Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Νέο πρόγραμμα που θα δώσει εργασία σε 8.500 πτυχιούχους ανέργους

Το πρώτο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου θα δημοσιευτεί προκήρυξη-πρόσκληση του ΟΑΕΔ προς 8.500 άνεργους νέους, πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ, προκειμένου να καταρτιστούν και να κάνουν την πρακτική τους άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα σύμφωνα με τον διοικητική του Οργανισμού κ.Αμπατζόγλου.
Το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ σύμφωνα με τον κ.Αμπατζόγλου θα υλοποιηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες όπως έκανε σήμερα γνωστό και θα αφορά αποκλειστικά αποφοίτους των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας άνεργους εγγεγραμμένους του Οργανισμού και θα δίνει την ευκαιρία να κάνουν την πρακτική τους για 6 μηνες σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα .
Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr οι αιτήσεις θα γίνουν ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ ενώ θα ακολουθήσουν οι αιτήσεις των επιχειρήσεων που επιθυμούν να προσλάβουν τους ωφελούμενους
Μετά την προκήρυξη για την συμμετοχή των πτυχιούχων θα ακολουθήσει αντίστοιχη πρόσκληση προς τις επιχειρήσεις οι οποίες ενδιαφέρονται να απασχολήσουν κάποιον άνεργο πτυχιούχο για έξι μήνες, δίχως καμία δική τους επιβάρυνση.Το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ στοχεύει στην απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας από τους αποφοίτους, μέσω της πραγματοποίησης:
- Θεωρητικής κατάρτισης
- Πρακτικής άσκησης σε επιχείρηση, και Κατάρτισης στελεχών επιχειρήσεων στις οποίες πραγματοποιείται η απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας / πρακτική άσκηση των ωφελουμένων.
Η εξάμηνη απασχόληση για τους νέους (επιδοτούμενη από το ΕΣΠΑ) με ασφάλιση και μισθό θα προσεγγίζει τον κατώτατο μισθό της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης (δηλαδή τα 586 ευρώ)
Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα ύψους 45 εκατ. ευρώ αφορά 8.500 δικαιούχους και εντάσσεται στην ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων (YouthEmploymentInitiative – ΥΕΙ).
Τα κριτήρια και η μοριοδότηση των υποψηφίων που θα αιτηθούν την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα θα γίνουν γνωστά με την δημοσίευση του προγράμματος.
- See more at: http://arouraios.gr/2014/09/neo-programma-pou-tha-dosei-ergasia-se-8-500-ptuchiouchous-anergous/#sthash.Kt4Cmazv.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου