Δήμητρα, κυβέρνησαν την Ελλάδα για το επόμενο διάστημα. Ο Ανδρέας, το μόνο που αποζητούσε, ήταν να μη φτάσει ποτέ ο Μητσοτάκης στον πρωθυπουργικό θώκο και να μη χάσει ποτέ τα σκήπτρα από το βασίλειό του και την ...αγκαλιά της Δήμητρας, που την είχε για λίγο κάθε βράδυ κι αυτό υπό ...περιορισμούς. 

Παλεύει όμως με νύχια και δόντια προσπαθώντας να αποτρέψει το μοιραίο των εκλογών. Κάνει τεράστιες προεκλογικές συγκεντρώσεις με αλαφιασμένα στίφη πρασινοφρουρών απ' όλη την Ελλάδα, που τον επευφημούν κάτω από παραλήρημα! Και τότε ο ανδρέας ρίχνει το μεγάλο πυροβολικό στα συνθήματά του, το περίφημο "Τσοβόλα, δώστα όλα!", προκαλώντας τον Υπουργό του να ανοίξει τα ήδη καταχρεωμένα ταμεία του Κράτους και να μοιράσει στους αφιονισμένους υπηκόους του και την τελευταία δραχμή! 

Από αυτό το γεγονός, η Ελλάδα επισυνάπτει δάνεια με τόκο σχεδόν 13% και εξόφληση σε 15 χρόνια, ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΡΙΣΗ, ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ!

Ωστόσο, το μεγαλύτερο κακό που έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν ήταν η υπερχρέωση της Χώρας και η οικονομική της καταστροφή. Είναι ο εκμαυλισμός και η ηθική διάβρωση ενός ολόκληρου λαού. Η αλλαγή του παραδοσιακού αξιακού συστήματος της τότε ελληνικής οικογένειας.

Ο Ανδρέας μπορεί να πέθανε, ο παπανδρεϊσμός όμως ζει. 

Και γιαυτό έχει μεγάλη σημασία να τον καταδικάζουμε, γιατί στο πρόσωπό του καταδικάζουμε το χθες, τον κρατισμό, την διαφθορά, την σπατάλη, την ασυδοσία, την πολιτική ανηθικότητα. Αυτόν πρέπει να χτυπήσουμε ως νοοτροπία, γιατί αυτός είναι η αιτία της ηθικής και έπειτα οικονομικής μας χρεοκοπίας.

Εν τέλει, ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν μεγάλος Ηγέτης. 

Γιατί μόνο ένας μεγάλος ηγέτης θα μπορούσε να καταστρέψει την Ελλάδα και ταυτόχρονα να πείσει τις επόμενες γενιές ότι αν ζούσε τώρα, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου