Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Νέος άκρως επικίνδυνος ιός απειλεί τους υπολογιστές μας!

Νέος άκρως επικίνδυνος ιός απειλεί τους υπολογιστές μας!
Κείμενο:  Queen.gr   ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΟ
Ανανεώστε το λογισμικό σας για να αποφύγετε τα προβλήματα
Ένας νέος ιός απειλεί 850 εκατομμύρια μηχανήματα και ενδέχεται να αναδειχτεί σε νέα μάστιγα. Οι ειδικοί ασφαλείας προτείνουν στους χρήστες να απεγκαταστήσουν έστω και προσωρινά την Java από τους υπολογιστές τους προκειμένου να γλιτώσουν τη μόλυνση του μηχανήματος.
Το κακόβουλο λογισμικό με το όνομα zero – day Java exploit μπορεί να λάβει τον πλήρη έλεγχο του υπολογιστή από χάκερ που γνωρίζουν πως να το αξιοποιήσουν. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εκμεταλλεύεται το κενό ασφαλείας της έκδοσης Java 7 Update 10 που κυκλοφόρησε τον περασμένο Οκτώβριο για να δώσει τον έλεγχο του υπολογιστή μας σε μη εξουσιοδοτημένους χρήστες.Η Oracle που είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη του Java, έβγαλε μια αναβάθμιση έτσι ώστε να κλείσει την τρύπα ασφαλείας. Η αναβάθμιση Java 7 Update 11 διορθώνει το πρόβλημα και η Oracle προτείνει στους χρήστες να την εγκαταστήσουν στον υπολογιστή τους.Σήμερα το Java είναι εγκατεστημένο σε περισσότερους από 850 εκατομμύρια υπολογιστές και άλλες συσκευές και αν οι χρήστες δεν αναβαθμίσουν τη συσκευή τους, ενδέχεται να αντιμετωπίσουν σημαντικά προβλήματα.

*Το κακόβουλο λογισμικό ανακάλυψε ο Γάλλος χρήστης Kafeine και το παρουσίασε στο blog του.

Πηγή: http://www.queen.gr/SYMBAINEI-STON-KOSMO/item/67187-neos-akros-epikindynos-ios-apeilei-toys-ypologistes-mas#ixzz2ItIzscfc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου