Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

Τι να κάνετε αν σας πιάσει κράμπα την ώρα που κολυμπάτε

Αν σας πιάσει κράμπα την στιγμή που κολυμπάτε, μην χάσετε την ψυχραιμία σας. Θυμηθείτε ότι είναι κάτι παροδικό και γυρίστε ανάσκελα στην επιφάνεια του νερού με τα χέρια σε έκταση για καλύτερη άνωση και έλεγχο στις κινήσεις σας.

  • Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να τεντώσετε τον μυ που έχει κράμπα. Προσπαθήστε με τα δάχτυλα του άλλου ποδιού σας να τεντώσετε το πόδι που έχει πάθει την κράμπα, πιέζοντάς το στην περιοχή των δαχτύλων. Σηκώστε το πέλμα προς τα επάνω σε γωνία 90 μοιρών με το πόδι και ακόμα περισσότερο, αν μπορείτε.
  • Μόλις έχετε ισορροπία στο νερό (έστω και ανάσκελα), λυγίστε το γόνατο, φέρτε το πόδι κοντά σας και με το χέρι σας κάντε μασάζ στον μυ.
  • Αν δεν τα καταφέρετε, κολυμπήστε αργά προς την ακτή, σε ύπτια θέση και όλα θα πάνε καλά.
  • Βγείτε στην στεριά χωρίς να κουράζετε το πόδι που πάθατε κράμπα, όσο αυτό είναι δυνατόν. Κάντε διατάσεις στο σημείο που έχει πάθει κράμπα ή κάντε ελαφρύ μασάζ.
  • Αν είναι δυνατόν βρείτε λίγο πάγο, αν υπάρχει, και βάλτε τον στον μυ. Τέλος πιείτε πολύ νερό για να ενυδατωθείτε. Αργότερα μια ζεστή πετσέτα ή ένα ζεστό μπάνιο, μπορούν να ανακουφίσουν από τον πόνο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου