Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Αυτά είναι τα αδέρφια από την Τσετσενία που σκόρπισαν τον τρόμο στην Βοστώνη

Δύο παιδιά ηλικίας 19 και 20 ετών (26 συμφωνα με νεοτερες πληροφοριες) ήταν οι άνθρωποι που σκόρπισαν τον τρόμο στο Μαραθώνιο της Βοστώνης και βύθισαν στο πένθος την πόλη. Και οι δύο ήταν αθλητές, δήλωναν πιστοί στο Ισλάμ και είχαν στρατιωτική εκπαίδευση. Μάλιστα ο 20χρονος δήλωνε πως δεν ήθελε να έχει κανέναν Αμερικανό φίλο.

Ποιος είναι ο 19χρονος Ντζοκχαρ Τσαρνάεφ
Φωτογραφίες του 19χρονου βομβιστή της Βοστώνης Ντζοκχαρ Τσαρνάεφ (Dzhokhar A. Tsarnaev) -δεξιά στη φωτογραφία-, κυκλοφορούν στο twitter. Η αστυνομία μετά τον εντοπισμό του δεύτερου δράστη, ο οποίος έπεσε νεκρός, έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δεύτερου μακελάρη.

Οι φωτογραφίες του κυκλοφορούν στο διαδίκτυο σε μία προσπάθεια να εντοπιστεί και αυτός και να συλληφθεί. Αστυνομία και FBI θέλουν να τον συλλάβουν ώστε να τους οδηγήσει σε πιθανούς συνεργού του.

Ο νεαρός Ντζοκχαρ Τσαρνάεφ ειχε πάρει και υποτροφία από 2.500 δολάρια από το γυμνάσιο του Κέμπριτζ, ενώ ήταν μέλος της ομάδας πάλης του σχολείου και είχε βγει αθλητής του μήνα για το Φεβρουάριο του 2011. Ο ίδιος και ο αδερφός του ήθελαν να σπουδάσουν μηχανικοί.

Σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης της Ρωσίας το Vkontakteο 19χρονος δράστης διατηρούσε λογαριασμό με το όνομα του Ντζοκχαρ Τσαρνάεφ και αναφέρει πως ο νεαρός φοιτούσε στο σε σχολείο του Κέμπριτζ

Από το 1999 έως το 2001 ο Ντζοκχαρ Τσαρνάεφ φοιτούσε σε σχολείο στη Μαχατσκάλα, την πρωτεύουσα της Δημοκρατίας του Νταγκεστάν.

Δηλώνει ότι μιλάει ρωσικά, αγγλικά και Τσετσενίας και κατέχει την καριέρα και τα χρήματα ως προσωπική προτεραιότητές του. Ο ίδιος δήλωνε πιστός στο Ισλάμ.

Ποιος ήταν ο 20χρονος Ταμερλάν Τσαρνάεφ

Ο δέυτερος δράστης που έπεσε νεκρός από της σφαίρες των αστυνομικών είναι ο μεγαλύτερος αδερφός, ο Ταμερλάν Τσαρνάεφ και έχει παρελθόν με τις αρχές. Ο 20χρονος, που άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο έπειτα από την ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία στο Γουότεργουορντ είχε συλληφθεί το 2009 για ενδοοικογενειακή βία, έπειτα από επίθεση στη σύντροφό του.

Μάλιστα, στο λογαριασμό του στο YouTube έχει ειδική κατηγορία με τον τίτλο «Τρομοκράτες», αλλά τα βίντεο που είχαν αναρτηθεί εκεί έχουν διαγραφεί.

Όπως και ο αδερφός του, ο Ταμερλάν Τσαρνάεφ ασχολούνταν με τον αθλητισμό. Συγκεκριμένα ήταν πυγμάχος και όνειρό του ήταν να αλλάξει εθνικότητα προκειμένου να εκπροσωπήσει τις ΗΠΑ στις μεγάλες διοργανώσεις. Βέβαια σε δηλώσεις του είχε πει «Δεν έχω κανένα φίλο. Δεν τους καταλαβαίνω».

Δείτε τις φωτογραφίες των δύο βομβιστών

Ο 19χρονος Ντζοκχαρ Τσαρνάεφ






Ο 20χρονος Ταμερλάν Τσαρνάεφ




iefimerida.gr

Αυτά είναι τα αδέρφια από την Τσετσενία που σκόρπισαν τον τρόμο στην Βοστώνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου