Κυριακή 21 Απριλίου 2013

21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ.............

Στο θέμα της διαφθοράς οι Απριλιανοί παπάρηδες ήταν σχεδόν παρθένες σε σύγκριση με τους πολιτικάντηδες και πριν και μετά την χούντα τους. Αν παρέκαμπταν τις ακροδεξιές αγκυλώσεις όπως είχε δείξει το άνοιγμα του Παπαδόπουλου στους Ρώσους (που ήταν και ο πραγματικός λόγος ανατροπής του από τον Ιωαννίδη) τότε το σενάριο θα εκτροχιαζόταν εντελώς. Οι καραβανάδες θα μάζευαν αρκετούς δεξιούς και κάμποσους κεντρώους και πιθανόν κάποιοι από την αριστερά να άλλαζαν κι αυτοί την συνταγή εγκαταλείποντας μαζικά το ρουφιανοκουκουέ και έτσι να δημιουργούνταν τέσσερις πόλοι αντί για δύο που όριζε το μασονικό σχέδιο. Η πατριαρχική τυραννία της φρυδάτης δεν θα είχε την απόλυτη εξουσία που χρειαζόταν για να περάσει όλες τις βρωμιές της, αλλά ούτε και το Πλαστόκ του σαβουρογαμιάρη θα μπορούσε να πλασαριστεί κατόπιν ως η μόνη δύναμη της "αλλαγής" για να συνεχιστεί το σενάριο της διαπλοκής και της απόλυτης διαφθοράς. Οι χουντικοί ήταν επίορκοι, ήταν εγκληματίες, ήταν προδότες, ήταν βλάκες, αλλά κλέφτες δεν ήταν. Κι όσο και αν αυτό ακούγεται παράλογο, δεν σκόπευαν να γίνουν. Μέσα στο μαλακισμένο στενόχωρο μυαλό τους είχαν μια μανιοκαταθλιπτική αντίληψη περί "δικαιοσύνης" και "ήθους" σύμφωνα με την οποία επέτρεπαν σε όλους αυτό που απαγόρευαν στους εαυτούς τους και στους "αναρχοκομμουνιστές", (η λέξη σε εισαγωγικά γιατί μέσα σε αυτήν την έννοια εντάσσονταν μαζικά όλοι οι αντικαθεστωτικοί).
(Στρατιωτικός και ιθύνων νους του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967, που οδήγησε στην επιβολή της επτάχρονης δικτατορίας (21 Απριλίου 1967- 23 Ιουλίου 1974) στην Ελλάδα. Φανατικός αντικομμουνιστής και γνήσιο τέκνο μιας εποχής που ορίζεται από τον Εμφύλιο Πόλεμο στην Ελλάδα και τον Ψυχρό Πόλεμο στη διεθνή σκηνή.
Γεννήθηκε στο Ελαιοχώρι Αχαΐας στις 5 Μαΐου 1919 και ήταν ο μεγαλύτερος γιος του δάσκαλου Χρήστου Παπαδόπουλου και της γυναίκας του Χρυσούλας.)
Διαβάστε περισσότερα: http://www.sansimera.gr/biographies/254#ixzz2R8M4Tyre

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου